Η ηθοποιός Κόρτνεϊ Λαβ, χήρα του κιθαρίστα και τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν, ισχυρίζεται ότι βρήκε ό,τι ανεπιτυχώς προσπαθούν να εντοπίσουν εδώ και 10 ημέρες ερευνητές από 26 κράτη απ’ όλο τον κόσμο: το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών!

«Δεν είμαι ειδικός, αλλά αυτό μοιάζει με ένα αεροπλάνο και μία πετρελαιοκηλίδα. Οι προσευχές μας συντροφεύουν τις οικογένειες των επιβατών της πτήσης ΜΗ370 και (η φωτογραφία αυτή) είναι ένα μίλι μακριά από το Πουλάου Περάκ, όπου το εντόπισαν για τελευταία φορά 5°39’08.5″N 98°50’38.0″E. Αλλά, πάλι, τι ξέρω εγώ;» έγραψε η τραγουδίστρια κάτω από μία «σχετική» φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter και το Facebook, υποδεικνύοντας τα σημεία στη θάλασσα κοντά στο νησί Πουλάου Περάκ κι υπογράφοντας μάλιστα με τα αρχικά της «CL».

Η φωτογραφία που ανέβασε η Λαβ στο Twitter και το Facebook στην οποία δείχνει με τα κόκκινα βελάκια τα ίχνη από πετρέλαιο (πάνω) και το αεροπλάνο που υποτίθεται πως φαίνεται (κάτω)

Στην επίμαχη φωτογραφία, η οποία προέκυψε από το tomnod.com, μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες να εντοπίζουν αντικείμενα ή ανθρώπους από εικόνες από δορυφόρο, η ίδια δείχνει με τα κόκκινα βελάκια που έχει βάλει πάνω στην εικόνα ίχνη από πετρέλαιο και ένα σχήμα αεροπλάνου που υποτίθεται πως φαίνεται κάτω από το νερό. «Υποτίθεται», γιατί όσοι ειδικοί έκαναν τον κόπο να πάρουν στα σοβαρά τις υποδείξης της 50χρονης διάσημης χήρας ( και αποτυχημένης τραγουδίστριας, καθώς ταλανίζεται επί δεκαετίες από αυτοκαταστροφικές τάσεις και υπερκατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ) διαπίστωσαν ότι τίποτα στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν υποδηλώνει την ύπαρξη ενός αεροσκάφους.

Η χήρα του Κομπέιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 1994, έχει έρθει τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις καταχρήσεις. Μάλιστα το 2009 η Λαβ έχασε την επιμέλεια της, τότε, 17χρονης κόρης της, Φράνσις Μπιν, καθώς ένας δικαστής του Λος Άντζελες εμπιστεύτηκε την ανατροφή του παιδιού στις Γουέντι Ο’ Κόνορ και Κίμπερλι Ντόουν Κομπέιν, μητέρα και αδελφή, αντίστοιχα, του Κομπέιν.