Η τριπλή σύνοδος της Αφροδίτης, του Δία και του Ερμή θα φαντάζει επιβλητική την ώρα του ηλιοβασιλέματος στις 26 Μαΐου.

Είναι οι πιο φωτεινοί πλανήτες στον μαγιάτικο ουρανό και το εντυπωσιακό τρίγωνο που θα σχηματίζουν στον ορίζοντα θα είναι ορατό σε κάθε μεγαλούπολη του κόσμου, χωρίς τα φώτα των σπιτιών και των δρόμων να εμποδίζουν την παρατήρηση του θεάματος.

Οι τριπλές σύνοδοι πλανητών δεν συμβαίνουν πολύ συχνά. Η τελευταία έγινε τον Μάιο του 2011 και η επόμενη θα συμβεί τον Οκτώβριο του 2015.

Αστρονόμοι της NASA λένε πως η καλύτερη ώρα για να δει κανείς την σύνοδο των πλανητών είναι μισή έως μία ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα.

Οι τρεις φωτεινοί πλανήτες είναι ορατοί με γυμνό μάτι και ακόμη καλλίτερα, με ένα ζευγάρι κυάλια.

Ήδη οι τρεις πλανήτες κινούνται τις τελευταίες μέρες για να λάβουν τις…θέσεις τους στον ουρανό. Στις 23 Μαΐου,ο Δίας και η Αφροδίτη θα συγκλίνουν μεταξύ τους σε απόσταση λιγότερη των 5 μοιρών. Στις 24 του μήνα η διάβαση του Ερμή σε απόσταση λιγότερη των δύο μοιρών από την Αφροδίτη θα προσδώσει μορφή στο πλανητικό τρίγωνο.

Ο εντυπωσιακός σχηματισμός των τριών ουρανίων σωμάτων θ’ αρχίσει να φθίνει στις 27 Μαΐου. Δεν θα είναι όμως το τέλος αυτό. Στις 28 του μήνα η Αφροδίτη θα περάσει σε απόσταση μίας μοίρας από τον Δία δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ζευγάρι.