ΝΕΑΡΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Ζητούν βοήθεια στο Ίντερνετ και όχι από φίλους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2010 07:00 |
 Ζητούν βοήθεια στο Ίντερνετ και όχι από φίλους
Στη Βρετανία. Οι 9 από τους 10 νέους δήλωσαν πως έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για βοήθεια στην επίλυση κάποιου προσωπικού τους προβλήματος

ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και όχι από την οικογένεια ή τους φίλους τους προτιμούν να ζητούν βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν προσωπικά προβλήματα οι νεαροί Βρετανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Εννέα στους 10 από τους 1.000 Βρετανούς κάτω των 25 ετών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της εταιρείας Μaximiles Surveys για λογαριασμό της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας Get Connected, δήλωσαν πως έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για βοήθεια στην επίλυση κάποιου προσωπικού τους προβλήματος. Μόνο ένας στους 3 είπε πως θα προσέφευγε στη μητέρα του για συμβουλή ενώ μόλις ένας στους 20 δήλωσε πως θα μιλούσε σχετικά στον πατέρα του. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσουν με κάποιον φίλο τους. Όμως η έρευνα κατέδειξε κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: περισσότεροι από τους μισούς νέους που έχουν ήδη στραφεί στο Ίντερνετ για βοήθεια δήλωσαν πως στην πραγματικότητα οι πληροφορίες που βρήκαν on-line τους έκαναν να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο.

2
Panagiotis
20/03/2010 13:20
Γιατί εξάπτεται ο προηγούμενος αποστολέας; Προσωπικά το θεωρώ αναμενόμενο οι περισσότεροι νέοι να ψάχνουν πληροφορίες διαδικτυακά. Δε λέω αν είναι καλό ή λογικό, αλλά είναι εντελώς αναμενόμενο. Οι πληροφορίες στο διαδικτύο είναι άμεσα προσβάσιμες, εύκολο να τις βρει κανείς και αναφέρονται σε κάθε είδους θέμα. Ασφαλώς το αν μπορεί κανείς να τις αξιολογήσει ή να κρίνει την εγκυρότητα τους είναι άλλο θέμα.
Απόστολος
19/03/2010 09:39
Αλλη μιά καταπληκτική έρευνα. Μιλάμε για στατιστικό δείγμα 1,000 νεων από τα εκατομμυρια νέων της Βρετανίας , και πάλι νέων που έλαβαν μέρος σε έρευνα συγκεκριμένης διαδικτυακής εταιρείας.
Καλό θα είναι τέτοιου είδους έρευνες να μην τις δημοσιεύετε για να διατηρηθεί το καλό όνομα της εφημερίδας σας.
Κατι τέτοιου είδους έρευνες θα τις περιμέναμε δημοσιευμένες σε άλλου είδους εφημερίδες.