Ο διευθυντής της Μίλαν, Μάρκο Φασόνε, υποστήριξε πως αισθάνθηκε «έκπληξη και πίκρα» καθώς η UEFA απέρριψε την πρότασή της για διακανονισμό για τις παραβάσεις στις οποίες έχει υποπέσει σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Η ιταλική ομάδα κινδυνεύει πλέον με αυστηρή τιμωρία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο και μπορεί να είναι από απαγόρευση μεταγραφών έως και αποκλεισμό από τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, στην οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

«Η απόφαση της UEFA ήταν μία μεγάλη έκπληξη και μας προκάλεσε τεράστια πίκρα, καθώς περιμέναμε πως θα μας έδινε την ευκαιρία ενός διακανονισμού» σχολίασε ο Φασόνε. «Από τότε που το FFP έχει τεθεί σε εφαρμογή η UEFA έχει προσφέρει διακανονισμό σε όλους τους συλλόγους που αντιμετώπισαν παρόμοιο θέμα και αρνήθηκε μόλις μία φορά, σε μία ρωσική ομάδα. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε τη Μίλαν με υγιή και ισορροπημένο τρόπο και περιμέναμε έναν διακανονισμό. Ολα αυτά βασίζονται σε αμφιβολίες και υποθέσεις, σχετικά με αυτό που μπορεί να έχει συμβεί. Οι πιστωτές έχουν προσφερθεί να ενεργήσουν ως εγγυητές. Οι νομικοί μας σύμβουλοι θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Εξ Αμερικής

Η UEFA προβληματίζεται για την οικονομική σταθερότητα της Μίλαν μετά την αγορά της από τον Κινέζο Λι Γιονγκχόνγκ πριν από έναν χρόνο. Για την αγορά ο κινέζος ιδιοκτήτης πήρε δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ το περασμένο καλοκαίρι δαπάνησε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Κι αυτό είναι που δημιουργεί αμφιβολίες στην UEFA. Το δάνειο θα πρέπει να αποπληρωθεί τον Οκτώβριο και ο Λι Γιονγκχόνγκ θα κληθεί να αποδείξει πως έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Miami Dolphins (αμερικανικό ποδόσφαιρο) Στέφεν Ρος μπορεί να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Μίλαν, στην περίπτωση που ο κινέζος επιχειρηματίας δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Πάντως, η Μίλαν επιδιώκει αναχρηματοδότηση με ένα πιο μακροπρόθεσμο δάνειο που θα έχει και χαμηλότερο επιτόκιο. Αυτό δεν το έχει καταφέρει ώς τώρα και γι’ αυτό η UEFA αρνήθηκε να δεχθεί τον διακανονισμό.