Οι παλαιότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο τον είχαν συνδέσει με μεγάλες επιτυχίες και προκρίσεις της ομάδας τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο νεότεροι απλώς θα θυμούνται ότι, μπαίνοντας η άνοιξη του 2018, το Τριφύλλι έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης με απόφαση της UEFA (την οποία δεν έκανε προσπάθεια να αποτρέψει η διοίκηση) και του επιβλήθηκε και η πρώτη αφαίρεση τριών βαθμών στο πρωτάθλημα για οφειλές!

Το ότι η τελευταία ποινή δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα δεν αποτελεί δικαιολογία.

Στο Λονδίνο, όπου οι Πράσινοι έγραψαν μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας τους με τη συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών του Γουέμπλεϊ το 1971, ελπίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να αναθερμανθούν οι ελπίδες της αναγέννησης του συλλόγου, καθώς στη βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται από χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους επικεφαλής του κονσόρτσιουμ και να τους ενημερώσει για το πού βρίσκεται το πρότζεκτ του Athens Alive.

Φλέγοντα τρέχοντα

Είναι δεδομένο ότι ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο οποίος βοήθησε ήδη (με ουσιαστικές μεταγραφές) και την ομάδα βόλεϊ των ανδρών να ορθοποδήσει και να σώσει, όπως όλα δείχνουν, την παρτίδα φέτος ενώ πήγαινε φουλ για φούντο, καίγεται για να σωθεί η πράσινη ΠΑΕ και να αποφύγει κάθε πιθανό βραχνά υποβιβασμού. Ομως αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο να μπει άμεσα η κοινοπραξία στην ΠΑΕ, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει το άμεσο κλείσιμο του deal για το ΟΑΚΑ και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες –και σίγουρα όχι μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν εκπνέει η προθεσμία υποβολής του φακέλου αδειοδότησης.

Συνεπώς λεφτά από το μελλοντικό πρότζεκτ δεν μπορεί να πέσουν άμεσα στο ταμείο, όπου χρειάζονται το συντομότερο δυνατόν (βλέπε περίπτωση Βέμερ και τα περίπου 600.000 ευρώ που διεκδικεί στην πιο δύσκολη από τις προσφυγές των παικτών των Πρασίνων προς την πρώην ομάδα τους).

Αρα θα πρέπει να βρεθούν από αλλού οικονομικοί πόροι για να σωθεί αρχικά η παρτίδα, αν και, κακά τα ψέματα, εάν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αποφασίσει να βάλει το χέρι στην τσέπη… χθες για να κλείσει αυτές τις τρύπες μέχρι τέλος Μαρτίου, όλες οι ελπίδες του Παναθηναϊκού θα στηριχθούν σε τρίτον! Δηλαδή στην απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου για το αν τελικά θα αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση. Πάντως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Πράσινους.