Μια μεγάλη διπλή μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και μια τύχη βουνό για τον ΠΑΟΚ (που θα κοντραριστεί με τον Ατρόμητο) επιφύλασσε η χθεσινή κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό ότι τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στο ζευγάρι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, καθώς Ερυθρόλευκοι και Κιτρινόμαυροι θα κοντραριστούν για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο πολύ μεγάλα ματς, με τους Πειραιώτες να φιλοξενούν την Ενωση στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου (19.30) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα συναντηθούν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση του Κυπέλλου.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι λίγες μέρες πριν από τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα σε πρωταθλητές και Κιτρινόμαυρους, στο φαληρικό γήπεδο (4 Φεβρουαρίου). Αυτό σημαίνει ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι τρεις φορές σε διάστημα δεκαπέντε ημερών. Οπως προαναφέραμε, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και το πρώτο ματς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου (21.45).

Τα άλλα δύο ζευγάρια της προημιτελικής φάσης είναι Πανιώνιος – Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα. Οι Νεοσμυρνιώτες θα φιλοξενήσουν τη Λαμία στις 24 του μήνα (17.15) ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων θα υποδεχθεί τους Θεσσαλούς στις 25 Ιανουαρίου (19.30). Οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6-8 Φεβρουαρίου.