Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ζητά η κυπριακή αστυνομία μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Τσίρειο τη Δευτέρα το βράδυ στη διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ball boy που χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο και την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Παρά τις δηλώσεις που φανερώνουν έκπληξη από πλευράς παραγόντων και πολιτικών, τα επεισόδια αποτελούν χρόνιο πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Παρόμοιας έκτασης επεισόδια είχαν συμβεί και στις 17 Νοεμβρίου στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ομόνοιας με τον ΑΠΟΕΛ. Ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ξιφούλκησε κατά πάντων και ιδιαίτερα της ομοσπονδίας:

«Να προβληματιστούν όσοι δεν έχουν πάρει μέτρα. Η κυβέρνηση πρότεινε από το 2014 πακέτο μέτρων γι’ αντιμετώπιση της βίας, κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν επιθυμούν την εφαρμογή αυτών των μέτρων στην ολότητά τους. Να αναλογιστεί ο καθένας την ευθύνη του. Η ΚΟΠ να επαναξιολογήσει τα μέτρα και να προβληματιστεί. Θα πρέπει να μην επιτρέπει μετακίνηση φιλάθλων. Αυτό που είδαμε χθες ήταν αίσχος» υπογράμμισε.