Το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων η Μπεσίκτας, ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας «αυτοκτόνησε» στην έδρα της με την ουραγό του 5ου ομίλου, Μάριμπορ.

Η πρωτοπόρος του 7ου γκρουπ ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτο και με το τελικό 1-1 (41΄ Ταλίσκα – 29΄ Φελίπε) θα βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι φιλοξενούμενοι ι σε αναμονή ενόψει του αγώνα της Λειψία μς τη Μονακό. Στην τελευταία αγωνιστική (6η) η πορτογαλική ομάδα υποδέχεται την Λειψία στο «Ντραγκάο», από την οποία είχε ηττηθεί με 3-2 επί γερμανικού εδάφους.

«Αυτοκτόνησε» η Σπαρτάκ στη Μόσχα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την «αδιάφορη» βαθμολογικά, Μάριμπορ και, πλέον, θέλει μόνο νίκη στο φινάλε μέσα στο Άνφιλντ επί της Λίβερπουλ και ίσως ούτε αυτή μπορεί να της είναι αρκετή για να περάσει. Η Λίβερπουλ αγωνίζεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με τη Σεβίλη κι από το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθούν πολλά.Ο Ζε Λουίς στο 84΄ έβαλε μπροστά την Σπαρτάκ, αλλά στο 92΄ ο Μεσάνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.