Διόλου παράξενο για έναν άνθρωπο που έχει περάσει τη μισή του ζωή στον Ολυμπιακό να συναντά συχνά-πυκνά λόγους για να ανοίξει το πελώριο άλμπουμ με τις αναμνήσεις. Το χθεσινό ταξίδι των πρωταθλητών στη Λισαβόνα, για παράδειγμα. Νοέμβριο του 1983, ο Τάκης Λεμονής βρέθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή των Ερυθρολεύκων με προορισμό την πορτογαλική πρωτεύουσα. Μέλος εκείνης της σπουδαίας ομάδας που απέκλεισε τον Αγιαξ και αποπειράθηκε το ίδιο κόντρα στην Μπενφίκα –του Σβεν Γκόραν Ερικσον –για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Εφτανε μια ισοπαλία τότε στο επιβλητικό Ντα Λουζ, μετά την 1-0 επικράτηση στο κατάμεστο από 75.537 θεατές ΟΑΚΑ, αλλά δεν ήρθε ποτέ (3-0).

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά ο προορισμός είναι ίδιος. Ο αντίπαλος διαφορετικός, και το ζητούμενο αποτέλεσμα επίσης. Ο πρωταθλητής για να έχει πιθανότητες να συνεχίσει το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι θα πρέπει να νικήσει αύριο βράδυ στο Ζοσέ Αλβαλάδε. Να πληγώσει τη Σπόρτινγκ μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Εύκολο; Προφανώς όχι. Αλλά δεν υπάρχουν εύκολα σε αυτό το επίπεδο. Πόσω μάλλον στον πιο απαιτητικό όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ που συμμετείχαν ποτέ οι Πειραιώτες. «Οπως όλες, έτσι και η Σπόρτινγκ έχει αδύνατα και δυνατά σημεία. Είναι πολύ καλή ομάδα, κάτι το οποίο έδειξε και κόντρα στη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα» εξήγησε ο 57χρονος προπονητής του Ολυμπιακού λίγο πριν επιβιβαστεί στο τσάρτερ για το τετράωρο ταξίδι ώς την Ιβηρική.

Το έδειξε βεβαίως και μέσα στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα, όταν δεν χρειάστηκε ούτε ημίχρονο για να πάει το σκορ στο εξωφρενικό 0-3! «Ελπίζω να είναι διαφορετικό από όλες τις απόψεις το ματς που έρχεται σε σχέση με εκείνο της πρεμιέρας» παραδέχθηκε ο Λεμονής, ο οποίος δεν θέλησε να πει περισσότερα για μια αναμέτρηση όπου ακόμη προπονητής ήταν ο Μπέσνικ Χάσι.

«Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε μαζί τα παιχνίδια στη διοργάνωση, αρχής γενομένης εκείνο με τη Γιουβέντους. Κάπως έτσι θα είναι το σκεπτικό μας και ελπίζω και πρέπει αυτή τη φορά να επιτεθούμε περισσότερο» σχολίασε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που μαζί με τον Μάρκο Σίλβα είναι οι μόνοι ερυθρόλευκοι προπονητές στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο «διπλά» σε φάση ομίλων στη διοργάνωση.

Με 4-3-3

Τι περιμένουμε να δούμε; Διάταξη 4-3-3 με τον Οφόε κανονικά στη θέση του, μιας και ακολούθησε το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης. Με Προτό τερματοφύλακα. Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρη στην ευθεία της άμυνας. Ρομαό, Ταχτσίδη και Οφόε στον άξονα. Σεμπά, Πάρντο και Φορτούνη στην επιθετική τριάδα. Στην αποστολή βρίσκονται και οι: Ανδρούτσος, Μπεν, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Καπίνο, Μάριν, Νικολάου, Βούκοβιτς.

– Διαιτητής του αυριανού ματς στη Λισαβόνα, ο Φέλιξ Τσβάιερ. Ο Γερμανός ήταν διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα (2-1) στα πλέι οφ της φετινής διοργάνωσης.