Μετά το 3-1, ένα σκορ που μαρτυρά ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε, τα συναισθήματα αρκετών ήταν ανάμεικτα. «Ηταν απίστευτη εμπειρία και κάποιες στιγμές κοιτούσαμε γύρω μας για να πιστέψουμε ότι παίζουμε δίπλα σε αυτούς τους παίκτες. Τον Μέσι, τον Ινιέστα και τον Σουάρες. Είναι τρομερό το συναίσθημα».

Ο Θανάσης Ανδρούτσος (που έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο βάσει στατιστικής!) έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Καμπ Νου και δεν έκρυψε τη χαρά του, ενώ και ο νεαρός συμπαίκτης του Δημήτρης Νικολάου (που είχε κάνει αντίστοιχο ντεμπούτο στο Τορίνο) παρά τα δύο καθοριστικά λάθη δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε και γκολ στις καθυστερήσεις, αυτή τη φορά στη σωστή εστία.

«Από αυτά τα λάθη μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος. Το ίδιο θα μάθω και εγώ από αυτά και είναι μεγάλη στιγμή το ότι παίξαμε σε αυτό το παιχνίδι».

Δύο ελληνόπουλα από τα σπλάγχνα του Ολυμπιακού και τις ακαδημίες, που έφτασαν να δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια σε τόσο υψηλό επίπεδο και ο ένας εξ αυτών (Νικολάου) να γίνεται ο πρώτος παίκτης που παραβιάζει την εστία της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο γκολ, γιατί όπως είπε, εκεί ετοιμαζόταν να κάνει τις νέες κινήσεις του αλλά δεν πρόλαβε. Νωρίτερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε τού έδωσε πολύ ζεστά το χέρι και έστειλε το μήνυμα: «Τα λέμε στον Πειραιά».

Ο ισπανός τεχνικός, που είχε ιδιαίτερη συνομιλία και με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, έδωσε ραντεβού στο αγαπημένο του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

«Εχω αφήσει ένα μέρος της καρδιάς μου. Περιμένω πώς και πώς αυτήν την επιστροφή και μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού» τόνισε, ενώ οι περίπου 2.500 φίλοι των Πειραιωτών τον αποθέωναν.