Η Γιουβέντους περιμένει με άγριες διαθέσεις τον Ολυμπιακό. Μετά το 4-0 επί της Τορίνο, έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι ποδοσφαιριστές του στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ματς της Τετάρτης με τους Ερυθρόλευκους στο Τορίνο, στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η σκέψη μας είναι πλέον στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πρέπει να πάρουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς» δήλωσε ο τεχνικός της Γηραιάς Κυρίας, ο οποίος αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τον Αντρέα Μπαρτσάλι στην άμυνα και ενδεχομένως τον Σάμι Κεντίρα στη μεσαία γραμμή. Ο τελευταίος θεωρείται 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του, αλλά ίσως ο Αλέγκρι διατηρήσει στην αρχική ενδεκάδα Πιάνιτς και Ματουιντί που είχαν εξαιρετική απόδοση κόντρα στην Τορίνο.

Ενα θέμα που συζητήθηκε ήταν η μικρή συμμετοχή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τέσσερα ματς. Ο αργεντινός επιθετικός έμεινε στον πάγκο και χρησιμοποιήθηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. «Η απόφαση ήταν καθαρά για λόγους τακτικής. Ο Ιγκουαΐν δεν θα πρέπει να έχει άγχος επειδή δεν σκοράρει. Βρίσκεται σε μία δύσκολη φάση, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και περνά» είπε ο Αλέγκρι.

Από την άλλη, ο Πάολο Ντιμπάλα επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με τα δύο γκολ κόντρα στην Τορίνο έφτασε τα 10 στο πρωτάθλημα.

«Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ολυμπιακό» είπε ο 23χρονος Αργεντινός. «Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς μπροστά στο κοινό μας και θα πρέπει να ξεπεράσουμε το άσχημο αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα». Νοκάουτ από το ματς της Τετάρτης τέθηκε ο Μπένεντικτ Χέβεντες, ο οποίος έχει πρόβλημα στον αριστερό μηρό και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε έναν μήνα.

Θάνατος οπαδού

Η νίκη επί της Τορίνο επισκιάστηκε από τον θάνατο οπαδού της Γιουβέντους, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το τέταρτο γκολ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο άτυχος οπαδός, ο οποίος ονομαζόταν Μάρκο, υπέστη καρδιακή προσβολή και εξέπνευσε στο ασθενοφόρο, στη διαδρομή προς το νοσοκομείο.

Γιουβέντους και Νάπολι είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν το απόλυτο (6/6). Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι νίκησε εκτός έδρας τη Σπαλ 3-2 με γκολ που σημείωσε ο Γκουλάμ στο 83′. Κοντά στις δύο ομάδες παραμένει η Ιντερ, η οποία νίκησε δύσκολα στο Σαν Σίρο την Τζένοα 1-0 με γκολ του Ντ’ Αμπρόσιο (88′).

Αντίθετα, οι οπαδοί της Μίλαν έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν στα social media για τον Βιτσέντσο Μοντέλα μετά τη χθεσινή ήττα στη Γένοβα από τη Σαμπντόρια (2-0).

Αλλα αποτελέσματα: Βερόνα – Λάτσιο 0-3, Κάλιαρι – Κιέβο 0-2, Κροτόνε – Μπενεβέντο 2-0, Ρόμα – Ουντινέζε 3-1. Βαθμολογία: Νάπολι και Γιουβέντους από 18, Ιντερ 16, Λάτσιο 13, Ρόμα και Μίλαν από 12.