Ηταν αρχές του περασμένου Ιουνίου. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανταμείψει με επέκταση συμβολαίων δύο ποδοσφαιριστές του και σε αίθουσα του Γεώργιος Καραϊσκάκης τα χαμόγελα περίσσευαν. Ο ένας ήταν ο Φορτούνης –απολύτως λογικό και αυτονόητο, ύστερα από τη σούπερ σεζόν, τη γεμάτη γκολ και ασίστ. Ετερος ο Μπουχαλάκης: αυτός δεν είχε αγωνιστεί πολύ, αλλά η ομάδα τον ανανέωσε επίσης μέχρι το 2020. Απόδειξη πόσο πίστευε σε αυτόν.

Κοντά 12 μήνες μετά, ο μέσος από την Κρήτη φαίνεται πως θα ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι. Πιθανότατα στη Νότιγχαμ, καθόσον αρχίζει η συνεργασία με τους Αγγλους. Τι πήγε λάθος; Γιατί άραγε ο συγκεκριμένος χαφ, ενώ πάντα ενθουσίαζε στην αρχή τους προπονητές του (Μίτσελ, Σίλβα τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα), στη συνέχεια έμενε από καύσιμα; Ποιος ο λόγος που έμεινε ως ανάμνηση ένα εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε κάποτε σε τουρνουά των ΗΠΑ και έκτοτε η συνέχεια δεν υπήρξε ανάλογη; Εδώ επιβεβαιώνεται κάτι εξόχως σημαντικό: για να αγωνιστεί κάποιος σε μεγάλη ομάδα και δη στον Ολυμπιακό, απαιτείται καλή ψυχολογία. Πίστη. Γι’ αυτό έχουν κάνει καριέρα ορισμένοι που στερούνταν μεγάλου ταλέντου και αντίθετα χάθηκαν ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών. Το σίγουρο είναι πως ο Μπουχαλάκης μένει πίσω. Αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι θα του δοθεί στο μέλλον ξανά μια ευκαιρία.

Ονειρο

Τα έχουν αυτά οι καλοκαιρινές νύχτες. Ονειρεύεσαι. Οι φίλοι της ΑΕΚ πίστεψαν ότι ο Νάτσο Σκόκο χρόνια μετά θα επέστρεφε στην ομάδα τους. Αποδεικνύεται πως έτρεφαν φρούδες ελπίδες, με δεδομένο ότι τα στελέχη της Ρίβερ Πλέιτ ξεκαθάρισαν πως ο μεσοκυνηγός θα περάσει ιατρικά έπειτα από αρχική συμφωνία με τη Νιούελς. Αν οριστικοποιηθεί το ναυάγιο, προκύπτουν ερωτήματα. Ποιος και γιατί υποσχέθηκε πρόσφορο έδαφος για την απόκτηση του Σκόκο και επίσης, αν στο μέλλον θα εμπλακεί ξανά η ΑΕΚ στη λογική να φέρει πίσω έναν γνώριμό της παίκτη. Γιατί πολύ απλά τα χρόνια θα έχουν περάσει…

Ψάχνει νέα ευκαιρία

Μπεργκ

Κατά την παρουσίασή του από την Αλ Αΐν υποστήριξε ότι «ελπίζω να βοήθησα τον Παναθηναϊκό με τα χρήματα της μεταγραφής μου». Ωραία ατάκα αν θέλει να χαϊδέψει αφτιά, αλλά η πραγματικότητα είναι κομματάκι διαφορετική. Μόνο τη δική του ζωή βοήθησε ο Μπεργκ και άλλωστε το παραδέχθηκε ότι τα χρήματα έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του. Ο ΠΑΟ θα πάρει λίγα, πολύ λίγα σε σχέση με την αληθινή αξία του σουηδού φορ. Αλλά ευθύνες έχουν όλοι στην ΠΑΕ καθόσον τόσον καιρό εγκλωβίστηκαν σε συμβόλαιο με ρήτρες και ποσοστά προς τον ίδιο τον παίκτη και το Αμβούργο. Ουσιαστικά ήταν δεμένοι χειροπόδαρα.

Ντέρμπι

Διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Λίγκα και Nova. Η συνδρομητική θέλει να μειωθεί το συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια και να φτάσει στο -18%! Η Λίγκα αντιτείνει πως συζητά τα πάντα, αρκεί να καταβληθούν τα χρωστούμενα. Και ναι μεν έχουν δίκιο για τις δόσεις που οφείλονται, αλλά αν συμπεριλαμβάνουν τις ρήτρες, τι σημαίνει αυτό, ότι δεν τις αναγνωρίζουν; Αρμοδίως λέγεται «ναι» αν το κούρεμα πλησιάσει το 10%. Και πάλι όμως αναμένεται μακρύς γύρος επαφών.