Αυτό ήταν! Κάποια όρια ξεπεράστηκαν, το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε και η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πως δεν είναι απαραίτητη η δική του έγκριση επί της υψομετρικής μελέτης για την έκδοση άδειας για την κατασκευή του γηπέδου. Ενα έργο που ακόμη βρίσκεται σε μακέτες. Πώς αντέδρασαν στην ΑΕΚ; Με άκρως επιθετική ανακοίνωση και προφανώς δεν θα είναι η μόνη τους κίνηση. Γιατί σκοπεύουν στο εγγύς μέλλον να προχωρήσουν και σε συνέντευξη Τύπου, να αναλύσουν τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί καθυστερεί το αρχικό πλάνο και πότε όλα θα μπουν στην τελική τους ευθεία. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ κατηγορεί τον δήμο πως δεν θέλει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνεχώς βάζει εμπόδια σε ένα έργο που, όπως εκτιμά η ΠΑΕ, μόνο πνοή και θέσεις εργασίας θα δώσει στην περιοχή. Αναφέρεται σε ψέματα και στην υποχρέωση του δήμου να εγκρίνει τις υψομετρικές μελέτες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Γίνεται, εδώ, αντιληπτό ότι η περίοδος που η ΑΕΚ επέλεγε τη σιωπή για στάση της, μπαίνει στο περιθώριο. Μέχρι τώρα γίνονταν επαφές, δίδονταν όσες διαβεβαιώσεις χρειάζονταν, όσα χαρτιά και έγγραφα ήταν αναγκαία, αλλά εις μάτην. Τώρα, οι αρμόδιοι (οι οποίοι επιμένουν ότι έχουν τα χρήματα για να αρχίσει η κατασκευή, ενώ έχουν μιλήσει και με χορηγούς για την ονοματοδοσία γηπέδου και θυρών!) σκοπεύουν να μην αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω και επιλογή τους θα είναι η επικοινωνιακή αντεπίθεση. Αρα, όλες οι πλευρές θα αγωνιστούν με ανοιχτά χαρτιά σε έναν αγώνα ντέρμπι!

Διαιτησία

Πλήθος ερωτηματικών προκύπτει αναφορικά με το πώς θα χειριστούν στην Επιτροπή Διαιτησίας όλο τον θόρυβο που προκλήθηκε με τη διαιτησία του Μάνταλου στο ντέρμπι. Θα λέγαμε πως στην ΕΠΟ και ασφαλώς το δίδυμο Τριτσώνη – Κουκουλάκη, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις: από τη μια η ΑΕΚ, από την άλλη ο Ολυμπιακός. Ενα ντέρμπι που την περασμένη σεζόν «έκαψε» τον Καλογερόπουλο, πάει τώρα να έχει ανάλογο αποτέλεσμα για έναν ακόμη ρέφερι. Ανεξάρτητα από τις εκθέσεις του παρατηρητή, το μέλλον θα δείξει αν για την ΚΕΔ ο Μάνταλος πήρε υψηλό βαθμό στο δύσκολο, όπως εξελίχθηκε, ματς. Θα τον ξαναδούμε σύντομα στους ορισμούς; Αν όχι, τότε θα μπει κι αυτός στη λίστα με όσους είναι στον καταψύκτη. Και στο φινάλε ουδείς θα γνωρίζει πώς προστατεύουν οι αρμόδιοι τους διαιτητές και πόσοι τελικά είναι οι διαθέσιμοι.

Iντέγε

Εδωσε το «παρών» στο προπονητήριο του Ρέντη με στόχο να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, με την προοπτική της οριστικής συμφωνίας με τους Κινέζους. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισκεφθεί το γυμναστήριο προκειμένου να μη χάσει προπόνηση. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το ακόλουθο: πρόκειται να εμπιστευθεί στην Τουρκία ο Μπέντο τον Ανσαριφάρντ ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη με τον ντεφορμέ Καρντόσο;