Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η ΚΑΕ Κηφισιά είχαν φέρει ως φήμη την πιθανή «διάλυση» μιας ομάδας που αγωνιστικά κόσμησε το πρωτάθλημα της Α1. Πλέον, όμως, η απόσυρση του συλλόγου είναι επίσημη, καθώς η ΚΑΕ θα διαλυθεί και θα δηλώσει συμμετοχή στη Β’ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Ο σύλλογος γνωστοποίησε στον ΕΣΑΚΕ πως δεν θα παίξει στην Basket League της ερχόμενης σεζόν και πλέον δημιουργείται ένα μπαράζ αλλαγών στις κατηγορίες με τον ΕΣΑΚΕ να ετοιμάζει «πρόσκληση» σε κάποια ομάδα της Α2 ώστε να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

Βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας, η ομάδα που θα διαδεχτεί υπό κανονικές συνθήκες την Κηφισιά στην Α1 θα είναι ο Εθνικός Πειραιώς, που τερμάτισε τέταρτος την περασμένη σεζόν στην Α2.

Σε περίπτωση όμως που για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό και μη) δεν μπορέσει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της κενής θέσης.

Υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για τη Wild Card: Ο Πανιώνιος που μόλις ανέβηκε στην Α2 από τη Β’ Εθνική, η Δόξα Λευκάδας και ο Αρκαδικός που παρότι υποβιβάστηκε στην Α2 πέρυσι θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να βρεθεί και του χρόνου στη Basket League.