Ο Πανιώνιος κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Πανθρακικού και να πάρει τη νίκη στη Νέα Σμύρνη με 2-1, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκα.

Ο Πανιώνιος μπήκε στο ματς με γκολ «από τα αποδυτήρια», καθώς μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα της Κομοτηνής και ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Τασουλής έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προσπαθώντας να βρει τον Μπουμάλ μέσα στην περιοχή. Ο Καμερουνέζος δεν μπόρεσε να γίνει κάτοχος της μπάλας, που στρώθηκε στον Μητρόπουλο, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε 1-0.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και να πιέζουν την άμυνα του Πανθρακικού. Μάλιστα, στο 30′ λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπουμάλ έκανε κάθετη μπαλιά προς τον Γιάννου, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη. Ο τερματοφύλακας, όμως, βγήκε γρήγορα, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και ο επιθετικός των γηπεδούχων σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Πανθρακικού ν’ απειλήσει. Ο Μπαϊκαρά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα πήρε παράξενα φάλτσα, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει τον Γιαννακόπουλο που δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει και διώχνοντας την (βρήκε και στο δοκάρι) έφθασε στον Ιγκόρ, ο οποίος την έστειλε ξανά στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε ξανά δυνατά, πίεσε και πολύ γρήγορα κατάφερε να φθάσει στο 2-0. Στο 55΄ ο Μπουμάλ πάσαρε στον Φούντα που από τα δεξιά τροφοδότησε τον Γιάννου, ο οποίος, μετά από άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Πανθρακικός αντέδρασε. Ανοίχθηκε και προσπάθησε να βρει διαδρόμους στην άμυνα του Πανιωνίου. Τα κατάφερε στο 62′, όταν, μετά από σέντρα του Ντιγκινί από τα δεξιά, ο Τζάνης «νίκησε» με κεφαλιά τον Γιαννακόπουλο και μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του.

Μάλιστα, δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Ντιγκινί έβγαλε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος έκανε άστοχη έξοδο, ο Ιγκόρ έπιασε την κεφαλιά , αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά τελικά η άμυνα του Πανιωνίου άντεξε.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Ρισβάνης, Πάνος – Εμπόου, Μπαλντά

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Πάνος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός (68΄ Σιώπης), Μπουμάλ (82΄ Μασούρας), Φούντας (90΄ Μπακασέτας), Γιάννου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μεχία, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά (63΄ Μπαλντά), Ποτουρίδης, Ρομέου (79΄ Ροτζέριο), Εμπόου, Τζάνης (74΄ Χασομέρης), Ντιγκινί, Ιγκόρ.