Σε φουλ ρυθμούς κινείται ο Ολυμπιακός, που κοντεύει να ολοκληρώσει το μεταγραφικό του σχεδιασμό μέσα σε μια εβδομάδα !

Μετά τον Ολιβερ Λαφαγιέτ, έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και τον Βρετανό σέντερ (με καταγωγή από την Γκάνα) Ποπς Μενσά-Μπονσού.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον αντικαταστάτη του Σέντρικ Σίμονς ο οποίος λογικά θα ακολουθήσει αντίθετη περίπτωση και οδεύει προς Τουρκία.

Από εκεί δηλαδή που ήρθε ο Μενσά-Μπονσού, που έπαιζε στη Γαλατάσαραϊ και μάλιστα ήταν πρωταγωνιστικής στην…κλωτσοπατινάδα με τον Μίρσα Μπέγκιτς και τον Γιώργο Πρίντεζη στο ΣΕΦ που στοίχισε την τιμωρία και στους τρεις παίκτες.

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στο «5», όσο και στο «4» αν χρειαστεί, διαθέτει αθλητικά προσόντα καθώς είναι γρήγορος, αλτικός και δυνατός, χαρακτηριστικά που έψαχνε άλλωστε ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Οι Πειραιώτες έχουν την οψιόν της ανανέωσης του για το δεύτερο χρόνο αλλά πέρα από την αγωνιστική του απόδοση θα μετρήσει και η συμπεριφορά του (είναι αρκετά οξύθυμος) και σε τι κατάσταση θα είναι η υγεία του, αφού είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και δεν είναι τυχαίο ότι είχε αλλάξει πάρα πολλές ομάδες (Μπενετόν Τρεβίζο, Μπανταλόνα, Ασβέλ, Μπεσίκτας, ΤΣΣΚΑ, Σεβίλλη, Μιλάνο, Γαλατασαράι), έχοντας κάνει πέρασμα και από το ΝΒΑ (Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Ντάλας Μάβερικς, Χιούστον Ρόκετς).

Όσον αφορά τον Λαφαγιέτ, πήρε Κροατικό διαβατήριο και θα αγωνίζεται ως κοινοτικός.

Απομένει η περίπτωση του Ντιλέινι, που όμως έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ, ενώ συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η προσπάθεια ανανέωσης των συμβολαίων του ελληνικού κορμού με τον Πρίντεζη να είναι ο επόμενος μετά τον Μάντζαρη (όπου δεν επήλθε συμφωνία και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν).