Σε «λάτιν» ρυθμούς, κινείται πλέον η ελληνική αποστολή ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ που για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένη το προσεχές Σάββατο κόντρα στην Κολομβία.

Η ελληνική ομάδα μετά το ξεμούδιασμα της Κυριακής, μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς με τον Φερνάντο Σάντος, να θέλει να ανεβάσει τις «στροφές» στο «Estadio Lourival Baptista» του Αρακαζού.

Η γνωριμία με το προποπονητικό κέντρο έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) της Δευτέρας σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, λόγω κούρασης, ενώ ξημερώματα Τρίτης ήταν προγραμματισμένη η πρώτη δυνατή προπόνηση, ανοιχτή προς το κοινό.

Αγωνιστικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέρα από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος λόγω του τραυματισμού από το φιλικό με την Πορτογαλία έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, καθώς και τα φιλικά που ακολούθησαν με Νιγηρία και Βολιβία στις ΗΠΑ. Ο διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων την Τετάρτη.

Κατά τα άλλα, ο Σάντος εκμεταλλεύτηκε την ξεκούραση των παικτών του, υποβάλλοντας τους σε βιντεοθεραπεία! Ο Πορτογάλος τους έδειξε το πρόσφατο φιλικό της Κολομβίας με την Σενεγάλη (2-2) και θέλησε να τους δώσει μία ρεαλιστική εικόνα για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της πρώτης αντιπάλου.