Με τον πιο επίσημο τρόπο έκανε πράξη τη δήλωση της Τρίτης για έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους παίκτες, ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που παραβρέθηκε την Τετάρτη (5/6) στη σύσκεψη για τα μέτρα αλλά και στην κλήρωση των διαιτητών, απέστειλε επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, ΕΣΚΑΝ και Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη) με την οποία αιτήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή να διεξαχθούν πλήρεις έλεγχοι ντόπινγκ (ούρα, ούρα+ΕΡΟ, αίμα) πριν και αμέσως μετά από κάθε τελικό της Α1.

Μάλιστα στο τέλος της επιστολής, ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει ενήμερος για το γεγονός ότι το υψηλό κόστος των ελέγχων αποτελεί αιτία ή και δικαιολογία για να μην διενεργούνται, δηλώνει διατεθειμένος να αναλάβει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τα έξοδα όλων των τεστ!

Η επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για κυκλοφορία απαγορευμένων ουσιών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και προκειμένου να διαλυθεί το παραμικρό σύννεφο περί οποιασδήποτε σχέσης των φιναλίστ του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με θέματα ντόπινγκ, η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αιτείται από τη διοργανώτρια Αρχή να διεξαχθούν πλήρεις έλεγχοι ντόπινγκ (ούρα, ούρα+ΕPO, αίμα) πριν και αμέσως μετά από κάθε τελικό αγώνα του Πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης στους αθλητές και των δύο ομάδων, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο (άρθρα 128α επ. Ν 2725/1999) και τις οικείες διατάξεις.

Επιπλέον, αιτείται να γίνουν έλεγχοι ντόπινγκ στους ανωτέρω αθλητές και εκτός διοργανώσεως με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δηλώνει ενταύθα διατεθειμένη να επιβαρυνθεί η ίδια τυχόν επιπλέον έξοδα, αν προκύψουν, για το σκοπό αυτό. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθείτε στα ανωτέρω αιτήματα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος των αγώνων, η αξιοπιστία του αθλήματος και η ηθική ακεραιότητα των αθλητών αλλά και των διοικήσεων των ομάδων».

ΟΑΚΑ vs. ΠΑΟ

Την Πέμπτη (6/6) όμως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα αναλάβει να λύσει ένα οικονομικό θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες και μοιάζει να αποτελεί αγκάθι για τη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Όπως αποκάλυψε tovima.gr τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεταξύ του Δ.Σ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανταλλαγή επιστολών με αφορά ένα ποσό που χρεώνει η διοίκηση του γηπέδου τους Πράσινους και οι οποίοι δεν το αναγνωρίζουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ΟΑΚΑ διεκδικεί 600.000 ευρώ όμως στην σχετική επιστολή προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η διοίκηση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης επικαλούνται ότι από δικούς τους ελέγχους το Ολυμπιακό Συγκρότημα του οφείλει περίπου 500.000 ευρώ!

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό SentraFM 103,3 ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ κ.Πέτρος Γαλακτόπουλος ο οποίος κατέβασε τους τόνους. Αποκάλυψε πως υπάρχει προγραμματισμένη, για το πρωί της Πέμπτης (6/6) συνάντηση με τον κ.Δ.Γιαννακόπουλο και εξέφρασε την πίστη ότι θα βρεθεί λύση και ο τελικός της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Έχουμε το πρωί ραντεβού με τον πρόεδρο, τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το επιτελείο του και θα λύσουμε το ζήτημα» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ.Π.Γαλακτόπουλος, οποίος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες. «Υπάρχουν συμφωνηθέντα ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Υπάρχουν συμβόλαια και θα τα λύσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των δύο πλευρών. Δεν μπορώ τώρα να αναλύω, αν είναι 600.000 ή 500.000. Επαναλαμβάνω ότι δεν γεννάται θέμα… 40 χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός είναι με την οικογένεια αυτή» πρόσθεσε και επανέλαβε την πίστη πως θα λυθεί το θέμα.

***Στο πλαίσιο της προστασίας της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των διαιτητών, κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δύο αιτήματα. Να ελέγχεται πριν και στο ημίχρονο των αγώνων του ΣΕΦ το ύψος στις μπασκέτες, αλλά και η σωστή λειτουργία των χρονομέτρων.