Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία διεμήνυσε την Πέμπτη οΔημήτρης Βίτσας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οαναπληρωτής υπουργός Αμυνας είπε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής έως το απόγευμα, μετά και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.«Περιμένουμε την απόφαση. Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία, ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία θα τιμωρήσει την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Αμυνας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «το υπουργείο Αμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα». «Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση… Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό» σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Οπως ανέφερε, η κατάσταση στο θέμα των σκουπιδιών βαίνει βελτιούμενη. «Ας περιμένουμε το καλύτερο. Με την κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι, τουλάχιστον μέχριτον Μάρτιο του 2018» υποστήριξε, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα, δεν επιτρέπεται να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι, το ξέρουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απαντώντας στις καταγγελίες εργαζομένων ότι η κυβέρνηση τούς είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση, ο κ. Βίτσας είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε. «Δεν πρέπει να έχουμε συμβασιούχους στους δήμους» σημείωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.