Για τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά και για το θέμα της ονομασίας της FYROM καθώς και για τον σύνδεσμο μεταξύ… «Συνεφιασμένης Κυριακής» με τους βυζαντινούς ύμνους και του ΕΑΜ με τους βασιλικούς αξιωματικούς, μίλησε το πρωί της Πέμπτης, με το γνωστό του ύφος, ο βουλευτής των Ανεξάρτήτων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Κώστας Ζουράρις επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό στίγμα και τη σχέση του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

«Εγώ είμαι «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Είμαι μέλος του κόμματος, αναγνωρισμένο από τον Αρειο Πάγο. Προέρχεται από τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και όταν ορμήξαν για την αναστολή της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη, ήταν οι πιο μεγάλοι στην Ελλάδα και συνέχισαν. Είπαν: «Ε, είς πάμε να κάνουμε κόμμα» κι έγινε η «Πυρίκαυστη Ελλάδα» που ήταν η ζώνη της Θεσσαλονίκης. Εμείς είμαστε οι ΕΑΜίτες, το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ υπενθυμίζω ότι είχε και βασιλικούς αξιωματικούς. Εγώ έχω σχέση με το ΕΑΜ, εγώ προσέλαβα τον Καμμένο. Βασιλικός δεν δείχνει καθόλου. Δείχνει η λεγομένη πατριωτική Δεξιά» είπε ο Κώστας Ζουράρις στους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη του ΒΗΜΑ FM 99,5.

Σε άλλο σημείο της ραδιοσφωνικής του συνέντευξης ο Κ. Ζουράρις μίλησε για τη σχέση που όπως είπε έχει η «Συνεφιασμένη Κυριακή» με τους βυζαντινούς ύμνους.

Βεβαίως (έχουν σχέση) γιατί το «ντο-ντο-ντο-ρε», αλλά και μέσα ο Τσιτσάνης έχει στοιχεία δυτικά, τα έχει πάρει. Το «Συννεφιασμένη Κυριακή» βγαίνει ολόκληρο μέσα από το «Τη υπερμάχω στρατηγώ»», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Στο τέλος εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα»

Ακολούθως μίλησε γιατον Αλέξη Τσίπρα και τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας:

«Για πρώτη φορά έλλην Πρωθυπουργός, σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει το πρόγραμμα των γερμανικών επανορθώσεων και του γερμανικού δανείου και την Siemens. Το Γκαίτε είναι υπό δήμευση πάντοτε. (Ο πρωθυπουργός) το πήρε (πίσω) προσωρινώς, μέχρι να το ξαναθέσει. Όταν παραχωρείς χώρο, για να κάνεις μετά επίθεση, τα λεφτά θα τα βρουν. Διότι οι Γερμανοί προχωρούν από νίκη εις νίκη συνεχώς και στο τέλος μπαίνουν οι Ρώσοι στο Βερολίνο ή προχωρούν οι Γερμανοί από νίκη εις νίκη και στο τέλος μπαίνει η γαλλική επαναστατική στρατιά του Ρήνου στο Βερολίνο. Θα υποχωρήσουν πάλι οι Γερμανοί, η Ελλάς, η οποία μόνη της, η Ελλαδίτσα με τα 600.000 των τετραγωνικών χιλιομέτρων του ενιαίου χώρου Αιγαίου, Νοτίας Κρήτης, Λιβικού Πελάγους και Ιονίου, βεβαίως είναι μεγαλύτερης γεωστρατηγικής σημασίας από τη Γερμανία. Στο τέλος, εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων ο Ζουράρις έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή των υπόλοιπων κομμάτων ακόμα και των ίδιων των ΑΝΕΛ.

«Εφόσον η Ελλάς, επισήμως, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, εκτός από εμένα – νομίζω και οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν ότι θα δεχτούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό , σημαίνει ότι οι κεντρικοί Μακεδόνες, οι κυρίως Μακεδόνες, θα είναι αυτοί. Κι εγώ πού είμαι Σαλονικιός, και ο κοντοχωριανός μου από τα Στάγειρα, ο Αριστοτέλης, τι θα είμαστε εμείς; Παραλίγο Μακεδόνες, δευτεροκλασάτοι; Αρα, είμαι κι εγώ ως Σαλονικιός, Σκοπιανός, βεβαίως» είπε.