Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος παρενέβη και σχολίασε με πολύ αιχμηρό τρόπο την απόφαση του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί τον νέο Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Αντώναρος κάνει λόγο για «προβληματική συμπεριφορά» και σημειώνει πως «η μεγαλοσύνη στην ήττα είναι η διαφορά που κάνει κάποιον μεγάλο ηγέτη».

Ο ίδιος μάλιστα επανέρχεται με νεώτερο μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και καλεί τους απερχόμενους υπουργούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία να τηρήσουν διαφορετική στάση από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Περιμένω από τους απερχόμενους υπουργούς να τηρήσουν τις αρχές της ΝΔ και να παραδώσουν κανονικά στους νέους υπουργούς» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι τα σημερινά αιχμηρά σχόλια έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών αρνητικών για την ηγεσία της ΝΔ σχολίων κυρίως από πρώην υπουργούς που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής είπε ότι «νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου.

»Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε τα εξής:

«»Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του, ελπίζω να μην το μετανιώσει». Μ’ αυτά τα λόγια, ο Γεώργιος Ράλλης παρέδιδε την κυβέρνηση το 1981. Έχω την αίσθηση, ότι το ίδιο θα επαναλάμβανε και σήμερα…Όσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχουν δύο μόνον επιλογές: η θα περιμένει να αλλάξει ο λαός, η θα αλλάξει η ίδια. Προσωπικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της!».

«Πρόκειται για συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ» είχε αναφέρει επίσης την Κυριακή ο Ευάγγελος Αντώναρος