Πολιτική επανατοποθέτηση της κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων θα επιχειρήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει καλέσει σε σύσκεψη την Δευτέρα τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να τους ζητήσει να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως είναι η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό, οι ομαδικές απολύσεις – για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Ανέθεσε μάλιστα στον Χρ. Πρωτόπαπα και στον Π. Ρήγα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου από το γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι της τρόικας.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το ΔΝΤ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου στο Βερολίνο, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών του επισήμανε ότι κάποια μέτρα ελήφθησαν βιαστικά και θα πρέπει να αναθεωρηθούν.