Για το θέμα που προέκυψε με την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της αναφέρθηκε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά λέγοντας: «Να φτερνίζεται ο κ. Παπανδρέου και να ταράζεται όλη η Ελλάδα ειλικρινά με ξεπερνάει».

Σε ερώτηση αν η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να προοιωνίζει μία μελλοντική συνεργασία του κ. Παπανδρέου με τη ΔΗΜΑΡ η κυρία Κοππά αρνήθηκε να δώσει μία απάντηση τονίζοντας πως «ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, διατυπώνει δημόσια τις απόψεις του όπως έχει δικαιώματα και υποχρέωση να το κάνει».

Ακόμη η κυρία Κοππά επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας πως θεωρεί ντροπή να χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ παρασιτικό κόμμα. Σε διακαναλική του συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας: «Ο κ. Κουβέλης είναι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ και μολονότι για τον ίδιο δεν έχω να πω κάτι, η ΔΗΜΑΡ λειτουργεία παραστικά προς το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να κλέψει ιδέες και στελέχη απο εδώ και από εκεί».