Ανω – κάτω έγινε η Κουμουνδούρου εξαιτίας της δημοσιοποίησης της περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά. Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ο οποίος δήλωσε ότι εισέπραξε εφάπαξ συνολικά 1 εκατ. ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση για να δώσει απαντήσεις, το γραφείο Τύπου του κόμματος παρέπεμπε στην ανακοίνωση αυτή, ενώ twitter και facebook πήραν… αριστερή φωτιά από τα σχόλια απλών μελών και οπαδών!

Η ΕΞΗΓΗΣΗ. Στην ανακοίνωσή του ο πρώην συνδικαλιστής υποστηρίζει ότι «αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο». Προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως προέδρου της ΟΤΟΕ συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος», και καταλήγει ότι η αποζημίωση που εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προκύπτει από ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης που έκανε η τράπεζα για όλο το προσωπικό της με την ασφαλιστική εταιρεία Generalli.

Τραπεζικοί κύκλοι επιβεβαίωναν στα «ΝΕΑ» ότι η εν λόγω εταιρεία προσέφερε γενναιόδωρα προγράμματα στους εργαζομένους της τράπεζας στην οποία εργαζόταν ο κ. Τσουκαλάς, ωστόσο εκτιμούσαν ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ είναι «απίστευτα υψηλό».

Σε ό,τι αφορά τα 17 ακίνητα που δήλωσε, ο ίδιος βουλευτής απαντά ότι το μοναδικό που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του είναι ένα ακίνητο στη Βάρη με δάνεια, στις αρχές του 2010, ενώ όλα τα άλλα προέρχονται από κληρονομιά.

O αντίκτυπος στο twitter

– Τελικά το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα στην Ελλάδα, μετά τον επαναστάτη του πληκτρολογίου, είναι ο συνδικαλιστής.

– Προεδρος της ΟΤΟΕ—> βΟλευτης—>εκατομμυριουχος. Τι δεν καταλαβαινουμε;

– Ο Τσουκαλάς ρίχνει Εφάπαξ στη λιτότητα! Βίβα λα ρεβολουθιόν!

– Σοσιαλιστικες καταθεσεις. Αναδιανομη εισοδηματος ΤΩΡΑ! Ολα για το λαο

– Νεα συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ με πολλα μέλη. «Η συνιστώσα των εκατομυριουχων»