Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι την Παρασκευή το πρωί τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της.

«Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα.

»Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «καθώς το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει την κυβέρνηση».

Σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «ο αυταρχισμός καταγράφηκε».

Πρόσθεσε πως στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και ότι ταυτόχρονα επιμένει στην πρόταση νόμου, που εκκρεμεί για συζήτηση στη Βουλή,με την οποία ζητάει την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Λοβέρδος: Μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ

«Μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος.

Είπε ότι το κόμμα του θα συνεδριάσει για τη στάση που θα κρατήσει, όμως αυτό είναι το πολιτικό σκεπτικό και με βάση αυτό θα κάνει και την εισήγηση του.

«Η κυβέρνηση το καλοκαίρι έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος, μια έωλη και αυταρχική ενέργεια που έφερε το μαύρο στην ΕΡΤ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Αντί να ανοίξει τη δημόσια τηλεόραση στον κόσμο την έκλεισε. Οι συνέπειες αυτής της τραγικής της επιλογής υπάρχουν ακόμα και οι εξελίξεις σχετίζονται με αυτές. Στη συνέχεια η Βουλή ψήφισε έναν νόμο. Κάθε διαμαρτυρία είναι δεκτή και ζωογόνος δύναμη για τη δημοκρατία, όχι όμως στην κατάληψη των δημοσίων κτιρίων.

»Τα υποστηρίζαμε αυτά και όταν είμαστε στην κυβέρνηση, τα υποστηρίζουμε και τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το δικό του μεγάλο λάθος. Καταθέτει μια πρόταση μομφής, για τους δικούς του λόγους, μη κατανοώντας τι λένε σήμερα οι πολίτες, μη έχοντας σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Όπως ρητά και απερίφραστα καταδικάσαμε το λάθος της κυβέρνησης, το ίδιο ρητά και απερίφραστα καταδικάζουμε το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ».