Τα πρακτικά των διαλόγων Βενιζέλου - Κωνσταντοπούλου: «Δεν είστε η νηπιαγωγός μου. Μπορεί να θέλετε, αλλά δεν είστε»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2013 15:24 |
Τα πρακτικά των διαλόγων Βενιζέλου - Κωνσταντοπούλου: «Δεν είστε η νηπιαγωγός μου. Μπορεί να θέλετε, αλλά δεν είστε»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τους πρωταγωνιστές της επεισοδιακής συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ την Πέμπτη. Πηγή: Eurokinissi

Τα επίσημα πρακτικά από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πέμπτης της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ διέρρευσαν την Παρασκευή αποκαλύπτοντας τους πρωτοφανείς διαλόγους ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο που εκλήθη να καταθέσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πυροσβεστικές παρεμβάσεις του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη.  

Σε ένα σημείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον Βενιζέλο να περιορίσει τη χρήση του «εγώ» στον λόγο του. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το "εγώ" περιορίστε το. Δεν σας κάνει καλό».
Βαγγέλης Βενιζέλος: «Δεν είστε η νηπιαγωγός μου. Μπορεί να θέλετε, αλλά δεν είστε».
Ζ.Κ.: «Αν αισθάνεστε ότι είστε στο νηπιαγωγείο, αυτό αφορά εσάς.
Β.Β.: «Χθες, κυκλοφορεί η εφημερίδα «Καθημερινή»…»
Ζ.Κ.: «Και είναι κρίμα να έχετε χειριστεί τόσο σοβαρά ζητήματα για τη χώρα».
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Μα, σας παρακαλώ».
Β.Β.: «Καταλάβατε τι γίνεται;»
Χ.Μ.: «Εγώ έχω καταλάβει τώρα δυο-δυόμισι μήνες».
Β.Β.: «Είναι αυτά μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής;»
Χ.Μ.: «Εσείς, ως Πρόεδρος Κόμματος, κύριε Βενιζέλο, δυόμιση μήνες τώρα έχετε καταλάβει τι περνάω εδώ μέσα;»
Ζ.Κ.: «Είστε εσείς μάρτυρας που θα μιλήσετε για νηπιαγωγείο; Ο γενεακός ρατσισμός, στον οποίο κατ’ επανάληψη ανακυκλώνετε, επειδή έχετε διαλύσει τη νέα γενιά…»
Β.Β.: «Είστε μικρή θεωρείτε;»
Ζ.Κ.: «Εχετε διαλύσει τη νέα γενιά. Αυτές σας οι αναφορές δείχνουν ακριβώς πόσο αντιδραστική είναι η νοοτροπία σας».
Β.Β.: «Δεν είστε νέα, κυρία μου».
Ζ.Κ.: «Τι λέτε, κύριε;»
Β.Β. «Δεν είστε νέα».
Ζ.Κ. «Σε μένα αναφέρεστε προσωπικά;»
Β.Β.: «Ναι, δεν είστε νέα. Πολιτικά δε, ιδεολογικά και αισθητικά είστε πολύ παλιά».
Ζ.Κ.: «Είστε βαθύτατα αντιδραστικό υποκείμενο πολιτικά».
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε. Εδώ πέρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Εδώ δεν μπορεί να προσβάλλεται ο οποιοσδήποτε έχει κληθεί από την Επιτροπή να καταθέσει. Θα ανακαλέσετε την κυρία συνάδελφο στην τάξη, διότι δεν μπορεί να υβρίζει τον μάρτυρα».
Θεόδωρος Δρίτσας: «Την αρχή την έκανε ο κ. Βενιζέλος. Το επεσήμανα και επιμείνατε. Τι να κάνουμε; Έκανε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν ερωτάται γι’ αυτό».
Β.Β: «Δεν τελείωσα. Δεν έχω αρχίσει καλά-καλά».
Χ.Μ.: «Κύριε Βαρβιτσιώτη, συμπεριφέρεστε σαν να πέσατε από το φεγγάρι αυτήν τη στιγμή μέσα σ’ αυτήν την Επιτροπή. Δυο-δυόμιση μήνες δεν έχετε εθιστεί ακόμη; Εγώ εθίστηκα».

Διαβάστε εδώ τα επίσημα πρακτικά των όσων ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης και στην επεισοδιακή όπως αποδείχθηκε κατάθεση Βενιζέλου. 

«Χριστιανή μου, κάνε μια ερώτηση!»
Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης καταγράφεται στα πρακτικά η αντιπαράθεση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και ξεκινάει με μια αποστροφή του λόγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα και παρέμβαση του συναδέλφου του Σταύρου Κοντονή.

Θεόδωρος Δρίτσας: «Το διασκεδάζετε, κύριε Βενιζέλο;»  
Βαγγέλης Βενιζέλος: «Οσο μπορώ. Επιβιώνω».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κύριε Βενιζέλο...»
Σταύρος Κοντονής: «Εδώ επιβιώνει ο ελληνικός λαός παρά τις δικές σας προσπάθειες… Τι λέτε τώρα;» 
Β.Β.: «Και γίνεται σοφότερος».
Ζ.Κ. «Βεβαίως και σας δίνει τα ποσοστά που σας αναλογούν».
Β.Β.: «Είστε αλαζών. Και αυτό...»
Ζ.Κ.: «Ακριβώς εξελισσόμενος… Πείτε μας και ένα "εγώ" τώρα, τώρα που μας λέτε ότι είμαστε αλαζόνες».
Β.Β.: «Ξέρετε, δεν είμαστε group therapy εδώ. Συνεχίστε».
Ζ.Κ.: «Αποφασίστε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, το νηπιαγωγείο, η άλλη συλλογική διαδικασία, αποφασίστε ποια είναι η αναφορά σας».
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Παρακαλώ, κάντε κάποια ερώτηση».
Ζ.Κ.: «Κάνω πολλές. Μη με διακόπτετε άλλο».
Χ.Μ.: «Χριστιανή μου, κάνε μια ερώτηση!» 
Ζ.Κ. «Ρωτώ το εξής και μην εξανίσταστε».
Χ.Μ.: «Χριστιανή είναι»...
Ζ.Κ: «Χαίρομαι, πάντως, που διασκεδάζετε τον κ. Βενιζέλο».
Χ.Μ.: «Με σας διασκεδάζω».

23
fatman
23/08/2013 08:50
...εαν και εφ"οσον δεν καταληξη σε καποια Σοβαρη αποφαση,με τα οσα εχουν συμβει στην περιφημη ανακριτικη Επιτροπη,να ψαξετε ολοι εσεις εκει που χειριστηκατε αυτην τη Σοβαρη υποθεση,ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ. Ουε και αλλοιμονο σας μηδενος εξαιρουμενου απο οποιο Πολιτικο χωρο και εαν προερχετε,συνειδοποιηστε το τι σας περιμενει.....
Οι Κυριακές αργία για Χριστιανούς.
26/04/2013 09:16
Μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε "σταυρό" σε απόφοιτους Νομικής . Τουλάχιστον , οι υπόλοιποι ,μιλάνε - κατά κανόνα- λιγότερο ...
AΘΗΝΑ
08/04/2013 21:39
Μου κάνει εντύπωση που τα σχόλια όλων σας αφορούν την Κωνσταντοπούλου. Από αυτά που διάβασα αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος που παίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εσείς αντί να σταθείτε εκει τα τσουβαλιάζετε όλα. Είστε κατευθυνόμενοι ή ανόητοι; Αν είστε το δεύτερο για αυτό η χώρα και ο λαος της έχουν πιάσει πάτο.
νεκ
06/04/2013 18:20
ελλασ το μεγαλειο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!1
DIAS
06/04/2013 12:53
Τι να πει κανείς για την κ. Κωνσταντοπούλου;Ενώ είχε όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε μιά σοβαρή και σταθερή φωνή της Αριστεράς,προτίμησε να γίνει Νούμερο.Σε λίγο θα την πάρουν στο ψιλό και αυτό θα είναι ότι χειρότερο. Κρίμα!
Γιάννης Καραμάνος
06/04/2013 03:51
Απίστευτα!! πως είναι δυνατό να ασχολούνται τέτοιοι ηλίθιοι και άσχετοι με την ηγεσία της χώρας; Στη χώρα μας οι ποιο αμόρφωτοι και άσχετοι φένεται να ασχολούνται με τα ποιο αγαθά της χώρας ενώ οι διανοούμενοι, ικανότατοι άνθρωποι ή φεύγουν για το εξωτερικό για να σωθούνε ή ασχολούντε με τα χειρότερα και τα ποιο άσχετα. Και μετά μιλάμαι για φως στην άκρη του τούνελ. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
kleon
06/04/2013 01:40
Γιαυτήν έχει αποφανθεί η επιστήμη;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
06/04/2013 01:11
"Δύο είναι οι εχθροί του πολιτισμού καί της πολιτικής Ο ελιτισμός καί ο λαικισμός" έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις.Δυστυχώς αυτό ακριβώς βλέπουμε σε πιο χυδαία παραλλαγή σ'αυτή την κατ'ευφημισμόν εξεταστική επιτροπή.
ΟΞΑΠΟΔΩ
05/04/2013 23:07
Απο ευγένεια... άλλο τίποτα. Αλλά αυτή τη Κωνσταντοπούλου ... τί σόι είναι; Λέμε οτι το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει αλλα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Καμιά σχέση με τον πατέρα της. Αυτός ήταν μετριόφρων αυτή είναι αλαζόνας. Εκείνος ήταν ευγενικός αυτή αυθάδης. Εκείνος χαμηλών τόνων αυτή πετάει 10 μπούρδες το λεπτό. Αυτοανακυρήχθηκε παγκόσμιος εισαγγελέας. (όΠΩς πολλοί εκεί στον σύριζα). Το ξαναλέω. Η εικόνα που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ένα πράγμα: Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε παρατεταμένη ΠΑΡΑΚΜΗ. Και το αποκορύφωμα αυτής της παρακμής είναι η παρουσία στην Βουλή τύπων όπως Κασιδιάρης Καμμένος Κωνσταντοπούλου.
ΙΚΒ
05/04/2013 21:55
Προσωπική απορία. Σε ένα απλό, κανονικό δικαστήριο, π.χ. για μία απλή ή και πιο σοβαρή κατηγορία, έτσι υπερασπίζεται η κα. Κωνσταντοπούλου τον πελάτη της; έτσι απαντά σε ενδεχόμενες ερωτήσεις του εισαγγελέα ή του προέδρου του δικαστηρίου; Έτσι εξετάζει έναν μάρτυρα; Πολύ αμφιβάλλω. Γιατί αν συμπεριφέρεται έτσι σε δικαστήριο δεν νομίζω ότι έχει κερδίσει ποτέ δίκη, εκτός και αν δεν έχει πατήσει ποτέ ή δεν έχει μιλήσει ποτέ σε δικαστήριο. Μήπως δεν έχει βγάλει την νομική και μας δουλεύει ψιλό γαζί;
Τζερόνιμο
06/04/2013 10:42
Εσας ΙΚΒ αν σας ρωτούσαν στο δικαστήριο πόσα πισί έχετε θα απντούσατε "άπειρα"; Η θα ρωτούσατε το δικαστή αν "κυοφορεί"; Απλά ήταν φτιαχτή η κομπίνα του Βενιζέλου με το Μαρκογιανάκη για να τη βγάλει ο ΒΒ καθαρή. Με το Κασιδιάρη τον νευρικό το τρύκ έπιασε, με τη Κωνσταντοπούλου το κόλπο κόλλησε.
ΙΚΒ
08/04/2013 02:00
Διαβάστε ολόκληρα τα πρακτικά. Θα καταλάβετε πολλά.
Νεμεσις
06/04/2013 06:38
Ετσι, για να βλεπουν ορισμενοι που πουλανε και πνευμα τι ατομα μας κυβερνανε τοσα χρονια !!!! Και τους πληρωνουμε κιολας....πηγαινε εσυ ΙΚΒ να κανεις στον μπενυ καμια ερωτηση της προκοπης, και αν επαιρνες απαντηση θα ερθω να μου βαλεις σκουλαρικι στην μυτη.
New Yorker
05/04/2013 20:47
Διάλογος ντροπής, αλλά φταίνε οι ψηφοφόροι που ψήφισαν τέτοια άτομα, τους μάζεψαν από τα πεζοδρόμια και τους έβαλαν στην Βουλή, τώρα ας τους χαίρονται. Καημένη πατρίδα πως σε κατήντησαν τα λαμόγια, οι "Αγανακτισμένοι" και οι υπερπατριώτες. Υπάρχουν βέβαια και σωστοί άνθρωποι που αγαπανε την πατρίδα σ' αυτούς βρίσκεται η σκέψη και η αγάπη μας και γι αυτούς πονά η καρδιά μας που εδώ στην ξενιτιά κτυπά για μια Ελλάδα υπερήφανη. Μανώλης, από την Νέα Υόρκη.
Τζερόνιμο
05/04/2013 20:44
Μςρικοί κάνουν ότι μπορούν για να μη καταλήξει σε τίποτα σοβαρό αυτή η επιτροπή. Καλό θα ήταν να απαλλαχτεί ο πρόεδρος ως "ακατάλληλος προς βρώσιν", μια και όπως λέει η λαική σοφία: "το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει πρώτα"
JORGE MADRILENIOS
05/04/2013 19:25
OI ELLHNES POU ZOUME EKSW APO THN PATRIDA KAI DIABAZOUME AUTA TA PRACTIKA DIARWTUNTE TI DIABOLO SUMBAINEI ME TOUS POLITIKOUSMAS SOBARE8EITE PARAKALW.
Φον Φούφουτος.
05/04/2013 17:51
Το μόνο καλό, στην όλη υπόθεση, είναι, ότι, τελικά αποδεικνύεται πώς οι πολιτικοί μας διαθέτουν ... επίπεδο !
o politismos apousiazei
05/04/2013 21:37
nai men alla... epipedo MIDEN !
Μαρίτσα
05/04/2013 17:25
Νομιζω η Ζωή βρήκε το μάστορά της... Διάβασα και τα άλλα... Τσίρκο. Και υπαρχει κοσμος που τη θεωρεί ξύπνια; Τι μπουρδολογίες ειναι αυτές;
Κώστας Διδ.
05/04/2013 16:48
Θυμαμαι ότι και το 2008-2009, όταν στις ΗΠΑ κατέρρεαν οι τράπεζες και στην Ευρώπη μιλούσαν για προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, (με εξαίρεση τον ΣΗΜΙΤΗ) η Βουλή και τα ΜΜΕ ασχολιόταν με το Βατοπαίδι και με ένα πλήθος άλλων σκανδάλων, αλλά για την πραγματκή οικονομία της Ελλάδας, για το χρέος των 300 δις ευρώ, για το έλλειμμα του 15,4% , για την ύφεση που είχε αρχίσει να διαφαίνεται κανένας ουσιαστικά δεν μιλούσε.Όχι πως δεν πρέπει να μας απασχολούν τα σκάνδαλα και οι εμπλεκόμενοι σε αυτά. Αλλά κάποια ιεράρχηση πρέπει να γίνεται.
Παυλος Ι.
05/04/2013 16:39
Αν οι ανθρωποι αυτοι, εννοουν πως θα βγαλουν την Ελλαδα απο την οικονομικη (κατ΄αυτους) κριση που περναει, τοτε, συνπατριωτες ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ. Αναρωτιεμαι τι ρολο παιζει η παρουσια προεδρου στη διαδικασια, οταν ο καθε χαζοχαρουμενος μελος της επιτροπης τον διακοπτει για την προσωπικη του προβολη. Το επιπεδο των των διαλογων που λαμβανουν χωρα στην επιτροπη ειναι ντροπη για ΟΛΟΥΣ μας. Ντρεπομαι που με αντιπροσωπευουν οικ.κ. Γεωργιαδης, Κωσταντοπουλου, Κασιδιαρης, Δριτζας Κοντονης, και οι αλλοι.
ΘΜ
05/04/2013 16:28
Εικονα ντροπης... Και θα την πληρωσουμε πολυ ακριβα. Πολυ πιο ακριβα απ' οτι φανταζεται η Κωσταντοπουλου η ο Βενιζελος.
Νίκος Σ.
05/04/2013 16:22
Δόξα τω Θεό που χρησιμοποιούσαν πληθυντικό τουλάχιστον, για να μην πέσει το επίπεδο.