Χωρίς νέα τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, συνεχίστηκαν την Τρίτη οι ιδιαίτερα κρίσιμες εν όψει συνεδρίου εργασίες της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ ολ’ αυτά υπήρξαν τοποθετήσεις απέναντι στο ενδεχόμενο «κινεζοποίησης» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού Νότου και ασφαλώς στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ευρώ.

Σε αυτά τα ζητήματα, τόσο η πλειοψηφία όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις τους. Ωστόσο, η πλευρά του Αλ. Τσίπρα, εμμένοντας μεν στην στρατηγική επιλογή της λύσης εντός ευρώ και της αλλαγής των ευρωπαϊκών συσχετισμών, έδειξε να αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο για την επεξεργασία «εναλλακτικών σχεδίων σε περίπτωση δραματικών εξελίξεων», όπως πχ. διάλυσης της ευρωζώνης, ή άσκησης ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελλάδα.

Από τις τοποθετήσεις μάλιστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα της Αριστερής Πλατφόρμας κατέστη σαφές, ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο την διατύπωση ενός εναλλακτικού σχεδίου «δια παν ενδεχόμενο» ακόμη και κάτι τέτοιο συνδέεται με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή διάλυση της νομισματικής ένωσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες έντονης εσωκομματικής τριβής αλλά και ραγδαίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων ο Αλ. Τσίπρας δίνει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης.