Συνεχείς συσκέψεις με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την αναβολή – για δεύτερη φορά – της συνάντησής του με τα στελέχη της τρόικας.

«Δεν υπάρχει εμπλοκή, υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμη ανοιχτά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η συνάντηση είχε αρχικώς προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη και ακολούθως είχε μετατεθεί για το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αναβλήθηκε εκ νέου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία στοιχείων από την πλευρά των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις επτά το απόγευμα.

Κυβερνητική σύσκεψη

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών.

«Επειδή συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε μια ακόμα μέρα, ούτως ώστε να γίνει μια συνάντηση πιο αποτελεσματική. Δεν υπάρχει εμπλοκή, υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμα ανοιχτά. Είναι πολλά τα ζητήματα αυτά και θεωρήσαμε σκόπιμο οι τεχνικές συζητήσεις να συνεχιστούν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος της σύσκεψης.