Δεν αποκλείεται ακόμα και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την άρνησή τους να καταθέσουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το θέμα της βίαιης προσαγωγής θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα η Προκαταρκτική Επιτροπή καθώς σε έγγραφο που εστάλη στο προεδρείο της τα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών ενημερώνουν τα μέλη της ότι δεν προτίθενται να παραστούν, παρά το γεγονός ότι την τρέχουσα εβδομάδα ήταν προγραμματισμένες οι καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι των Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη εξήγησαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη κατηγορούμενοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι τελικές αποφάσεις των μελών της Επιτροπής –για το πώς θα χειριστούν τα νέα δεδομένα και θα διαπιστώσουν εάν υπάρχουν νομικά περιθώρια ώστε να απαιτήσουν από τους κρίσιμους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους –αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται πάντως ότι εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη να καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ενώ σειρά έχουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν μέχρι τις 29 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Επιτροπή, θα έχει στείλει το ΣΔΟΕ το πόρισμα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή μπορεί να πάρει παράταση για 10-15 ημέρες –δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου.