Εκπομπή έρευνας εντάσσει, δύο φορές το μήνα, η ΕΡΤ στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1. Η «ΕΡΤreport» που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 16.00 σχεδιάζεται και υλοποιείται από τις δημοσιογράφους Εμμανουέλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Μάχη Νικολάρα.

Από κοινού οι τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που- θέλουν- να αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.

Αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Η ερευνητική προσπάθεια των τριών δημοσιογράφων αρχίζει με την περίπτωση των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μιλούν για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του εργοστασίου -το Μάρτιο του 2013- και τη δικαστική προσφυγή για τις ομαδικές απολύσεις, που αναμένεται να επηρεάσει το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν και διεκδικούν.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ρεμούνδου και η διεύθυνση παραγωγής του Περικλή Παπαδημητρίου.