«Εξωγήινοι εν τοις ουρανοίς…»

Του Γκαζµέντ Καπλάνι   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2010 07:00 |

Τελικά δεν είναι αστείο. Οι εξωγήινοι υπάρ χουν. Το λέει ένας τόσο σπουδαίος επιστήµονας όπως ο Στίβεν Χόκινγκ. Αλλά εµείς πρέπει να αποφύγουµε την επαφή µαζί τους. Απ’ ό,τι κατάλαβα, ο Χόκινγκ µας είπε ότι οι εξωγήι νοι µπορεί να µας φερθούν όπως συµπεριφερό µαστε εµείς στους Αλλους. Στην καλύτερη περί πτωση να µας συµπεριφερθούν όπως οι ρατσιστές στους µετανάστες. (Ισως εκείνοι κατοικούν το Σύµπαν πολύ πριν από µας και µας θεωρούν παρείσακτους). Στη χειρότερη περίπτωση να µας µεταχειρισθούν όπως εµείς τα αρνιά το Πάσχα και στο Κουρµπάν Μπαϊράµι. Μπορεί να είναι και δι εστραµµένοι αυτοί οι εξωγήινοι. Να στείλουν διαστηµικά πλοία, να µας αρπάξουν, να µας µεταφέρουν σε άγνωστο γαλαξία, να δουλέψουµε για λογαριασµό τους ως δούλοι. Μπορεί να πιστεύουν ότι αποτελούν την εκλεκτή φυλή του Σύµπαντος. Με αυτές τις µαύρες σκέψεις βγήκα στο µπαλκόνι. Είδα τον έναστρο ουρανό. Ενα όµορφο φεγγάρι εκεί έξω. Στην πολυκατοικία απέναντι ένα ζευγάρι καβγάδιζε. Οι φωνές τους έφθασαν στα αυτιά µου µαζί µε τα λόγια ενός τραγουδιού που ακουγόταν από το παράθυρο δίπλα: «Τι τράβη ξα τη νύχτα αυτή/ Γιατί µε πρόδωσες, γιατί;». Το φεγγάρι και τα άστρα γύρω.

Κάπου έχω διαβάσει ότι ο αριθµός των άστρων στο Σύµπαν είναι πολύ µεγαλύτερος από τους κόκκους της άµµου σε όλες τις παραλίες της Γης. Αυτοί οι εξωγήινοι, πάντως, γιατί δεν ήρθαν ποτέ να µας κάνουν επίσκεψη; Ισως ήρθαν στη Γη πριν να εµφανιστεί η ανθρωπότητα. Το Σύµπαν υπάρχει εδώ και δισεκατοµµύρια χρόνια άλλωστε. Μήπως τους εµποδίζει η απόσταση; Χρειά ζονται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να διασχίσεις έναν γαλαξία ταξιδεύοντας µε την ταχύτητα του φωτός. Ή καθώς µας βλέπουν να κατασπα ράζουµε αλλήλους µας θεωρούν, µάλλον, άγρι ους και δεν έχουν καµία διάθεση να µας πλησιάσουν. Από την ίδια πολυκατοικία φθάνει άλλη µελωδία: «Ιστορία µου, αµαρτία µου/ λάθος µου µεγάλο/ είσαι αρρώστια µου/ µες στα στήθια µου/ και πώς να σε βγάλω».

Ενα σύννεφο σκεπάζει το φεγγάρι. Αν οι εξωγήινοι εµφανιστούν µπορεί να είναι και για καλό. Μπορεί να λειτουργήσουν ως καθρέφτης για να συνειδητοποιήσουµε την κοινή µας ανθρώπινη υπόσταση. Να καταλάβουµε πόσο αστείες είναι οι διαφορές µεταξύ µας. Μπορεί η εµφάνισή τους να θεραπεύσει ακόµα και τον εθνικισµό των Γερµανών. Μπορεί, τότε, ακόµα και η Ευρώπη να γίνει πραγµατικά Ενωµένη. Μπορεί να προκαλέσει την πτώση των spreads. Το σύννεφο πέρασε, το φεγγάρι εµφανίστηκε ξανά. Φωτεινό και µελαγ χολικό. Οι µελωδίες σταµάτησαν. Το παράθυρο έκλεισε. Το ζευγάρι έπαψε να καβγαδίζει. Στη σιωπή της νύχτας άρχισα να απαγγέλω σιωπηλά, παραφρασµένο, τον Πρεβέρ: «Εξωγήινοι εν τοις ουρανοίς/ Καθήστε εκεί/ Κι εµείς θα µείνουµε στη Γη/ Που µερικές φορές είναι τόσο ωραία/ Με τις λιχουδιές του Καµπρέ/ Με τον Ειρηνικό της Ωκεανό/ Με τα καλά παιδιά και τα καθάρµα τά της/ Με τις φριχτές αθλιότητες του κόσµου/ Τις λεγεώνες/ Με τους λεγεωνάριους/ Με τους βασανιστές/ Με τους κυρίαρχους αυτού του κό σµου/ Τους κυρίαρχους µε τους ιερείς τους και τους προδότες τους/ και τους γαλονάδες τους/ Με τις εποχές/ Με τα χρόνια/ Με τα ωραία κορί τσια και τα γέρικα κωθώνια/ Με τ’ άχυρα της µιζέριας που σαπίζουν στ’ ατσάλι µες στα κανόνια».

LΙΝΚ: http://gazikapllani.blogspot.com

16
geo phys
02/05/2010 13:33
δν ξέρω γιατί το είπε Hawking..... αλλά έχουμε τόσες δυνατότητες και δν κάνουμ τπτ..... είναι τραγικό ενω εμείςι μιλάμε όμορφα και ωραία από το pc μας τα παιδάκια στην αφρική να πεθαίνουν γιατί δν έχουν να φάνε, να υπάρχει μισος μεταξύ ανθρώπων που απλα γεννήθηκαν σε διαφορετικά μέρη.... ας αγαπήσουμε,ας ερωτευθούμε και ας αφήσουμε το μίσος.....
Aχαιός
29/04/2010 00:18
Επειδή πολύ υποφέρεις απο το ζείν σε πολυκατοικίες, σου προτείνω μονοκατοικία σε προάστιο.

ΥΓ: ΟΙ Λεγεώνες και οι λεγεωνάριοι που αναφέρεις δεν ήταν τίποτε κακοί μιλιταροιμπεριαλιστές.

Αντίθετα, ήταν οι φορείς του Λατινισμού της οπισθοδρομικής Ευρώπης, και άρα οι εκπολιτιστές της και των λαών της.
βασίλης
28/04/2010 23:55
Ένα κάπως ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινή αθλιότητα που ζούμε αποτελούν οι αναλφαβητισμοί και οι γελοιότητες των ρατσιστών. Μας κάνουν να γελάμε.
θα ακολουθήσει αισθησιακή ταινία...
28/04/2010 14:06
-Στην καλύτερη περί πτωση να ας συπεριφερθούν όπως οι ρατσιστές στους ετανάστες

-Να καταλάβουε πόσο αστείες είναι οι διαφορές εταξύ ας


Τι έγινε κύριε Καπλάνι?

Μας τελείωσαν τα ''γήινα'' επιχειρήματα και το ρίξαμε στα ''εξωγήινα''?

Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Μιχάλης.
28/04/2010 13:28
Σωστά βάζετε το θέμα του Ρατσισμού στο τραπέζι. Αν μιλάμε για εξωγήινους με πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό, είναι σίγουρο ότι θα έχουν λύσει το ζήτημα.
espectador
28/04/2010 12:17
Φοβαμαι αγαπητε Καπλανι οτι τον εθνικισμο και τον ρατσισμο των Ελληνων ουτε οι εξωγηινοι μπορουν να τον "θεραπευσουν". Μια ματια στα παραπανω σχολια νομιζω σε πειθει.
SPYROS
27/04/2010 14:40
Που το πας που το φερνεις βρε Καπλανι, εκει εσυ στον πονο σου για τις ομοιοτητες ολων των ανθρωπων! Ακομη και τους εξωγηινους και τον Χωκινγκ επιστρατευσες! Αν προσεχες λιγο καλυτερα θα εβλεπες οτι μαλλον στις εσχατολογικες διαφορες των ειδων εστιαζει ο επιστημων και οχι στο περι αντιθετου που εσυ προσπαθεις να εξαγαγεις.
Ανδρέας Χατζο
27/04/2010 13:46
Πώς κατεφέρνετε και άλλο ένα θέμα το οποίο δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση με όλα τα μικροαστικά και επίπεδα της καθημερινότητας, το βαυκαλίζετε μέσω της μικροαστικής και καθεστωτικής καθημερινότητας. Σπάνιο ταλέντο. Δεν πά να ρχονται εξωγήινοι, εσωγήινοι, σαυροειδείς να τρώνε τα παιδιά σας, εντομοειδείς να επιβουλεύονται τις όποιες ελευθερίες σας, εκεί στα ίδια και τα ίδια.
psy
27/04/2010 13:34
Τι ωραία που τα λέτε εσείς οι κουλτουριάρηδες. Το πάτε από δω, το πάτε από κει, στους μετανάστες καταλήγετε.
Rodolfo Vaselino
27/04/2010 12:25
@ psy 27/4/2010 09:51
Και οι εξωγήινοι στον αγώνα κατά τις ξενοφωβίας και του ρατσισμού!!!


Ίσως οι εξωγήινοι μας βοηθήσουν και στον αγώνα εναντίον της ανορθρογραφιας.
Ξενοφοβία, από το ξένος και φόβος (με όμικρον και τα δυο).
Οι πρώτοι που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω είναι οι αλβανοί.
27/04/2010 11:26
Το μόνο πράγμα που είπε ο Hawking και έχει σχέση με μετανάστες είναι αυτό

"Αν ας επισκεφθούν οι εξωγήινοι θα είναι σαν την πρώτη επίσκεψη του Χριστόφορου Κολόβου στην Αερική. Τα πράγατα δεν πήγαν πολύ καλά για τους Ινδιάνους"
Γεωργία Τ.
27/04/2010 11:26
Οι εξωγήινοι βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας, είναι όντα φθονερά και μίζερα, ελληναράδες που δεν ξέρουν να γράφουν ελληνικά)))) Καταπληκτικό κείμενο
Mitsos
27/04/2010 10:33
Πολυ καλος και παλι κυριε Καπλανι
Στέλλα Πετρίδου
27/04/2010 09:54
Εξωγήινοι εν τοις ουρανοίς

Εεεεεεεεεεεεεεεεχ, τί μάς τά λιβανίζετε γιά τούς εξωγήΐνους;
Άς έλθουν οί εξωγήινοι εν τοίς ουρανοίς νά μάς σώσσουν από τά φρικιά τής Γής, γιατί καταντήσαμε σκλάβοι τών ερπετών είς τήν πολητικήν κοινωνία τών επαιτών..............................


Μαρία
27/04/2010 09:52
Ξαναβγήκαμε μετά για να δούμε τ''άστρα - απο την Κόλαση του Δάντη. Καλημέρα στην Γη, στα καλά παιδιά και στα καθάρματα της. Υπέροχο κείμενο!
psy
27/04/2010 09:51
Και οι εξωγήινοι στον αγώνα κατά τις ξενοφωβίας και του ρατσισμού!!!