Βαθμοί τέλος και στα γυμνάσια

Θα αξιολογούνται περιγραφικά οι μαθητές: «σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός», «άριστος»

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2018 08:00 |
Βαθμοί τέλος και στα γυμνάσια
Πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης εφαρμόζεται φέτος σε 81 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Βαθμοί τέλος στα γυμνάσια της χώρας καθώς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συζητάει τώρα εκτός της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών («σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός», «άριστος») και αλφαβητική αξιολόγηση: Δηλαδή Α, Β, Γ που έως σήμερα γνωρίζαμε κυρίως από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Κάτι που σχεδιάζεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», για να περιοριστεί η βαθμολογική πίεση στο γυμνάσιο αλλά και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Ηδη από φέτος εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης σε 81 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, παράλληλα όμως με τη βαθμολογία των μαθητών στα γυμνάσια (0-20). Στόχος στο άμεσο μέλλον οι βαθμοί να καταργηθούν τελείως. Σήμερα, οι μαθητές μπαίνουν σταδιακά στη λογική των αριθμών από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, με τους πρώτους βαθμούς 10, 9, 8 και 7. Για να φτάσουν στο γυμνάσιο στην αριθμητική κλίμακα με άριστα το 20.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ. Οπως είναι εμφανές οι εκπλήξεις στην παιδεία δεν σταματούν. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον χώρο των αναλυτικών προγραμμάτων του γυμνασίου μεταβάλλουν όλη την εικόνα αξιολόγησης των μαθητών όπως την ξέραμε, ενώ ήδη εφαρμόζεται και η βαθμολογία των μαθητών ανά τετράμηνο και όχι ανά τρίμηνο όπως στο παρελθόν.
Για το λύκειο και την περίφημη αναμόρφωση της Β' και της Γ' τάξης του (η Α' θα είναι πιο πολύ μια τάξη συνδεδεμένη με το γυμνάσιο), οι αλλαγές θα είναι επίσης μεγάλες καθώς τα μαθήματα, όπως είναι γνωστό, θα γίνουν 3ωρα και 4ωρα μέσα στην ημέρα, ενώ αυτή τη στιγμή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται την πρόταση του για τη «δύσκολη» τελευταία τάξη της βαθμίδας που θα συνδέεται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στη Β' λυκείου εισάγονται τις επόμενες χρονιές δυο νέα μαθήματα, των Φυσικών Επιστημών (μάθημα διαθεματικής προσέγγισης μέσω της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας) και των Κοινωνικών Επιστημών (που θα περιλαμβάνει Ιστορία και Πολιτειακή Αγωγή).
Στην Γ' λυκείου μελετάται εάν τα μαθήματα κορμού θα είναι ένα (Γλώσσα) ή δύο (Γλώσσα και Ιστορία), τα οποία θα πλαισιωθούν από δυο ακόμη μαθήματα επιλογής ανά κατεύθυνση και ένα ακόμη επιλογής για τη έκδοση του νέου «ισχυρού» απολυτηρίου. Εκείνο που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, είναι εάν οι τελικές εξετάσεις για το απολυτήριο αυτό θα είναι εθνικού τύπου ή όχι. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα σενάρια υπέρ της διατήρησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ως έχουν.

Στα γυμνάσια η φετινή πιλοτική φάση της περιγραφικής αξιολόγησης έχει σκοπό να οδηγήσει σε συμπεράσματα για την επέκτασή της σε όλα τα σχολεία της βαθμίδας. Πολλοί καθηγητές εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς, όπως αναφέρουν, δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγησή τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
46
Ε_ Π
21/02/2018 15:21
Συμφωνώ απόλυτα. Η βαθμολογία στο σχολείο δεν λύνει κανένα πρόβλημα.Τα σχολεία πρέπει να βγάζουν χαρούμενα παιδιά και υγιείς προσωπικότητες.Εξ άλλου αν κάποιος μαθητής είναι άριστος σε κάποιο αντικείμενο και έχεις κατακτήσει την γνώση δεν χρειάζεται κάποιον καθηγητή του σχολείου να του πει τον βαθμό κατάκτησης των γνώσεων του.Καθένας μαθαίνει για τον εαυτό του και μάλιστα σήμερα που η γνώση είναι ελεύθερη μπορεί να μάθει τα πάντα.Αν χρειαστεί στη ζωή κάπου να πιστοποιήσει τις γνώσεις του θα είναι έτοιμος επειδή ο ίδιος το θέλει, και θα τα καταφέρει.
ANGEL
12/01/2018 22:56
Σ'αυτη την κυβερνηση οσο πιο αχρηστος ειναι κανεις τοσο περισσοτερο επιβραβευεται!
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
12/01/2018 11:01
έτσι μπράβο!!! η ψυχολογική πίεση που υπήρχε από το δημοτικό, η βαθμοθηρία στο γυμνάσιο, ο άθλιος ανταγωνισμός.... η αξία του ανθρώπου που αποκτούνταν από το τί βαθμό έβγαζε στο τρίμηνο, η ψευτοπερηφάνια των δήθεν αριστούχων (που πλείστοι εξ αυτών απέτυχαν στη ζωή τους), τα δράματα που παίζονταν σε κάθε σπίτι μετά τη λήψη των βαθμών και η.... ''απογοήτευση'' των γονέων... ο πλουτισμός των φρονιστηρίων από την α' τάξη γυμνασίου και όλα αυτά τα παράλογα... πιστέψτε με δεν σε κάνουν ούτε καλύτερο μαθητή, ούτε καλύτερο άνθρωπο εν γένει
Μηχανολόγος
17/02/2018 22:24
Συμφωνώ απόλυτα!! Θα σταματήσει η παράλογη βαθμοθηρία,σε βάρος της πραγματικής γνώσης,και τα παιδιά απαλλαγμένα από το άγχος των βαθμών θα μαθαίνουν επί της ουσίας!!
Καραγιαννίδης Κ.
12/01/2018 21:13
" ... η αξία του ανθρώπου που αποκτούνταν ... " . Η αξία αποκτιόταν, δεν αποκτούνταν . Το " αποκτούνταν " είναι πληθυντικός και δεν ταιριάζει με την αξία, που είναι στον ενικό αριθμό.
Καραγιαννίδης Κ.
12/01/2018 19:57
" ... και όλα αυτά τα παράλογα... πιστέψτε με δεν σε κάνουν ούτε καλύτερο μαθητή, ούτε καλύτερο άνθρωπο εν γένει ". Άκου, "πιστέψτε με" ! Είσαι ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας ; Μάλλον μεγαλοσχήμων ... μικροπρεπής! ΥΓ. Ως ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ θα έπρεπε να ξέρεις, ότι το "πιστέψτε με" έπρεπε να πάρει ένα κόμμα πριν και ένα μετά. Πίστεψέ με, κάτι ξέρω κι εγώ που δεν είμαι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ !
Καραγιαννίδης Κ.
12/01/2018 19:46
Σιγά τα ... ωά ! Το " ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ", πιστεύεις, ότι θα θα έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στο σχόλιό σου ή το χρησιμοποιείς ως απόδειξη της ... μικροπρέπειάς σου;
Johny -- Eternal Memorandum
11/01/2018 23:37
ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΙΣΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ κ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΡΙΖΟ-ΒΑΒΟΥΪΝΟΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ;; Ο ΣΥΡΙΖΟ-ΟΧΕΤΟΣ ΜΟΝΟΝ "ΘΕΣΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ κ ΣΤΙΣ ΧΥΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΔΑΝΕΙΖΕΙ Η ΕΕ ΦΟΡΟΓΔΕΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΦΗΝΕΣ Κ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ....
Μιχάλης
11/01/2018 15:33
Το facebook δίνει περισσότερες δυνατότητες αξιολόγησης των δημοσιεύσεων απ' αυτές που θα επιτρέπονται πλέον στα σχολεία.
ΑΜΝ
11/01/2018 14:23
ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟς Κ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ......ΚΑΛΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΓΡΆΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΜΙΜΑΘΉ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΒΛΑ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙς ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ....ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!! ΑΛΛΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ???? ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
"XY" Βερολίνο
11/01/2018 08:51
Βέβαια οι "γνωστοί" αγράμματοι και ανορθόγραφοι που γάφουν εδώ μέσα μπαρούφες είναι υπέρ. Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει. Όπως όμως και να το κάνουμε οι μέρες της αριστεράς μετράνε πλέον αντίστοφα.
Johny -- Eternal Memorandum
11/01/2018 23:30
μήπως δέν σας αρέσει το "ρ" ; να ποσέχετε τι γάφετε
"XY" Βερολίνο
12/01/2018 07:58
Ευχαριστώ, την άλλη φορά θα το προσέξω.
Άντολφ Χίτλερ
12/01/2018 18:29
Μην το διορθώσεις συναγωνιστά.
Νικος Τ. ,32
11/01/2018 07:50
Η εφαρμογή κομμουνιστικών πρακτικών στην εκπαιδευση αποτρέπει τους μαθητές από την προσπάθεια για αριστεία, επιτυχία και διάθεση για δουλειά. Ειναι θέμα αξιών, νοοτροπίας και κοσμοθεωρίας. Αυριο θα λέει ο αποφοιτος του σχολειου, εσυ γιατι να πάρεις περισσότερα χρηματα απο μενα, όλοι τα ιδια και ας εχει τελειωσει ο ενας το Λυκειο και ο άλλος ΑΕΙ. Και πάει λέγοντας. Αν σταματήσουμε τη λογική της αριστείας και του υγιους ανταγωνισμού, ειμαστε τελειωμενοι ως λαος. Σε 20 χρονια θα εχουμε ραθυμους, ημιμαθεις νέους οι οποίοι οχι απλα δεν θα ενδιαφέρονται να προοδευσουν αλλα θα υπονομευουν καθε προσπαθεια των άλλων για κατι παραπανω. ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη (βλεπε τρανο παραδειγμα και φορολογικη πολιτικη). Νικος, 32
Νομίζω;;;
11/01/2018 22:09
Πρόκειται δια εβραιοκομμουνιστικάς πρακτικάς, δια να είμεθα πιο ακριβείς.
ΒΑΘΜΟΙ
10/01/2018 23:38
Μάλλον αυτά είναι κάπως ξεπερασμένα, βέβαια χρειάζεται -αξιολόγηση- γραπτών και λ.π., για μιά καλύτερη και σωστότερη αντίληψη του τί έμαθε\μαθαίνει ο κρινόμενος\νη, δηλ. από εργασία\σίες του\της -αξιολογούμενου\μένης-. Ο αρ. 10 ή 20, π.χ., δεν λέει και πολλά, κι? έτσι βαθμοί από γραπτές απαντήσεις δείχνουν γραφή και γνώση. Αυτό όμως θέλει διάβασμα των γραπτών από τον διδάξαντα και όχι από κάποιον βοηθόν, γιατί ο διδάξας ξέρει τί δίδαξε και τις ικανότητες των μαθητών\φοιτητών του\της. Διδάξας κάπου 45 (σαρανταπέντε) χρόνια πανεπιστήμιο.
Ανατολή
10/01/2018 23:03
Δηλαδή αυτός που σε διαγώνισμα θα δίνει λευκή κόλλα, δηλαδή πες βαθμό ένα με το παλιό σύστημα, τώρα θα είναι "σχεδόν καλός";
K;vstaw
11/01/2018 16:59
Οχι μόνο μία φορά, αλλά κι αν ακόμη δίνει ολόκληρο το χρόνο λευκές κόλλες, αν δεν διαβάζει καθόλου, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή στο μάθημα και αν δημιουργεί αταξίες μικρές ή μεγάλες, θα είναι ένας σχεδόν ... καλός μαθητής!!!
Αλεξία Τσίπρα
11/01/2018 15:13
Μην καταστροφολογείς καλέ κύριε!
Καραγιαννίδης Κ.
10/01/2018 22:37
Το νέο αυτό σύστημα αξιολόγησης των μαθητών θα οδηγήσει μεγάλο ποσοστό μαθητών στον εφησυχασμό. Αδύνατοι μαθητές, που θα έχουν εξασφαλισμένη την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη και φυσικά εξασφαλισμένο το απολυτήριο του γυμνασίου, θα επιδίδονται με μεγαλύτερη άνεση σε αταξίες την ώρα του μαθήματος, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το έργο του καθηγητή και να κάνουν δύσκολη τη μάθηση των καλών μαθητών.
κα
10/01/2018 20:17
Σε όποια κλίμακα και να εκφράσεις το αποτέλεσμα, ο πνευματικός πλούτος είναι πλούτος και η πνευματική φτώχεια είναι φτώχεια. Κανείς δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος ή χειρότερος εάν έχει άριστα αντί για 19 ή αντιστρόφως.
Didis
12/01/2018 08:59
Διάβασε : ( Καραγιαννίδης Κ. 10/01/2018 22:37). Πολλές φορές δημιουργείται θέμα μεταξύ των μαθητών, λόγω διαφοράς μιας ... μονάδας στη βαθμολογία ενός μαθήματος. Πόσο μάλλον τώρα με το νέο σύστημα, που ενδέχεται, ο ένας να έχει πχ "καλός" και ο άλλος "σχεδόν" ή "πολύ καλός". Κάποιοι καθηγητές για να αποφύγουν τυχόν γκρίνιες θα καταργήσουν τις δύο κατώτερες κλίμακες και θα περιοριστούν στο "πολύ καλός" και στο "άριστος".
Non Issue
10/01/2018 17:32
Το σύστημα αξιολόγησης είναι λεπτομέρεια... Το σύστημα εκμάθησης και διδασκαλίας ΕΧΕΙ πρόβλημα
τσα
10/01/2018 21:15
ακριβως αυτο ντιαρ!..αντι λοιπον τα πολιτικα λαμογια να ασχολουνται για την καλυτερευση της παιδιας...ασχολουνται με προβληματα αξιολογησης...πως λεμε αφηνουμε το γαμο να παμε για ....πουρναρια!...καπως ετσι
Τρομακτικό!
10/01/2018 16:27
Πραγματικά και ειλικρινά τρομάζω με όλα αυτά που κάνουν στην Παιδεία. Ο στόχος είναι οι νέοι Ελληνες να είναι εντελώς αγράμματοι με πλήρη άγνοια του παρελθόντος τους και ανίκανοι να ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν. Ομηροι και σκλάβοι μέσα στην Ελλάδα να εργάζονται χωρίς καμία ελπίδα βελτίωσης της θέσης τους.
Αρης Β.
10/01/2018 20:51
Ποια φτερα ρε φιλε; Αφου εισαστε κοτες! Εχεις δει κοτες να πετουν;
Βαρδυνογ...
12/01/2018 13:57
... οι νεοι Ελληνες = οι κοτες του μελλοντος! Χα, χα
Βρασίδας
10/01/2018 15:09
Δημιουργική ασάφεια δε θέλατε……;;;;;;
ALEVAN
10/01/2018 14:35
Επί τέλους !!!, να ανεξαρτηκοποηθεί η μόρφωση από τη μάθηση. Το σχολείο είναι για να μας μορφώνει ώστε να γίνουμε ευτυχισμένοι άνθρωποι. Οι βαθμοί είναι για να γίνουμε καλοί επαγγελματίες. Στο λύκειο λοιπόν και μόνο, εκεί όπου έχει νόημα και ο ανταγωνισμός στον οποίο αναφέρονται και οι βαθμοί.
Αρώτνηξις
11/01/2018 15:15
Συριζοτρόλλ της Κουνουντούρου τυγχάνεις;
K;vstaw
10/01/2018 14:05
ΠΑΙΔΕΙΑ : κ. Γαβρόγλου, δεν σας αρέσω όπως είμαι, και με ταράξατε στα ... λίφτιγκ;
ΣΚΙΠ
10/01/2018 14:00
Πολυ σωστρα κυριοι! Οι βαθμοι ειναι υπολοιπο της μισητης δεξιας. Εμεις ειμαστε αριστεροι, απελευθερωμενοι. Απαιτουμε με τη γεννηση του παιδιου,μαζι με τη καταγραφη στα δημοτολογια να εκδιδεται το απολυτηριο γυμνασιου! Σε ολους τις προοδευτικες χωρες ετσι γινεται (η οτυλαχιστον ετσι θα επρεπε να γινεται). Δηλαδη με τους βαθμους τι περισσοτερο κανουμε; Κοιτατε τον πρωθυπουργο. Μαπας, αχρηστος, βλημα κι ομως για την Ελλαδα αρκει σαν πρωθυπουργος. Και που να δειτε τον Κυριακο οταν γινει πρωθυπουργος! Γι αυτο απαιτουμε ολοι την καταργηση των βαθμων. "Σπασικλας κι αχρηστος", "πανεξυπνος αλλα τεμπελης", "μαπας αλλα με δυναμικο πρωθυπουργου", ¨ουτε για καραβανας δεν κανει" ειναι ωραιοτατα παραδειγματα αξιολογησης. Αν δεν με πιστευεται ρωτηστε τον Αλεξη! Αυτος ξερει (οπως ξερουν κι οι 24 κατασκευαστες πλυντηριων που συνιστουν ΣΚΙΠ)!
Ιωάννης
10/01/2018 13:22
Θα ήθελα να ηξερα γιατι η αξιολογηση ειναι τοσο μεγαλο προβλημα στην ΕΛΛΑΔΑ?
αφροδιτη
11/01/2018 01:19
Είναι πρόβλημα γιατί ο ραγιαδισμός έχει κάνει τους περισσότερους να θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες κι ότι για τα χάλια της παιδείας πάντα φταίνε "οι άλλοι"
Νικ
11/01/2018 11:12
"ο ραγιαδισμός έχει κάνει τους περισσότερους να θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες". Κάτι δεν πάει καλά με την λογική σου. Να το ξαναδείς λίγο. και χωρίς ύβρεις, αν γίνεται.
Mboosh
10/01/2018 12:47
0-5. Σχεδόν καλός. 5-10. Καλός. 10-15. Πολύ καλός. 15-20. Αριστος. Σχεδόν καλή ιδέα. Σαν το μισό (και βάλε) υπουργικό συμβούλιο.
τσα
10/01/2018 21:19
πρωτη φορα σε βλεπω να κανεις χιουμορ...λαικ
Αντίοχος
10/01/2018 12:02
Σε λίγο τα δημόσια σχολεία της χώρας μας θα γίνουν όπως αυτά των ΗΠΑ, που τελειώνουν το δημοτικό, και δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση.
Ανώνυμος Χρηστης
11/01/2018 16:14
Και πανε κολεγια και γίνονται μεγαλογιατροί δικηγόροι και κτλ οπότε μια χαρά θα ήταν να είχαμε το αμερικανικό σύστημα για μαθητές και καθηγητές
lps
10/01/2018 11:49
Έτσι μπράβο συνεχίστε έτσι, σε λίγο τα σχολεία δεν θα βγάζουν πιά τούβλα μόνο ζώα!
Δημήτρης
10/01/2018 11:29
'Οπως το πάει η κυρά μαμή θα το γεννήσει τελικά το τέρας...
Να τελειώνουμε με το παλιό
10/01/2018 10:12
Τέλος στην αγράμματη αριστεία του Κούλη
ΟΝΝΕΔ - Ρέιντζερς
11/01/2018 15:18
Άντε χάσου ρε εβραιοκομμουνιστικό συριζοτρόλλ.
......
10/01/2018 09:40
.... Επιλογές σε πλήρη αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ή την όποια ανάγκη αξιολογησης και ευγενούς άμιλας. Βιασμός της κοινής λογικής και των προοπτικών για αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση των νέων που ας σημειωθεί ότι στα 16 τους ψηφίζουν.... Ισοπέδωση και εκμαυλισμός ....
γιαννης, Δραμα
10/01/2018 09:05
Μπορειτε να αλαξετε οτι θελετε οσο ομως το διδακτικο προσωπικο παραμενει στο ... "μην σωσουν και μαθουν" και στο... "αυτη δεν ειναι δουλεια ειναι εφευρεση" θα ειμαστε στον Πατο της PIZA.