Τραγικό θάνατο βρήκε γυναίκα στη Χαλκιδική στη διάρκεια κατάδυσης σε μεγάλο βάθος, σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, ενώ στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου Αγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών, εισήχθη ο σύζυγός της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι επιχειρούσε να καταρρίψειτο παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής κατάδυσης σε μεγάλο βάθος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για ζευγάρι Βούλγαρων, 47 και 45 χρόνων, που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την κατάδυσή του. Οπως είπε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα.

Τον ανέβαζαν σταδιακά

«Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή» πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Ο 47χρονος αισθάνθηκε και αυτός αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσαν τον ανέβαζαν σταδιακά για αποσυμπίεση.

«Η διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, απ’ όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη για να εισαχθεί στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου Αγιος Παύλος» ανέφερε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.