Έργο πνοής, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τις εργασίες αναβάθμισης του ιστορικού «Θεμιστόκλειου» Σταδίου που πρόκειται να ξεκινήσουν, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά, αναφερόμενος στο έργο το οποίο αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής, μίλησε για τη μεγάλη επιμονή και συνεχή συνεργασία που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ώστε να επιτύχει η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου πνοής και να αναβαθμιστούν τελικά οι εγκαταστάσεις του «Θεμιστόκλειου» Σταδίου.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, καθώς το Θεμιστόκλειο ήταν επί δεκαετίες, ένας υποβαθμισμένος αθλητικός χώρος, με μηδαμινές υποδομές και η αναβάθμισή του ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Ε΄ δημοτικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Πειραιάς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάνει βήματα προόδου, βήματα ανάπτυξης», είπε ο κ. Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε μάλιστα, πως το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, προσφέροντας σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές στους δημότες.