Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, με τους φορείς της ομογένειας να φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την συμμετοχή τους στην μαζικότερη εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Στην παρέλαση συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες Ελληνες της Διασποράς, προερχόμενοι από Συλλόγους, Ενορίες και σχολεία της ελληνικής ομογένειας, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πλακάτ, δίνοντας έμφαση στην καταγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά τους.

«Σήμα κατετεθέν» της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσία του Τάγματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που ταξιδεύει κάθε χρόνο από την Αθήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο της παρέλασης, ιδίως για τους παλαιότερους, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο των Ευζώνων ό,τι αντιπροσωπεύει για αυτούς η Ελλάδα αλλά και η γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Οπως τονίζεται από τους διοργανωτές, το σημαντικό στοιχείο για την ελληνική κοινότητα είναι ότι παρελαύνει στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη λεωφόρο της αμερικανικής μεγαλούπολης, κάτι που δεν συμβαίνει με όλες τις εθνικές μειονότητες, παρά μόνο με αυτές που έχουν έντονη παρουσία.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο γίνεται έκκληση στους ομογενείς για να δώσουν το παρών, καθώς η προσέλευση παίζει μεγάλο ρόλο προκειμένου η Αστυνομία και ο Δήμος να παραχωρήσουν την 5η Λεωφόρο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί το κάλεσμα για συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς.

Δείτε το βίντεο από την περσινή μετάδοση του New Greek TV από την Ελληνική Παρέλαση στη Νέα Υόρκη.