Σωρεία ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα, αλλά και κλοπές δικύκλων είχε στο ενεργητικό του 50χρονος Ελληνας.

Η δράση του έλαβε τέλος το βράδυ της Δευτέρας στον Νέο Κόσμο, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε από τις ρουμανικές Αρχές, για απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε στη Ρουμανία στις 19 Σεπτεμβρίου 1997 και παράνομη οπλοφορία, πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί από το Ποινικό Δικαστήριο Βουκουρεστίου σε οκτώ χρόνια κάθειρξης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από το 2008, ο 50χρονος, ενεργώντας πάντα μόνος του, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

Επέλεγε υποκαταστήματα τραπεζών με μικρή προσέλευση κοινού. Για την προσέγγιση του στόχου που είχε επιλέξει, αλλά και για τη διαφυγή του μετά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες, που είχε αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα της ληστείας και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε σε κοντινό σημείο.

Στα καταστήματα εισέρχονταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είτε φορώντας κράνος, είτε καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου.

Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, περνούσε στον χώρο των ταμείων και αφαιρούσε μόνος του διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει συνολικά 27 ληστείες σε βάρος τραπεζών, τρεις ληστείες σε βάρος καταστημάτων και 11 κλοπές μοτοσικλετών σε Κολωνάκι, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Αμπελοκήπους, Δάφνη, Αγιο Δημήτριο, Νέο Ψυχικό, Χολαργό και Νέα Σμύρνη.

Συνολικά το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στις 327.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.