Νέο «επεισόδιο» είχε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης», το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Πειραιά και ακόμα δεν έχει φτάσει στον τελικό του προορισμό, το λιμάνι της Ρόδου.

Το «Πρέβελης» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Παρασκευής με προορισμό τα νησιά Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.

Το «Πρέβελης» είχε προσαράξει τα ξημερώματα του Σαββάτου στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Κάσου, όπως ενημέρωσε ο πλοίαρχός του, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην Κάσο θα αποβιβάζονταν 25 επιβάτες και έξι φορτηγά οχήματα, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν έξι επιβάτες και ένα φορτηγό όχημα.

Λόγω καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε στην Κάρπαθο ούτε στο Διαφάνι, όπου επρόκειτο να αποβιβαστούν 12 επιβάτες και να επιβιβαστούν εννέα.

Το πλοίο συνεχίζει προς Χάλκη και Ρόδο.