Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε δηλώσεις του, ο Χαρ. Αθανασίου ανέφερε ότι παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, στην οποία προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, των μελών του συμβουλίου των φυλακών, που χορήγησε την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ανέφερε, επίσης, ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Τέλος, έκανε λόγο και για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μη χορηγούνται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ένα από τα πιο ενεργά μέλη της 17Ν, δεν έδωσε το παρών ως όφειλε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Καλλικράτειαςστη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια 9ημερης άδειας που έλαβε για τις εορτές των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου θεωρείται φυγάς.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος του Χρ. Ξηρού, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία».

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.