Το στίγμα του καθαρού «ελληνιστικού» και μη διαπλεκόμενου φορέα επιχειρεί να δώσει η Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενη ότι πίσω από κάθε αναφορά για εμπλοκή της στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα βρίσκεται μια οργανωμένη προπαγάνδα των κυβερνητικών και άλλων κομμάτων για να ανακόψουν τη δυναμική της.

Παράλληλα, πρώτη φορά υιοθετεί ένα διαφορετικό ιδεολογικό φρασεολόγιο, εκτός από τις συνήθεις εθνικιστικές κορόνες και την καλλιέργεια του κοινωνικού προφίλ της, μέσω του οποίου εξακολουθεί να δηλώνει παρούσα δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί στη μαύρη προπαγάνδα της να φορέσει ένα νέο προσωπείο, που συνοδεύεται από αντιαμερικανικές αιχμές καθώς και από αναφορές που συνήθως παραπέμπουν σε αριστερούς σχηματισμούς.

Στην πράξη, δηλαδή, η ίδια η Χρυσή Αυγή μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα στήνει τη δική της προπαγάνδα. Σε αυτήν για το περιστατικό στο Κερατσίνι και για τον προσκείμενο στο κόμμα δράστη, όπως προκύπτει από σειρά στοιχείων, εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να δηλώνει άγνοια, παρά τον ορυμαγδό των στοιχείων που τον συνδέουν άμεσα με την οργάνωσή της στη Νίκαια!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. «Επιχειρούν να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή βάσει μίας υποθέσεως με την οποία δεν έχει ουδεμία ανάμειξη», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή σε σχόλιο στην ιστοσελίδα της. Σε άλλη ανάρτηση προσθέτει για τη στάση των άλλων κομμάτων: «Με πρόσχημα τη δολοφονία του 34χρονου ενορχηστρώνεται μια μαζική επικοινωνιακή επίθεση ψευδολογίας με μοναδικό στόχο την επιστροφή των χαμένων ψήφων στα κομματικά τους μαντριά».Ερμηνεύοντας μάλιστα την πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει μείωση των ποσοστών της κατά 0,5%, στην ιστοσελίδα της αποδίδει το στοιχείο αυτό στο «γενικό κλίμα τρομοκρατίας» και προβλέπει σύντομα αύξηση των δυνάμεών της.

Ενδεικτικό είναι, πάντως, πως επιδιώκει να διαμορφώσει μέτωπο τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πτώση, γεγονός που αποδεικνύει πως οι συμπατριώτες μας έχουν προ πολλού φτύσει τον νέο δικομματισμό», αναφέρεται.

Παρομοίως κινούνται και άλλες αναρτήσεις, όπου αναφερόμενη επίσης στη δολοφονία δηλώνει πως «ο μόνος που ωφελείται από την κατάσταση είναι η κυβέρνηση του Μνημονίου, η νυν και η ερχόμενη», ενώ σημειώνει πως «ο ρόλος της Αριστεράς στην αύξηση της έντασης είναι τουλάχιστον ύποπτος και την τοποθετεί δίπλα στους διεθνείς τοκογλύφους και στην κυβέρνηση».

Με αφετηρία την Επανάσταση του 1821 και τα ιδανικά των ηρώων της, η Χρυσή Αυγή στρέφεται κατά των «εχθρών» του έθνους και παραπέμπει στο «πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας, ευθεία αντανάκλαση των πολιτικών σχεδιασμών της αμερικανοσιωνιστοκρατούμενης Δύσης».

ΚΡΕΣΕΝΤΟ. Σε ένα αντιαμερικανικό κρεσέντο, η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «πολιτισμικά ασπόνδυλο κράτος, πλήρως ποδηγετημένο από τον σιωνισμό». Για να ενισχύσει την άποψή της μιλάει ακόμη και για «σφαλιάρα που έφαγαν στη Συρία και αποκαλύπτει αβίαστα την αδυναμία και τη συρρίκνωσή τους», ενώ εμφανίζεται υπέρ των χωρών που «σήκωσαν κεφάλι» μεταξύ των οποίων αναφέρονται το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Αίγυπτος, η Σερβία, το Ιράν και η Ινδία.

Αναφερόμενη ειδικά στη Ρωσία και στην Κίνα, η Χρυσή Αυγή σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Η διείσδυση των δύο αυτών ανερχόμενων υπερδυνάμεων και η ταχύτατη εξάπλωσή τους σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η εικόνα της γεωπολιτικής αναμέτρησης σε πολύ λίγα χρόνια».

Κάνουν και συγκρίσεις

Στις ανακοινώσεις της η Χρυσή Αυγή αυτοπροβάλλεταιως «το μόνο εμπόδιο στη φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδας». Στο πλαίσιο ενίσχυσης των αντιμνημονιακών ανακλαστικών, δεν παραλείπει μάλιστα να συγκρίνει την πρόσφατη δολοφονία του 34χρονου με πολίτες που έχουν αυτοκτονήσει το τελευταίο διάστημα.

«Γι’ αυτούς τους νεκρούς της μνημονιακής πολιτικής ουδείς μίλησε. Ουδείς διαδήλωσε τον αποτροπιασμό του», αναφέρει.