Ενας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από τα πυρά αδίστακτων και επικίνδυνων κακοποιών κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή Διστόμου της Βοιωτίας.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν ελέγχους στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα που κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κατευθύνθηκαν προς εκείνο το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό αυτοκίνητο με τρεις αστυνομικούς και ενώ στάθμευαν, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα κρυμμένα σε μικρό άλσος, τα οποία τους απείλησαν με όπλα και τους αφαίρεσαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3.

Στη συνέχεια κατέφθασε στο ίδιο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δύο αστυνομικούς, οπότε ένας από τους κακοποιούς άνοιξε πυρά εναντίον τους. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του περιπολικού στο μηρό, Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άτυχος αστυνομικός καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία και ήταν πατέρας δύο παιδιών 5 και 12 ετών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στον ένατο μήνα.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με το πρώτο περιπολικό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και ελικοπτέρου.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες έχουν κλέψει τρία αυτοκίνητα και έχουν διασκορπιστεί ώστε να διαφύγουν ευκολότερα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι υποψίες των αστυνομικών Αρχών, θα πρόκειται για το δεύτερο θύμα της ομάδας των έντεκα κακοποιών, οι οποίοι είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων. Το πρώτο ήταν μία 25χρονη κοπέλα, η οποία σκοτώθηκε στις 29 Μαρτίου στα Ίσθμια Κορινθίας από διασταυρούμενα πυρά μεταξύ ομάδας δραπετών και της αστυνομίας.