«Οταν ανέλαβα τη θέση στο υπουργείο Οικονομικών και άνοιξαν οι θέσεις συμβούλων, μέσω opengov πήρα 550 ολοκληρωμένες αιτήσεις. Και τότε για να αποφύγω τα SMS, τα χαρτάκια και τα e-mail, ζήτησα έναν εξωτερικό συνεργάτη για αξιολόγηση, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί η Δημόσια Διοίκηση έχει Διεύθυνση Αξιολόγησης Προσωπικού. Τελικά η εταιρεία ICAP, με βοήθησε δωρεάν να βγάλει τα 80 άτομα και τώρα θα κάνει και τηλεφωνικές συνεντεύξεις για να βρει τα 20 άτομα, τα οποία θα δω εγώ για να καταλήξω».

Το παράδειγμα αυτό επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης για να καταδείξει τις αδυναμίες και τα τρωτά της Δημόσιας Διοίκησης μιλώντας χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συζήτηση με θέμα «Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».

Τις δικές τους απόψεις αντλώντας στοιχεία από την εμπειρία και τις θέσεις που κατέχουν διατύπωσαν ακόμα οι Νικηφόρος Διαμαντούρος, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Γιάννης Μουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick. Τη συζήτηση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος συντόνισε ο Χαράλαμπος Ντόλκας, πρόεδρος ΔΣ της Κantor.