«Το ότι αποχωρώ από τη Βουλή δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να κάνω πολιτική. Απλώς δεν θα είμαι στο Κοινοβούλιο» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Θόδωρος Πάγκαλος λίγες ώρες μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «ήρθε η ώρα» να φύγει από τη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι με την απόφασή του θα τερματίσει «μια σχέση ανταλλαγής μεταξύ λαού και εντολοδόχου, η οποία κάποια στιγμή εξαντλείται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το πότε πρέπει να αποχωρεί κανείς «οφείλει να το διαπιστώνει και ο ίδιος ο πολιτικός και όχι μόνο οι εντολείς, δηλαδή οι ψηφοφόροι του». Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές (32 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας), ανέφερε ότι έχει καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση «εδώ και αρκετό καιρό» και τόνισε πως ουσιαστικά βρίσκεται στην πολιτική από την ηλικία των 15 χρόνων, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά ευρισκόμενος στη Λάρισα για το Κυπριακό, δηλαδή 25 χρόνια προτού μπει για πρώτη φορά στη Βουλή. «Είμαι πολιτικό ον και αυτό δεν αλλάζει» είπε στην εφημερίδα.

Οταν τον ρωτήσαμε αν θα πολιτευθεί η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη, ο Θ. Πάγκαλος απάντησε: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τη σύζυγό μου».

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές γνωστοποίησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης. Σε δηλώσεις του πάντως στην κρατική τηλεόραση σημείωσε ότι παραμένει ενεργός στο ΠΑΣΟΚ ως πολίτης. Ο κ. Ξυνίδης της ομάδας των 7 υφυπουργών θεωρείται ακραιφνής παπανδρεϊκός – μάλιστα εξ αυτού του λόγου είχε προταθεί από τον κ. Παπανδρέου και είχε εκλεγεί και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.