Και ο Γιάννης Μίχας κατηγορούμενος για τα υποβρύχια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2011 11:00 |
Και ο Γιάννης Μίχας κατηγορούμενος 
για τα υποβρύχια
Υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Συνδικαλιστές, πρώην στελέχη της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ιδιώτες που είχαν τον ρόλο μεσάζοντα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων. Η θέση που είχε ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στα Ναυπηγεία ο πρώην νομάρχης και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Μίχας τον καθιστά κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο φερόμενος ως συνεργάτης του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου Ιω. Μπέλτσιος, καθώς και οι ιδιώτες Αντώνης Χάγιας και Αλέξανδρος Αβατάγγελος θεωρούνται από τις εισαγγελικές Αρχές ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες υπογραφής της επίμαχης σύμβασης και γι' αυτόν τον λόγο τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται ψηλά στη λίστα με τους κατηγορουμένους.
Υπόλογοι για την ίδια υπόθεση είναι και τρία πρώην στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι Ιωάννης Σμπώκος, Σπύρος Τραυλός και Αντώνης Κάντας, οι οποίοι επίσης θα κληθούν να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι από τον ανακριτή.
Με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας κατηγορούνται ακόμα οι: Σταύρος Μαρκάτος, Γιώργος Κοντάκης, Σωτήρης Εμμανουήλ, Αλέξανδρος Παπαντωνίου, Μιχάλης Νομικός, Εμμανουήλ Σαρτζετάκης, Γιώργος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γιώργος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Ιωάννης Μανωλέμης, Γιώργος Καλίρης, Γιώργος Παλαιολογόπουλος, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Μανούσος Παραγιουδάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Δημήτρης Πουλιέζος, Νίκος Λεονταρίτης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης και Νικόλαος Παρασκευόπουλος.
Κατά περίπτωση ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή στη συνάδελφό του Πόπη Παπανδρέου να ασκήσει εναντίον τους διώξεις για απιστία στην υπηρεσία, δωροδοκία - ενεργητική και παθητική - καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για όλους τους προαναφερόμενους έχουν εκδοθεί διατάξεις για την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα, που αναμένεται να επικυρωθούν ή όχι μέσα σε 15 ημέρες και από το Δικαστικό Συμβούλιο.

1
rooney
06/10/2011 18:17
απορίας άξιον είναι πώς διέρρευσαν τα ονόματα στην δημοσιότητα από την στιγμή που δεν εδώθη άδεια του εισαγγελέα...με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται το ''τεκμήριο της αθωώτητας του κατηγορουμένου'' και θίγονται υπολήψεις για μια υπόθεση που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει....