«Ναι» με γκρίνια στο σκληρό Ασφαλιστικό

Οι περισσότερες ενστάσεις επικεντρώθηκαν στα όρια ηλικίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2010 07:00 |
▅Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Εργασίας μετά το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωνε ότι«πέρασε το σκληρότερο πακέτο που μπορούσε να περάσει από υπουργείο»

Έπειτα από πολύωρες ωδίνες, το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τους βασικούς άξονες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

O υπουργός Εργασίας δήλωνε αργότερα απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη λέγοντας πως «πέρασε το σκληρότερο πακέτο που μπορούσε να περάσει από υπουργείο», ωστόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και ασκήθηκε κριτική αναφορικά με την τραχύτητα επιμέρους ρυθμίσεων του Ασφαλιστικού που, όπως λέχθηκε, μπορεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αποφασισμένος να υπεραμυνθεί των διατάξεων και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση είπε: «Οποιος έχει να μού πει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει το Ασφαλιστικό από την αξιολόγηση της Ε.Ε. για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ας μού το πει τώρα».

Παρ΄ όλα αυτά και ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία του για το αν τελικώς το Ασφαλιστικό παρά την αυστηρότητά του (7 σημεία) θα εγκριθεί στις 26 Απριλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σημαντικές επιφυλάξεις διατύπωσε και ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος φέρεται να είπε σε σχέση με το σημείο της μεταβατικής περιόδου (2013 - 2018) ότι «αν το στείλουμε έτσι στην Ε.Ε., θα μάς το γυρίσουν πίσω».

Δύσκολο κλίμα
Το κλίμα στη συνεδρίαση «δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχάριστο» όπως έλεγε μετά το πέρας της κυβερνητικό στέλεχος τονίζοντας πως οι περισσότερες ενστάσεις επικεντρώθηκαν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και στην κατώτερη βασική σύνταξη που διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Μάλιστα η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη διερωτήθηκε αν «τα 360 ευρώ θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ» για να εισπράξει την απάντηση του κ. Λοβέρδου πως «όποιος μού πει να το ξανασυζητήσουμε ναι, αλλά προς τα κάτω». Για το θέμα της βασικής σύνταξης ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος παρατήρησε πως «πρέπει να συνδυαστεί με όλο το πλέγμα που λέγεται ύψος κρατικής συμμετοχής και ΕΚΑΣ», ενώ σχολίασε πως «έχει σημασία να πεισθεί κάθε πολίτης ατομικά ότι διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα και η προσδοκία του για το επίπεδο της σύνταξής του». Στο ίδιο πνεύμα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι «ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να στείλουμε ένα ισορροπημένο μήνυμα που σημαίνει και αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης για τους πολίτες». Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πέτρος Ευθυμίου είπε ότι “πρέπει να εξεταστεί το συνολικό πολιτικό πλαίσιο γύρω από το Ασφαλιστικό”. Επιμέρους παρατηρήσεις, κυρίως τεχνικές, έκανε και ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ο οποίος σε γενικές γραμμές στήριξε τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Υποστηρικτικοί στις εισηγήσεις Λοβέρδου ήταν και οι υπουργοί Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως επίσης και ο Πάγκαλος.

Στην ίδια συνεδρίαση το άτυπο Υπουργικό ενέκρινε και την πρόταση της υπουργού Οικονομίας κ. Κατσέλη για τη συντόμευση του χρόνου αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Επιμέρους παρατηρήσεις έκανε ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος όμως παρατήρησε ότι γενικώς κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά και ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης κυρίως σε ό,τι αφορά ότι δεν απαιτείται παρουσία δικηγόρου για την αδειοδότηση κάποιων επιχειρήσεων. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί γύρω στις 30 Απριλίου στη Βουλή.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
εξέφρασε την αγωνία του για το αν τελικώς το Ασφαλιστικό θα εγκριθεί στις 26 Απριλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εκτακτη εισφορά σε συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης

ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΦΚΑ, δηλαδή έκτακτη εισφορά για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ θα επιβάλει το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό της εισφοράς δεν έχει καθοριστεί, ενώ είναι σίγουρο ότι θα αφορά τους ήδη συνταξιούχους που θα κληθούν να συνεισφέρουν στον κουμπαρά του ασφαλιστικού συστήματος.

Το σχετικό μέτρο θα περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο με διαδικασία-εξπρές κατατίθεται μέχρι τις 30 Απριλίου στη Βουλή (και αφού εγκριθεί από την Ε.Ε.) και φέρνει ανατροπές στις συντάξεις. Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου εγκρίθηκαν χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι τις 14 Μαΐου λόγω των έντονων πιέσεων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Το νέο ασφαλιστικό σύστημα φέρνει τα πάνωκάτω στον υπολογισμό των συντάξεων και θα εφαρμοστεί σε δύο δόσεις, με αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2013 για όλους τους εργαζομένους (νόμος Πετραλιά)

καθώς και με την απονομή νέου τύπου συντάξεων από το 2018 (μιας βασικής για όλους που θα χορηγείται στα 65 και της ανταποδοτικής σύνταξης, με βάση τις εισφορές και τα έτη ασφάλισης κάθε ασφαλισμένου). Πάντως, είναι πιθανό να μεταφερθεί νωρίτερα η χρονολογία έναρξης του νέου συστήματος υπολογισμού των συντάξεων (από το 2013 αντί το 2018). Οσον αφορά τη σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο από το 2013, θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο ή τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάμεσα στα βασικά μέτρα για το νέο Ασφαλιστικό είναι και τα εξής:

- Απαγόρευση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου και επιβολή αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η μέση ηλικία συνταξιοδότησης να ανέλθει το 2015 από 61,4 σε 63,5 έτη. Για τον σκοπό αυτόν αναμένεται να θεσπιστούν κίνητρα παραμονής στην εργασία (π.χ. για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν και μετά το 65ο έτος).

Από το 2011 για τους δημοσίους υπαλλήλους το ποσό της μείωσης στην πρόωρη θα αυξηθεί από 4,5% σε 6% για κάθε έτος... ταχύτερης εξόδου στη σύνταξη (δηλαδή μείωση 30% την πενταετία). Στην ουσία επεκτείνεται η ποινή για τις πρόωρες από τον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο.

- Ερχονται ριζικές ανατροπές στις συντάξεις με εκτίμηση ότι θα υπάρξει μείωση έως 30%, αφού από το 2018 σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για τον υπολογισμό της σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη δεκαετία, ενώ μέχρι το 2030 ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου. Η βασική σύνταξη θα χορηγείται με 15 έτη υπηρεσίας και με τα σημερινά και θα είναι 360 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δικαιούνται και ανασφάλιστοι, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν.

Εκτός από τη βασική σύνταξη, οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν και δεύτερο ποσό που θα αναλογεί στα έτη δουλειάς. Το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές, οι οποίοι θα αυξάνονται ανά πενταετία και μέχρι τη συμπλήρωση 40 ετών εργασίας. Οι συντελεστές αναπλήρωσης για κάθε χρόνο εργασίας θα κυμαίνονται από 0,8 έως 1,7%, με το τελευταίο ποσοστό να προβλέπεται σε περίπτωση μάξιμουμ παραμονής στην εργασία, δηλαδή 40 χρόνια.

- Επιβολή διπλής ασφάλισης σε όσους δημοσίους υπαλλήλους, μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους έχουν παράλληλη απασχόληση.

- Αλλαγές στο καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων.

- Καθιέρωση κουπονιών για την πληρωμή όσων παρέχουν υπηρεσίες στα σπίτια ή ασχολούνται με αγροτικές εργασίες.


Στο Διαδίκτυο σήμερα η βαθμολογία Πάγκαλου

ΣΗΜΕΡΑ θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης το επικαιροποιημένο βιβλίο με τις επιδόσεις των υπουργείων αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Στην αξιολόγηση των υπουργών αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για “διπλό σύστημα παρακολούθησης”, αφού το ένα αφορά το ΠΣΑ και το δεύτερο την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. “Δεν είναι για να τιμωρήσουμε, αλλά για να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε, να ξέρουμε πώς πάμε και να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις” ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

15
Προκόπης
30/04/2010 00:15
Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Αθηναγόρας
30/04/2010 00:11
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

ANDRITSOS
16/04/2010 17:23
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ.ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ,ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΑ 60 ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΛΑΦΚΑ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 ΠΟΥ ΘΑΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ,ΞΑΝΑΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ.
ΠΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ !!!!!!!!
16/04/2010 14:56
@ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 16/4/2010 10:17

ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ???

ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΑ ????

ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!! ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ !!!!!!!

ΕΧΕΙΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ?? ΕΧΕΙΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ?? ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΕΣΗ !!!! ΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ !!!!!!

50% ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΑΣ !!!!!
5lhw
16/04/2010 13:39
poioi exoyn plhrvsei Alex pap? oi dhmosioi ypallhloi? pote plhrosan kai posa? pernoyn terastia efapax? exoun thn kalyterh asfalish? aytoi douleyoun parapano apo emas? ti ginetai? kopsimo ola reeeeeeee
ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ !! ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ !!!
16/04/2010 13:28
@ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 16/4/2010 10:17

ΑΝ ΘΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ !!!!!!

ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ !!!!!!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 3 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ 8 ΚΑΙ 10 ΚΑΙ 12 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΙΣΘΟ !!!!!!!!

ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ !!!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ!!!! ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ !!!!
ΠΙΣΤΙΑΝΟΣ
16/04/2010 13:06
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΙ ΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ. ΕΚΕΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ , ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ) ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ!! . ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ;;
ΝΙΚΟΣ Ξ
16/04/2010 13:04
Πληρώνω εισφορές ( περιλαμβανομένων και των εργοδοτικών ) ΙΚΑ-εταμ και ΕΤΕΑΜ (επικουρικό) 15.000 ευρώ τον χρόνο.
Για τα τελευταία 30 χρόνια που βρίσκομαι στην ανώτατη βαθμίδα το συνολικό συσωρρευμένο ποσό με σημερινές αξίες ανέρχεται στις 450.000 μη συμπεριλαμβανομέων των τόκων.
Αν μου υπήρχε δυνατότητα να μου δοθεί το ποσό αυτό εφ άπαξ θα αγόραζα 2 τριαροτεσσάρια και θα τα ενοικίαζα πόσο νομίζετε ότι θα εισέπρατα???
Και φυσικά θα είχα να δώσω και κάτι στα παιδιά μου που τώρα δεν έχω.
Αντ αυτού θα πάρω την ανώτατη σύνταξη με 35 χρόνια (10.500 έσνημα) 1550 ευρώ και θα πληρώσω και ΛΑΦΚΑ
Αλήθεια υπάρχει κανείς που θα ήθελε να του κοπεί η να του περιοριστεί το ανταποδοτικό ποσό που πλήρωσε σύμμετέχοντας σε κάποιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλιστικής εταιρείας????
Πιστεύω κανείς.
Δουλεύω 35 χρόνια και κανείς μα κανεί δεν πλήρωσε τις εισφορές μου, μόνο εγώ και ο εργοδότης μου ως ανταμοιβή για τον χρόνο που εργαζόμουν γιαυτόν.
Τα χρήματα λοιπόν είναι δικά μου και κανενός άλλου.
Αυτά για τον ιδιωτικό τομέα
Για τον δημόσιο δυστυχώς είναι διαφορετικά γιατί τις εργοδοτικές εισφορές τισ πλήρωνε και τις πληρώνει το κράτος ( δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες )
Αν λοιπόν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και πρέπει να κάνει περικοπές αυτό είναι άλλο.
Ο ιδιωτικός τομέας δεν χρωστάει σε κανένα αντίθετα παράγει για να πληρώνει ( μέσω φόρων) τις αμαρτίες του δημόσιου τομέα
VOSKOS LOGGOU
16/04/2010 12:45
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΡΩΓΟΣΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ Ε???
ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.......ΜΠΕΕΕΕ ΤΣ ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
ΡΕ ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ Η ΔΙΧΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.....

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΑΞΑΝΕ ΑΠΛΟ Κ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕ ΘΕΛΕΙ Κ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΤΟΚΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕ Η ΑΣΧΗΜΗ...ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
ΑΠΟΡΙΑ: ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Η ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ 10 Η 20 Η 30 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ??????? ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ???????

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ Κ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ???? ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΒΑΣΙΚΑ...?
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝΕ (ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ)
Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ???? ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ???? ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ... ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΛΕΕΙ!! ΜΕ ΣΚΟΠΟ???? ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ (ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΖΕΙ.) ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!!
ΕΠΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ) ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΙ!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!!
ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΔΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑ? ???? ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΑΜΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.......Η ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ..........
ΒΡΕ ΑΜΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ: 1. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΙΝΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ (ΕΝΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΕΔΩ),2. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΤΑΞΗ (ΑΡΑ 0 ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ) , 3. ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΜΕΙΟ Κ 4. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ?ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΑΛΛΟΥ.......
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΕΥΚΟΛΑ.......ΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΓΗ".......
ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣ......Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ......
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΜΕ ΚΛΠ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ?????? ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ???) ΤΡΑΒΑ ΔΝΤ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑ ΧΑ
elena
16/04/2010 12:35
...σοβαρολογουν,θα κλεψουν χρηματα απο συνταξιουχους των 1400 ευρω?οταν οι βουλευτες που δεν πατουν το ποδι τους στην βουλη βριθουν εξαιρεσεων και απασχολουν με μισθους μανατζερ ιδιωτικου δικαιου υπαλληλους που πληρωνουμε ΟΛΟΙ??σε λιγο θα κατεβουμε στους δρομους και θα αρχισουμε να επιτιθεμεθα σε οποιο βουλευτη πολιτικο βλεπουμε!.... ο Πετζαλνικος καλα θα κανει να κοψει πρωτα απο τους χαραμοφαηδες του οικου του,που ψηφιζουν νομους ληστρικους για συνταξιουχους και επιδεικτικα εξαιρουν τους εαυτους τους......μηπως ''''χρειαζομαστε''''τελικα ''''διαφορους!για να ..φοβουνται αυτοι που εχουν φερει στο χειλος της καταστροφης την χωρα μας?
ΕΡΜΗΣ ΠΑΡΑΣ
16/04/2010 12:23
Να νοικοκοιρευθούν οι συντάξεις, καταρχήν. Υπάρχουν πολίτες που έχουν συντάξεις ρουσφετολογικές, από αντιστασιακές μέχρι αναπηρικές.Βάλτε το μαχαίρι στο κόκαλο μην υπολογίζεται πολιτικό κόστος, χανόμαστε. Η ''παρτίδα'' δεν σώζεται/.Αν δεν θέλετε η δεν μπορείτε κάνετε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να γλητώσομε/.
Alex pap
16/04/2010 10:30
Poli eukola leme oloi na kopsoume na kanoume na ftiaksoume...oi koinwnikes omades antimetwpes...kai ola mas fainontai swsta... min ksexname oti oi anthrwpoi autoi pou pairnoun tis sintaxeis autes exoun plirwsei tis eisfores tous kai tis dikaiounte....
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
16/04/2010 10:17
ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ !! ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ !!! 16/4/2010 08:19


Σιγά ρε δουλευταρά - φοροκλέφτη του ιδιωτικού τομέα !!!!

Έχεις κάνει μάθημα σε 25 παιδιά να δεις τη γλύκα;
Έχεις ξενυχτήσει για να πάρεις πτυχίο;;

Άντε να χαθείς που θα μιλήσεις για το ιερό άγαθό της εκπαίδευσης.
ΣΤΑΘΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
16/04/2010 09:50
Ανεξάρτητα από το τι μας ζητούν οι δανειστές μας, θα πρέπει όλες οι συνάξεις πάνω από 2000 ευρώ να περικοπούν.
Δεν μπορεί σε μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτε, και από το 1830 να ζει με δανεικά, να δίνει συντάξεις 2000 ή 3000 ευρώ, όταν στην πλουσιότερη Γερμανία το ύψος των συνάξεων είναι στο μισό από τη χώρα μας.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ !! ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ !!!
16/04/2010 08:19
ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ 20% ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 30% ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ !!!!