Πωλούνται πτυχιακές. Τιμή συζητήσιμη!

Ανθεί η βιομηχανία εκπόνησης πτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, με το αζημίωτο, μέσω Ίντερνετ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης manosh@dolnet.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2010 07:00 |
 Πωλούνται πτυχιακές. Τιμή συζητήσιμη!
Η φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας Ελίζα Μαυρομανωλάκη. «Φταίει ότι το πανεπιστήμιο έχει χάσει τον ρόλο του. Πλέον δεν δίνει γνώσεις αλλά πτυχία», λέει

«Υπεύθυνη Διεκπεραίωση Εργασιών ΑΕΙ & ΤΕΙ. Πτυχιακές εργασίες: Μέγιστος χρόνος υλοποίησης: 3 μήνες. Μορφή παραδοτέου εγγράφου: ψηφιακή. Τύπος εργασίας: με ερωτηματολόγια. Κόστος (έως 70 σελίδες):
βιβλιογραφική 1.100 ευρώ. Με ερωτηματολόγιο: 1.300 ευρώ. Εργαστηριακή: 1.500 ευρώ. (...)».

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσελκύσει φοιτητές μια από τις δεκάδες εταιρείες που λειτουργούν στο Διαδίκτυο και αναλαμβάνουν να συγγράψουν πανεπιστημιακές εργασίες. Πρόκειται για τη «βιομηχανία» εκπόνησης πτυχιακών εργασιών, ακόμη και διδακτορικών διατριβών, που ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί πολλοί φοιτητές να ξενυχτούν, να ψάχνουν, να διαβάζουν και να καταβάλλουν μεγάλο κόπο για να ολοκληρώσουν μια εργασία τους, κάποιοι άλλοι όμως επιλέγουν άλλο τρόπο για να πάρουν το πτυχίο τους. Σημαντική προϋπόθεση, να έχουν χρήματα. Με ποσό περίπου όσο ένας ικανοποιητικός μηνιαίος μισθός, από 1.000 έως 1.500 ευρώ, μπορούν να αγοράσουν μια εργασία.

Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να ενημερώσουν μια από τις πολλές εταιρείες για το είδος της εργασίας που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στο πανεπιστήμιο. Η εταιρεία τούς ενημερώνει πόσο θα κοστίσει η εκπόνηση της εργασίας και στη συνέχεια οι φοιτητές, χωρίς να έχουν δουλέψει καθόλου για την πτυχιακή τους εργασία, την παραδίδουν και... παίρνουν το πτυχίο τους.

Το εμπόριο πτυχιακών εργασιών καλά κρατεί και το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό για φοιτητές και καθηγητές, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Το τελευταίο διάστημα όμως με τη βοήθεια του Διαδικτύου όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν την εμφάνισή τους αφού έχουν αντιληφθεί ότι η εκπόνηση εργασιών για όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες αποδίδει γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Και χάρη στο Ίντερνετ δεν χρειάζεται καν να εκτυπωθεί μια εργασία, αλλά απλώς να αποσταλεί ηλεκτρονικά στον επί πτυχίω φοιτητή. Επίσης σε αρκετές ιστοσελίδες δεν υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα επικοινωνίας, παρά μόνο κινητά και e-mail, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει ότι πίσω από την ιστοσελίδα μπορεί να μην υπάρχει καν μια εταιρεία, αλλά ένας ιδιώτης που έχει στόχο να βγάλει εύκολα μαύρα χρήματα.

Ο ανταγωνισμός
Ο ανταγωνισμός των εταιρειών στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν φοιτητές είναι μεγάλος, όπως αποδεικνύεται από μίνι έρευνα που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ». Για παράδειγμα, μια απ΄ αυτές σπεύδει να πληροφορήσει τους φοιτητές ότι η εργασία που θα εκπονήσει για λογαριασμό τους δεν θα είναι προϊόν αντιγραφής. «Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αντιγραφή άλλης ή παρεμφερούς συγγραφικής εργασίας». Άλλη υπερηφανεύεται για τις χαμηλές τιμές αλλά και για την ποιότητα των εργασιών: «Η τιμή μας είναι αρκετά χαμηλή σε κόστος, συγκρινόμενη με υπηρεσίες τέτοιου είδους που προσφέρουν άλλες ιστοσελίδες. Όλοι οι πελάτες μας έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι. Εργασίες οι οποίες έμοιαζαν σχεδόν αδύνατο να υποβληθούν, παραδόθηκαν σε λογικά χρονικά πλαίσια, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα».

Άγνωστος ο αριθμός
Άγνωστο είναι πόσοι φοιτητές κάθε χρόνο παραδίδουν στα πανεπιστήμια εργασίες που έχουν εκπονήσει άλλοι. Πάντως είναι βέβαιο ότι αυτή η πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη. Φοιτητές αναφέρουν στα «ΝΕΑ» ότι πολλές φορές οι εταιρείες αναζητούν τους φοιτητές και τους πλησιάζουν ακόμα και μέσα στα αμφιθέατρα. Χαρακτηριστικά, μια εταιρεία υποστηρίζει στο site της ότι από το 2001 οι συνεργάτες της έχουν εκπονήσει πάνω από 6.000 εργασίες όλων των μεγεθών για διάφορες ειδικότητες. Μάλιστα, η πλειονότητα τόσο των εταιρειών όσο και των ιδιωτών που αναλαμβάνουν την εκπόνηση εργασιών φροντίζουν στις ιστοσελίδες τους να έχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η πληρωμή τους. Αρκετές από τις εταιρείες ζητούν από τους φοιτητές που έχουν παραγγείλει μια εργασία να προκαταβάλουν 20%- 30% του συνολικού ποσού και συνήθως η πληρωμή δεν γίνεται σε γραφείο. Ακολουθείται η... σίγουρη λύση της κατάθεσης των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ
Φοιτητές παίρνουν το πτυχίο τους χωρίς να έχουν δουλέψει καθόλου αφού μπορούν να αγοράσουν μια εργασία δίνοντας 1.000- 1.500 ευρώ

«Συλλέγουμε στοιχεία και θα πάρουμε μέτρα»

Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ εργασιών για λογαριασμό φοιτητών έναντι υψηλού αντιτίμου απασχολεί έντονα και τους πανεπιστημιακούς.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δυναμιτίζει την όλη εκπαιδευτική διαδικασία. Εάν πραγματικά συμβαίνει αυτό- η εκπόνηση εργασιών από εταιρείες για φοιτητές-, τότε θέτει σοβαρά ερωτήματα για τις διαδικασίες εντός των ιδρυμάτων» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, καθηγητής κ. Νίκος Σταυρακάκης. Όπως προσθέτει, η Ομοσπονδία το παρακολουθεί εδώ και καιρό, συλλέγει στοιχεία και προτίθεται να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ως φαινόμενο που εντάσσεται στη γενικότερη πτώση των αξιών στην κοινωνία ερμηνεύει την εκπόνηση πτυχιακών ή διατριβών από εταιρείες για λογαριασμό φοιτητών η 4ετής φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας Ελίζα Μαυρομανωλάκη. Η ίδια ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Παραδέχεται ότι «πράγματι συμβαίνει αυτό το φαινόμενο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η γενική υποβάθμιση αξιών που συμβαίνει στην κοινωνία συμβαίνει και στα πανεπιστήμια. Όπως έχουν γίνει τα πράγματα και πλέον όλα στην κοινωνία εξαγοράζονται, ακόμη και οι αξίες, έτσι συμβαίνει και στο πανεπιστήμιο. Και μπορεί κανείς να εξαγοράσει μια εργασία».

Όμως το φαινόμενο συνδέεται και με άλλα πράγματα, προσθέτει. Όπως το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο έχει χάσει τον ρόλο του - «πλέον δεν δίνει γνώσεις αλλά πτυχία»ή ότι σε αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα δεν διευκολύνεται η επικοινωνία των καθηγητών με τους φοιτητές και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Και η κ. Μαυρομανωλάκη καταλήγει: «Ο φοιτητής πρέπει να σκεφτεί τι θέλει. Θέλει απλώς να πάρει ένα πτυχίο ή εντέλει να μάθει κάτι και να αποκτήσει γνώσεις;».


Και πώληση έτοιμων εργασιών

ΑΚΟΜΗ και έτοιμες εργασίες μπορεί να αποκτήσει κανείς από το Διαδίκτυο, αρκεί να καταβάλει το απαιτούμενο αντίτιμο. Μία από τις εταιρείες που προσφέρει έτοιμες εργασίες, στη σχετική αγγελία στο Ίντερνετ αναφέρει ότι «παρέχει έτοιμες πτυχιακές εργασίες, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε φοιτητές ΑΕΙ- ΤΕΙ, ελληνόφωνων & αγγλόφωνων πανεπιστημίων, κολεγίων, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα».

69
Δημήτρης Γεωργίου
09/06/2011 04:30
WWW.DIANIA.GR Απάτη στις πτυχιακές εργασίες από τους μεγαλύτερους απατεώνες του χώρου. Δεν μένουν μόνο στην παράνομη πράξη που είναι η εκπόνηση πτυχιακών. Προχωράνε και σε εκβιασμούς φοιτητών καθώς τους εκφοβίζουν ως συννένοχους. Και όλα αυτά με τεράστια ποσά που αποσπάνε από ανυποψίαστους σπουδαστές. Όποιος άλλος γνωρίζει παρόμοιες ενέργειες ας ενημερώσει την κοινότητα. Δε θα τους αφήσουμε έτσι...
Ηλίας Παπαλεξάνδρου
30/06/2010 10:43
Συμβουλή 2 : Όποιος θέλει να αγοράζει εργασίες (επειδή δεν το θεωρεί ανήθικο) ας μην απευθύνεται στις επίσημες εταιρείες.
Κινδυνεύει να τον πιάσουν όταν γίνει η έρευνα. Τα στοιχεία των αποδείξεων θα υπάρχουν στην εταιρεία για τουλάχιστον 10-12 χρόνια. Καλύτερα ας απευθύνεται σε συμφοιτητές τους (αν δεν ντρέπεται) ή σε ιδιώτες (που δεν είναι απατεώνες απλά και μόνο επειδή δεν έχουν συστήσει "εταιρεία").
Ηλίας Παπαλεξάνδρου
30/06/2010 10:42

Συμβουλή 1: Όποιος θέλει να πιάσει τους φοιτητές μπορεί εύκολα (ακόμα και με καταγγελία στην Εφορία) να υποχρεώσει την κάθε επίσημη εταιρεία να φανερώσει τα στοιχεία των φοιτητών που αγόρασαν εργασίες. Επίσης, οι τραπεζικές καταθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στον φοιτητή που αγόρασε την εργασία από την "εταιρεία"


maria athanasodimitropoulou
07/02/2010 22:53
auto to thema einai palio kai eixe ginei megalos xamos otan eixe prwtovgei...to arthro efere ton titlo "ptuxia pret a porte" , aforoyse akrivws se auti tin "viomixania etoimwn ergasiwn" kai eixe dimoseieutei perusi tetio kairo apo ton eleuthero tupo!to thema einai an allaxse kati mexri simera...
Tassos
03/02/2010 07:46
Λυπούμαι για το χάλι τις χώρας μου. Οι φοιτητές που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο, δεν γνωρίζουν ότι τουλάχιστον ποτέ δεν θα μπορέσουν ειλικρινά να χαρούν το πτυχίο τους η την επιτυχία τους, αφού μέσα τους θα γνωρίζουν ότι είναι κάτι που δεν τους ανήκει; Άσε του καθηγητές, αυτοί ίσως να έχουν άλλα σοβαρότερα θέματα από την εκπαίδευση να ασχοληθούν. Μας αξίζει τέτοιο ρεζιλίκι ρε γαμώτο; Λέμε τώρα
NEW JERSEY U.S.A
03/02/2010 06:00
PROS K DIMITRI
XERIS GIATI DEN TO ANAGNORIZOUN TO PTIXIO APO AMERIKI GIATI FILE DEN PLIROSES TOUS KATHIGITES KE DEN EKANES SKONAKI ENO STIN ELLADA PERNAI TO SKONAKI GIA AUTO KATALABES. EGO POU EXO PTIXIO STO CRIMINAL JUSTICE MBORO NA PIASO DOULIA STIN AMERIKI ALLA EIME KE AMERIKANOS CITIZEN ENO ESI TI THA TO KANIS TO PTIXIO KORNIZA. AFOU FILE TELIOSES STIN AMERIKI DOULEPSE AMERIKI TI PIGES STIN ELLADA STO ELLADA EINE MONO GIA DIAKOPES KE KINES LIGES DOULIA MIN PSAXNIS EXO FILOUS POU PIRAN MASTER KE PHD APO PANEPISTIMIA TIS AGGLIAS KE OTAN EIRTHAN ELLADA KANOUN ALLES DOULIES SERBITOROI,TAXITZIDESTOUS DINOUN 700 ME 900 EURO TO MINA. DIO TRIS FILOI MOU EFIGAN PISO KE EPIASAN DOULIA STIN AGGLIA FIGE OPOU KE NA PAS AMERIKI, KANADA AUSTRALIA EXOTERIKO FOREVER.
FILE DIMITRI I AM PROUD TO BE A CITIZEN OF THE UNITED STATES.
Μ. Λ.
03/02/2010 00:42
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ : zoro 1/2/2010 18:02
ΚΑΙ ΜΕ: ST 1/2/2010 18:01

ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΤΟΣ. ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ; ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Η΄ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ; ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΕΒΛΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
n/a
02/02/2010 23:41
Elafrws asxeto apla epeidi anaferthike kai suzitietai sunexeia, to oti exeis ptuxio mias sxolhs ( p.x paidagwgiko ) den shmenei oti den mporeis na kaneis phd se allh sxolh p.x ( iatriki ). Gia paradeigma, fusikoi kanoun phd se iatrikes sxoles se themata iatrikis texnologias & purinikis fusikis, opoios exei xrhsimopoihsei pote spinthirografo h'' magnitiko tomografo katalavenei. To idio isxuei se polla gnwstika antikeimena logw diathematikotitas. To oti h Natassa ekane phd se sxoli iatrikis den shmenei oti egine kai giatros. As allaksoume thema.

Μάρθα
02/02/2010 22:23
Το ίδιο είχε αποκαλυφθεί πέρσι και σε γαλλικά πανεπιστήμα, μεταξύ των οποίων και η Σορβόνη. Τα κακά της τεχνολογίας...
Dimitris
02/02/2010 20:50
Θα ήθελα να σας ενημερώσω και για την παρακάτω σελίδα: http://www.buybytes.gr Είδα σχετική αφίσα στους χώρους της σχολής μου!!!? Φαίνεται ότι κάποιοι προτείνουν να οργανωθούμε σε "κοινότητα" ώστε να χτυπάμε καλύτερες τιμές?! Τι να πω.....? Η σελίδα πάντως από τα στατιστικά της κάτω κάτω φαίνεται ότι μόλις άνοιξε....
Jimbo Jr
02/02/2010 19:13
@Πάνος Μ
100% SWSTOS.
H LAMOGIA APO TOUS KA8HGHTES TOU POLYTEXNEIOU ALLA KAI POLLWN PANEPISTHMIWN, EINAI GIA NOBEL.
OLOI SXEDON EXOUN ETEREIES (H'' EXOUN KOLLHTOUS SE AUTES) GIA NA PERNOUN TIS DOULEIES.
KAI META H "EPIBLEPSH" TOU "ERGOU" XRHSOPLHRWNETAI.

NA''NAI KALA TA ESPA - EXOUN XTISEI BILES KAI BILES.
LENE OTI APO TA 5 EURW, TA 2-3 XANONTAI SE MIZES H'' YPERPLHRWMES.
BALE TA 4 APO TA 5 KAI EISAI MESA.
TI MAFIA STHN ITALIA KAI KOURAFE3ALA - EDW EXOUME THN PRYTANEIA.
αχα
02/02/2010 19:03
Εδω ξέρω Ελληνα(ρα) φοιτητάκο που τη πτυχιακή του σε πανεπιστήμιο της Β. Ευρώπης (όχι Αγγλία) θα του τη κάνει επι πληρωμή άλλος άνθρωπος.... Ειδατε πόσο καταφερτζής ειναι ο Ελληνας που δε γνωρίζει σύνορα? Ε? Θα μου πειτε βέβαια μόνο Έλληνες τα κάνουν αυτά? Οχι βέβαια... Αφου παγκοσμιως η εκπαίδευση ειναι του φαίνεσθε και όχι ουσίας...
Jimbo Jr
02/02/2010 17:34
GIATI NA MHN TO KANOUN?
AFOU TO 3EROUN OTI AUTA POU MA8AINOUN EINAI PANTELWS ASXETA ME THN AGORA ERGASIAS (GIA THN SYNTRHPTIKH PLEIOPSHFIA).
OLA MIA KOROIDIA EINAI - SAN THN "DWREAN" PAIDEIA KAI SAN TO ASYLO GIA "PROSTASIA IDEWN" (DEN YPARXEI ELEU8ERH EKFRASH STHN ELLADA).
H SKLABIA THS BLAKEIAS BASILEUEI STO ELLADISTAN.
KAI TO 99% TWN KA8HGHTARADWN DEN EXOUN NA DEI3OUN APOLYTWS TIPOTA POU NA XRHSIMOPOIH8HKE POTE STHN PARAGWGH - FYSIKA KAI EINAI ANTI8ETOI SE OPOIADHPOTE A3IOLOGHSH.

KAI MHPWS YPARXEI KAI KAMIA POINH?
AN SE PIASOUN NA ANTIGRAFEIS, TO POLY NA SOU PAROUN TO GRAPTO KAI PAS THN EPOMENH FORA SAN KYRIOS/A XWRIS KAMIA EPIPTWSH (KAI TIS PIO POLLES FORES APLWS MONO PERNOUN TO SKONAKI).
SE USA, EXEI MEXRI KAI APOBOLH APO TO PANEPISTHMIO KAI TO "KLEPSIMO" EINAI MONIMO PSEGADI STH BA8MOLOGIA KAI STO PROSWPIKO ARXEIO.
Πάνος Μ
02/02/2010 17:24
Έχω την εντύπωση ότι αυτές τις εταιρείες πρέπει να τις έχουν στήσει Πανεπιστημιακοί. Δυστυχώς ακόμα και τα δημόσια Πανεπιστήμια στελεχώνονται από άτομα που είναι θαυμαστές τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Δείτε πώς απορροφούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τι αμοιβές παίρνουν από αυτά. Οι μισθοί τους είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που βγάζουν από τα διάφορα προγράμματα που "εκπονούν". Και μη με πείτε ότι όλα αυτά τα προγράμματα προωθούν την έρευνα. ΜΗ ΞΕΡΑΣΩ.
Elissaios V
02/02/2010 15:23
Aloimono se emas mou kopiasame gia tis ptyxiakes mas... Pantos i timi logiki mou akougete. Edo ena episimo eggrafo pas na metafraseis sto ypourgeio eksoterikon kai sou zitane 10-20 euro ti selida...
Αντωνης Παναγιωτου
02/02/2010 12:56
ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΙΤΟ.
γΙΑ ΣΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Μανάρης
02/02/2010 12:47
Εφόσον καποιος δεν παρακολουθειται στενα΄απο καθηγητή κατά την εκπόνηση της εργασίας και δεν ελεγχεται-εξετάζεται επαρκώς στο θέμα, δεν βρίσκω τίποτα το περίεργο στην υπόθεση της αγοράς των εργασίων. Ο καθένας κάνει ότι τον παιρνει. Την ευθύνη φέρουν κατα πρώτο λόγο οι πανεπιστημιακοί οι οποίοι ειναι το λιγότερο αδιάφοροι για τη μοίρα και το επίπεδο των φοιτητών. Ολα αυτα θα πεισουν καποτε τους ιθύνοντες να κόψουν τις ψευδοδημοκρατικές ιδεοληψίες περι της λειτουργίας των πανεπιστημίων και να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο..
Θανάσης
02/02/2010 12:38
Από την στιγμή που για οποιονδήποτε διορισμό μετράνε όχι τα αντικειμενικά προσόντα αλλά οι δημοσιέυσεις, οι παρουσιάσεις, και οι διατριβές και τα μεταπτυχιακά, είναι φυσικό επακόλουθο να έχουν παρουσιάσει όλοι την μανία για συλλογή τέτοιων προσόντων.
Είναι όμως γνώστο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, είναι μόνο για να γεμίζουν βιογραφικά, γιατί από ουσιά επιστημονική είναι για τα σκουπίδια, και δεν προσφέρουν τίποτα καινούργιο.
Κωστας
02/02/2010 12:10
Σε ολα τα σοβαρα πανεπιστημια η πτυχιακη απαιτει καθημερινη εργασια και επαφη με τον επιβλεποντα που ειναι ο καθηγητης. Για να καταφερει να δωσει πτυχιακη εργασια ο φοιτητης χωρις να εχει καμια ιδεα για το θεμα που παραδιδει σημαινει οτι ο καθηγητης δεν ασχοληθηκε μαζι του. Αν ειχε εστω και μια συναντηση πριν την παραδοση της πτυχιακης τοτε θα καταλαβαινε αμεσως οτι ο φοιτητης δεν εχει ιδεα για το θεμα του. Ο φοιτητης μπορει να κανει κατι τετοιο αλλα ειναι δουλεια του καθηγητη να εξετασει αν ο φοιτητης εχει ιδεα και αν ανακαλυψει οτι κατι παρανομο συμβαινει να τον παραπεμψει και να υποστει την ποιν που κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι αποβολη. Βρισκουν και τα κανουν οι φοιτητες.
για δεσιμο
02/02/2010 12:08
Οταν εισαι ανεργος με πτυχια τι αλλο σου μενει να κανεις.Κανα φροντιστηριο στη ζουλα καμια πτυχιακη με 250 αντε 300 €, που αν εισαι και φιλοτιμος σου παιρνει και μηνα.Και αντε να γεμισεις και το κεφαλι του επι πτυχιω,πως θα την παρουσιασει,αφου δεν εχει διαθεση ουτε να τη διαβασει.Τελικα οπως και να το ψαξεις μονο στο δημοσιο αραζεις και σωζεσαι,τυχεροι και εξυπνοι οσοι το καταλαβαν νωρις και μεριμνησαν εγκαιρως και με τα καταλληλα κονε...ασχετα αν οι περισσοτεροι εχουν τη τυφλα τους.
Θοικος
02/02/2010 10:49
Mπαλακη,δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Δε φταινε οι υποδομες για την καταστση στην 3βαθμια,αλλα οι γνωσεις,που ΔΕΝ εχουν,αυτοι που μπαινουν μεσα,λογω του τεραστιου αριθμου εισαγομενων. Δεν μπορειτε να καταλαβετε,οτι δε μπορουν να ανταποκριθουν στις ααπιτησεις των Παν/μιων,ολοι;Δεν καταλαβαινετε,οτι ολοι οι ανθρωποι,ΔΕΝ ειναι ιδιοι,και ο,τι και να κανεις,δε μπορει καποιος που δεν ξερει Μαθηματιακα και Χημεια και Φυσικη στα 18,να τα μαθει μεσα στο Παν/μιο; Παρτε το αποφαση.Ο αριθμος των εισακτεων,πρεπει να μειωθει,αλλοιως θα γινεται αυτο που λεμε τωρα,και αλλα ακομη. Αλλα βεβαια,ολοι σς,θελετε το καμαρι σας,να μπει ,για να εχετε να λετε στη γειτονια και στους συγγενεις για τον Αινσταιν που εβγαλε η οικογενεια. Ετσι,αφησατε τις δουλεις,που βγαζουν αξιοπρεη λεφτα,σε Αλβανους και Πολωνους,ακι ταιζετε και χαρτζηλικωνετε τα καμαρια σας,μεχρι να γερασουν,αφου οπως παει ,δουλεια,δεν προκειται να βρουν πια,με τα προσοντα που ΔΕΝ εχουν.
tina
02/02/2010 10:36
Έχω κάνει την πτυχιακή της αδελφής μου, σπατάλησα 20 μέρες για ένα θέμα που το είχα δει μια φορά στην ζωή μου( και ευτυχώς δεν το ξανάδα) και δεν μούδωσε φράγκο! Άτιμη κοινωνία, θα της τα ζητήσω αναδρομικά!
Ayrammatos Tejanos
02/02/2010 09:40
se Amerikn kai EE, sou byevei to ladi me eryasies, asknseis, e3etaseis (3 fores/e3amnvo) yia to tupiko ma9nma. Otav de arxnsouv ta metaptuxiaka ma9nmata kai n ereuva, pervas tov xrovo sou va 3eskovnzeis 100s dnmosieuseis yia KA0E MA0HMA.
Eav se piasouv se petave e3w. Edw suvn9ws oi kivezoi, Ivdoi kai Koreates suveryazovtai meta3i tous alla kai pali douleuouv kai autoi sav eilwtes.
Pavtou xreiazetai n avtikeimevikn apotimnsn twv yvwstikwv kataktnsewv tou futntn ka9ws kai autn twv ka9nyntwv.... Pou stnv Ellada, pou ola yivovtai xwris proyramma kai sto podi...
G.K.
02/02/2010 08:06
Την δεκαετία 60''70, για να καταφέρεις να βάλεις σε τάξη την διάσπαρτη ύλη ενός μαθήματος στο Πανεπιστήμιο, ώστε να πας να δώσεις εξετάσεις τμηματικές ή πτυχιακές, ξέχναγες τι θα πει ύπνος. Πως σήμερα γέμισε οι αγορά δόκτωρες, είναι μάλλον θέμα σοβαρής διδακτορικής διατριβής.
S.P.
02/02/2010 00:18
Πω πω τι γίνετε στην Ελλάδα! Το 1980 οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο, που ερχόταν από την Αμερική μας λέγανε ότι εκεί πουλάνε τις εργασίες έξω από το πανεπιστήμιο στα καροτσάκια. Έκανε τριάντα χρόνια να φτάσει στην Ελλάδα; Τόσο πίσω είμαστε βρέ παιδιά; Παρεπιπτώντως τελευταία στο ΜΙΤ δημηούργησαν ένα πρόγραμμα (Λογισμικό) που με copy paste δημιουργεί αυτόματα εργασίες οι οποίες μάλιστα κατάφεραν να εγκριθούν από τους καθηγητές που της εξέτασαν γιατί δεν κατάλαβαν ότι της έφτιαξε μηχανή.
tutor
01/02/2010 23:35
Eίμαι ένας από αυτούς που γράφουν εργασίες, συχνά είμαστε και θύματα αυτών των γραφείων αλλά και της ηλιθότητας των φοιτητών. Πολλά άνεργα παιδιά με προσόντα που αλλού θα τους παρακάλαγαν να πάνε να δουλέψουν στις εταιρείες τους, δεν έχουν άλλη λυση από το να γράφουν εργασίες για ένα κομμάτι ψωμί. Για το Ε.Α.Π. και τις στατιστικές που είπε κάποιος, πως είναι δυνατόν να ζητάς από ενα οικογενειάρχη 50 χρονών να σου κάνει ανάλυση σε spss δίχως να του το έχεις διδάξει ποτέ; λογικό να πάνε σε κάποιο γραφείο οι φοιτητές. Μεγάλος αριθμός φοιτητων δεν μπορούν καν να γράψουν εργασία, ας μπει εισαγωγικό μάθημα στα πανεπιστήμια για εκπόνηση εργασιών και ας ανοίξει και η εκπαιδευτική αγορά για να μπουν νέοι καθηγητές στα Α.Ε.Ι. Ευχαριστώ!
ayrammatos tejanos
01/02/2010 23:23
Se liyo ta Albavika pavepistnmeia 0a exouv pio uynln a3iopisteia apo ta ellnvika ....
KRIMA RE: oloi 3eskizovtai yia va mpouv alla otav perasouv byevouv stourviara....
Bebaia dev eivai oloi etsi. Osoi eivai praymatika kaloi kai exouv meraki kai ore3n ta3ideouv yia Eurwpn/Amerikn kai avte brestous meta ... dustuzxws mesa kuriws ka9ovtai oi epayyelmaties suvdikalistes/aeroloyoi arpakwlndes ....
Avte filia apo to Texas
perastikos
01/02/2010 23:00
Πάντως ακριβώς κάτω από το άρθρο, το διαφημιστικό πλαίσιο της google, μας προσφέρει έναν υπερσύνδεσμο σε εταιρεία που παρέχει, σημειώσεις και ΕΡΓΑΣΙΕΣ για πανεπιστημιακά μαθήματα. ΧΑΧΑ. Ελλάς το μεγαλείο σου!!
spoudastis arxitektonikis
01/02/2010 22:46
αυτό που δεν γράφει το άρθρο είναι ότι στην όλη υπόθεση συμμετέχουν και φρεσκοσυνταξιοδοτημένοι καθηγητές πανεπιστημίων που έχουν μεγάλο απόθεμα από εργασίες παλαιότερων φοιτητών σαν πρώτη ύλη για τις καινούργιες.

και μερικοί ανακατεύονταν δυνατά και με το συνδικαλισμό των πανεπιστημιακών....
888
01/02/2010 22:19
@ nionios 1/2/2010 19:41

ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ!
ΤΕΛΕΙΟ!

888
Πάνος Αϊβαλής
01/02/2010 22:01
Καιρός δεν είναι... να παρέμβει η ελληνική δικαιοσύνη, όπως ας πούμε ο Εισαγγελέας. Όταν τα "πράγματα" έχουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Λέμε μήπως... για να σταματήσει αυτό το πανηγύρι που μας εκθέτει όλους μας.
tasos Kyrinis
01/02/2010 21:06
ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ....!!!!!! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ. Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Άννα
01/02/2010 20:57
@IBM 1/2/2010 19:25, Στη σχολή μου ήμουν τυχερή και αρκετοί καθηγητές φρόντισαν να μας διδάξουν το μάθημα στα πλαίσια των δικών τους μαθημάτων. Στο μεταπτυχιακό, όμως, τα "ακούσαμε" για τα καλά για θέματα δεοντολογίας. Και πολύ καλά μας έκαναν φυσικά. Επιστήμονες ήθελαν να βγάλουν, όχι κοπτοραπτούδες βιβλίων.
Σε ότι αφορά το θέμα, δεν είναι και κάτι νέο........Είναι γνωστό ότι πολύ φοιτητές πληρώνουν άλλους για τις εργασίες τους.
Προσωπικά, πάντως, γνωρίζω καθηγητή πανεπιστημίου που πλήρωσε φοιτητές για να του ετοιμάσουν άρθρο για περιοδικό!!!!!!!!!!
Leo M., Chicago
01/02/2010 20:52
To proBlnma auto uparxei kai stis HPA. Eimai sigouros oti yparxei kai stnv Eurwpn, Australia, Canada. Ta pevepistnmia stis HPA (eidika ta top schools) se proeidopoiouv apo to orientation gia ta penalties se periptwsn Academic Plagiarism kai gia ta web sites. Sou leve mnv ta xrnsimopoieis n av piasteis APOBOLESAI. Ama se apoBallei eva top school, 3exase eisagwgn se allo top school. Yparxouv software sarwsns keimevwv pou exouv ta sxoleia kai blepouv ixvn "akadnmaikns klopns". Poios karagkiozns 8a 8elnsei va parei ptyxio etsi? To ptyxio dev sou divei douleia. H gvwsn sou divei kai kata poso exeis kalutern gvwsn & empeireia apo tov avtagwvismo sou. Apo tnv alln, auta ta 3eftylismeva ta web sites, dev mporouv va kleisouv opws kleivouv tosa kai tosa pou epnreazouv arvntika tnv av8rwpotnta (e.g. child porn).

Regards,
Leo M., Chicago
Stavros
01/02/2010 20:34
O Zoro einai psagmenos........eytyxos spoudasa se mia sxoli pou ayta den ginontousan, omos ayta einai alitheia, yparxoun ta lamogia pou ayrio tha katsoun stis karekles kai tha douleyoume gia na toys taizoyme
nionios
01/02/2010 19:41
ΠΕΡΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

http://www.youtube.com/watch?v=3EVU2rN1ENY&feature=related

H απόλυτη ξεφτίλα!!! Γιατί κάποιες διατριβές στοιχίζουν 1000 ΕΥΡΩ με ιδία επιβάρυνση και κάποιες άλλες στοιχίζουν ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ "Δημοσία Δαπάνη".
IBM
01/02/2010 19:25
Didasketai kanena mathima sxetika me Ethics in Science (Epistimoniki deontologia) se kanena Elliniko panepistimio? Ego pantos den thymamai na eixe kan anaferthei i ennoia kata ti diarkeia ton spoudon mou.
zoro
01/02/2010 18:02
ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ?

ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΡΡΟΦΑΕΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΤΥΠΙΚΑ) ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ?

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ
1. ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ, ΣΚΟΝΑΚΙΑ, ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
3. ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ "ΣΥΝΟΡΑ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ
4. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΔΗΜΟ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ "ΑΠΑΤΗΣ".
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ST
01/02/2010 18:01
AUTA EINAI TA APOTELESMATA TOU BALTOUS OLOUS STA PANEPISTHMIA....

EXOUME GEMISEI NTOUBARIA....PANO APO TOUS MISOUS KANOUN FRONTISTHRIA SE OLA TA MATHIMATA GIA NA KATAFEROUN NA TA PERASOUN....

OPOIA KSEFTILA....FOITHTES TOU POLUTEXNEIOU NA KANOUN FRONTISTHRIA GIA NA PERASOUN TA MATHIMATIKA KAI THN XHMEIA....

KAPOTE PRIN APO 20 XRONIA DEN UPHRXE KAN TETOIO PRAGMA...SHMERA PAS STO POLUTEXNEIO KAI EINAI PANTOU OI AGGELIES...KAI KANENAS DEN NTREPETAI....

OSO GIA TIS PTUXIAKES, PHD KAI LOIPA...TI NA PEIS....ESXATH KSEFTILA.....
εμ1991
01/02/2010 17:14
αν νομιζουν οι φοιτητεσ οτι με μια πτυχιακη ουσιαστικα κλεμενη,εχουν καθαρισει ειναι γελασμενοι.η αγνοια τουσ θα φανει στην ευρεση εργασιασ και μην νομισουν τοτε οτι θα εχουν καποιο στηριγμα για να τουσ ξελασπωσει...
I.B.
01/02/2010 16:24
Πατσουβουρόχαρτα και χαρτί για τουαλέτα είναι αυτές οι εργασίες που αμοίβονται με 1500 ευρώ και πληρώνουν οι "φοιτητές". Η κάθε κυρα-κατίνα κάθεται και κάνει κοπτοραπτική copy paste και πληρώνεται με χιλιοπεντακοσάρια. Αν ο "φοιτητής" δεν γνωρίζει που του πάνε τα τέσσερα μέσα του θα είναι αδειανός τενεκές.
ΛΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΚΗΣ
01/02/2010 16:04
Όπως έγραψαν και άλλοι αυτά είναι υπόθεση δεκαετίας σχεδόν: http://www.support4students.gr/ Όσο για το ερώτημα γιατί οι διδάσκοντες δεν προβαίνουν σε ελέγχους εκτός από τα αίτια που σχετίζονται με αδιαφορία ή ανικανότητα υπάρχουν και σχολές/τμήματα ΑΕΙ με τέτοιες αναλογίες διδασκόντων/ διδασκομένων που οι απαιτούμενοι έλεγχοι είναι εντελώς ανέφικτοι. Γιαυτό την επόμενη φορά που θα ανακοινωθεί αύξηση εισακτέων χωρίς παράληλη βελτίωση υποδομών και στελέχωσης των ΑΕΙ (που είναι ο απαράβατος κανόνας) σκεφτείτε πριν χειροκροτήσετε την πολιτική ηγεσία που το ανακοινώνει υποκύπτωντας στις λαϊκίστικες πιέσεις όλων σας/μας για "ευρύτερη πρόσβαση"
Yiannis
01/02/2010 16:04
Αυτο το θεμα το εχετε ξαναβαλει.Ξεμεινατε απο υλικο?Στο κατω κατω αυτες οι εταιρειες δημιουργουν και θεσεις εργασιες για επιστημονες που ειναι στο ταμειο ανεργιας....Α ρε Ελλαδα πως σε καταντησαμε.Σε λιγο θα βγαλει αποφαση το Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων οτι το να λεγομαστε Ελληνες ειναι παρανομο γιατι οι Ελληνες εξαφανιστηκαν απο αυτον τον πλανητη πριν απο αιωνες.Κατι σαν τους δεινοσαυρους.Μονο σε απολιθωμα μπορει να βρουμε Ελληνα σημερα.Εμεις βεβαιως καμια σχεση δεν εχουμε με αυτους...και μετα μας ενοχλουν τα Σκοπια που θελουν να λεγονται Μακεδονες,ενω εμεις το αξιζουμε να ειμαστε απογονοι του Μεγαλεξανδρου.
dimitris
01/02/2010 15:48
κατα τα άλλα, εγώ που σπούδασα στην Αμερική και πήρα bachelor of Science δεν μου αναγνωριστηκε στην Ελλάδα γιατί "λέει" δεν ήταν ισάξιο των ελληνικών ιδρυμάτων... !!!
888
01/02/2010 15:14
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Η ΝΑΤΑΣΣΑ
(ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΑΚΟΥΣ ΦΠΑ) ΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ BACHELORS?

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ!!!

888
888
01/02/2010 15:02
ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

888
888
01/02/2010 15:00
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΛΛΕΓΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ".

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠ'' ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, ΤΟΥ ΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΠ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΟΣΦΡΙΖΕΤΑΙ!!!
888
mikka
01/02/2010 14:32
Ένα τόσο δραματικό άρθρο βασισμένο σε "μίνι έρευνα"? ΤΑ ΝΕΑ κοντεύουν να γίνουν σκανδαλοθηρική φυλλάδα. Και ας μη βάζουμε όλες τις σχολές μας στο ίδιο τσουβάλι... Έλεος πια.
σωωωωωωπα!
01/02/2010 14:25
"Όπως προσθέτει, η Ομοσπονδία το παρακολουθεί εδώ και καιρό, συλλέγει στοιχεία και προτίθεται να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται σε μια ευνομούμενη πολιτεία. " Καλα μη βιαζεστε και πολυ ..χαλαρα!,μονο καμποσοι χιλιαδες εχουν παρει πετσινο πτυχιο μεχρι τωρα..Δηλ ποσο καιρο θελει ενας εισαγγελεας να μπει σε μια τετοια εταιρια και να μαθει ονοματα?Κυρια Διαμαντοπουλου,το ασυλο σας πειραξε.Εχουν και οι φαμπρικες εκπονησης εργασιων ασυλο?Αλα τι λεω,τα δικα σας παιδια δεν ειναι?τα ξερουμε τα κομματοσκυλα σας τι μπουμπουκια ειναι.Και των αλλων,των σεμνων και ταπεινων...Ξερουμε πως τα "βρησκουν" με τους καθηγηταραδες.Πατανε σπανια στη σχολη και μεσα σε τεσσερα χρονια το πολυ πεντε παιρνουν πτυχιο!Κανενας δεν τους ειδε ,κανενας δεν τους καταλαβε,κυριοι!Πτυχιουχοι γλυφτες στουρνοι.Αυτη ειναι η αξιοκτατια σας!να τη χεραιστε
oh la la
01/02/2010 13:46
pou einai ekeini i agapiti kopela pou se thema peri panepistimiwn kai katataksis twn Harvard, MIT klp mas elege oti ta ellinika panepistimia theloun pio poly diavasma kai pio skliri doulia gia na ta teleiwseis?

hahahahhahahahha re vgalte tis parwpides, ti nomizete diladi? oti i sapila pou iparxei girw sas den iparxei kai pantou allou? Oloi sintirite to idio sistima doune kai lavein, mizas kai arpaxtis, eksipiretisis kai ladwmatos. Oloi katigoreite alilous kai panta sas ftaine oi alloi enw oi idioi stirizete kai taizete to sistima ek twn esw.

Ante geia reeeeeeeeeee
Nikos G
01/02/2010 13:46
Πρωτον, αν καποιος κανει κατι τετοιο ειναι σαν να παραδεχεται οτι ειναι αχρηστος και τεμπελοσκυλο. Καλη του τυχη γιατι δεν θα καταφερει πολλα στη ζωη του. Δευτερον, γιατι φωναζετε, ολα θα φανουν οταν βρει καμια δουλεια, θα καταλαβουν ποσο αχρηστος ειναι και θα τον ξεπροβοδισουν με συνοπτικες διαδικασιες. Το μονο προβλημα θα ειναι αν βρηκε δουλεια στο δημοσιο, εκει ειναι δυσκολο να απολυσεις προβατα, δυστυχως.
Μιχάλης.
01/02/2010 13:34
Ο Ξεπεσμός της Ελληνικής παιδείας συνεχίζεται. Έχουμε φτάσει στον πάτο ή έχει ακόμα. Εγώ πιστεύω ότι έχει ακόμα. Ο Ξεπεσμός αφορά όλους. Αν δούμε πως γίνεται κάποιος Καθηγητής Πανεπιστημίου, δε μιλώ για όσους έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και έχουν παρουσιάσει εργασίες και μετά ήρθαν στην Ελλάδα, μιλώ για τους εγχώριους, ίσως φρίξουμε.
MP
01/02/2010 13:28
ποσα χρονια το ενθετο ΚΑΡΙΕΡΕΣ έχει σχετική αγγελία;
τώρα το θυμηθήκατε;
SKT
01/02/2010 12:52
Πτυχίο Ελληνικού Πανεπιστημιου==κουρελόχαρτο

Κατά τα αλλα απόγονοι των αρχαίων φιλοσόφων και μαθηματικών.
Nois Alleris
01/02/2010 12:43
O προλαλήσας "pikis", καλά τα είπε...
George
01/02/2010 12:31
@koritsi diplanhs portas 1/2/2010 08:39

εχεις δικιο , φιλος μου που ειχε μπει με μεσον και απολυτηριο λυκειου στην εθνικη τραπεζα, σημερα ειναι στο ανοιχτο πανεπηστημειο και προσπαθει να τελειωσει τη σχολη.
Δεν εχει κανει καμια απο τις εργασιες (ολες ειναι απο τα φροντιστηρια και τις παιρνει ετοιμες.)
Θα μου πειτε γιατι τοσο καουρα και σαφως χρημα που ξοδευει φια να περασει τα μαθηματα?, γιατι απλουστατα ειναι ηδη στο δημοσιο και θελει να εξελιχθει μεσα στην τραπεζα και το πτυχιο του ειναι απαραιτητο.
Stam
01/02/2010 12:11
Δεν είναι θέμα χρόνου το να μην γράψεις μόνος σου την εργασία (μην ακούω τέτοια) αλλά αφορά βλάκες, άσχετους και χαμηλού νοητικού επιπέδου ρέμπελους χασομέρηδες (που κατάφεραν και μπήκαν με πανελλήνιες) και βέβαια ένα άχρηστο, διεφθαρμένο σύστημα πανεπιστημίων που δεν μπορεί να τους ελέγξει ή κάνει τα στραβά μάτια και να μην ξεχάσω και τους αντίστοιχους γονείς (από εκεί ξεκινάνε όλα) που χρηματοδοτούνε τέτοιες λαμογιές με υπερηφάνεια για τον μάγκα γιόκα ή κορούλα τους!!. Προσωπικά πιστεύω οτι τέτοιοι "φοιτητές" μαϊμούδες πρέπει να τιμωρούνται το λιγότερο με ακύρωση της εργασίας τους και γιατί όχι με αποπομπή απο το πανεπιστήμιο (βέβαια με την βοήθεια κάποιου νομικού πλαισίου). Στους μηχανικούς και με κοινοποίηση στο ΤΕΕ. Μην ξεχνάμε και τους φοιτητές που τελειώνουν ακριβώς (και καμιά φορά πιο νωρίς) στον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών και τα κάνουν όλα μόνοι τους. Συγχαρητήρια σε αυτούς και τους γονείς τους!!
Μιχάλης Δ
01/02/2010 12:10
Δηλαδή εγώ που ξεστραβωνόμουνα να διαβάσω και να γράψω εργασίες νιώθω αδικημένος έναντι συναδέλφων οι οποίοι αγοράζουν τις εργασίες έτοιμες!!! Γι αυτό οι φοιτητές κατά την παράδοση θα πρέπει κ να εξτάζονται πάν στις εργασίες και να είναι πχ αναγκασμένοι να πουν το σκεπτικό που τους ώθησε να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη βιβλιογραφία ή να αναπτύξουν το σκεπτικό που τους οδήγησε στο πόρισμα της εργασίας! Α!! Και αν η εργασία δεν είναι σωστή ακόμα και αν περάεις το μάθημα στην εξέταση να μην μπαίνει βαθμός!!! Τότε θα γίνει ΤΟ ξεκαθάρισμα!!!
VP
01/02/2010 12:09
Ετοιμες εργασιες, σκονακια, θεματα που τα ξερει ολος ο κοσμος εδω και δεκαετιες τα βγαλατε σημερα, μπραβο σας ! Οσο για το αν κανουν καλο-κακο, εγω λεω οτι απο την στιγμη που δεν εχει κανενα αντικρισμα το πτυχιο στην αγορα, καλα κανουν. Απο την στιγμη που απλα καταθετεις την εργασια και δεν την παρουσιαζεις, καλα κανουν. Απο την στιγμη που οι καθηγητες δεν εχουν το υποβαθρο ωστε να ελενξουν την εργασια, καλα κανουν. Προσωπικα δεν το εχω κανει, επειδη δεν ειχα χρηματα. Το χειροτερο ειναι οι μεταφρασεις βιβλιων / μεταπτυχιακων εργασιων, σαν διπλωματικες εργασιες στα ΤΕΙ-ΑΕΙ, με την συγκαταθεση των καθηγητων βεβαια. Διοτι οι μεταφρασεις θα γινουν σημειωσεις του μαθηματος το επομενο ετος. Το καλυτερο ομως ειναι οι παρουσιασεις εργασιων καθηγητων σε συνεδρια. Παρουσιασεις σε WORD, η ακομα καλυτερα σε διεθνη συνεδρια να μιλανε ελληνικα (χωρις μεταφραστη). Παρουσιασεις που να μην εχουν καμια σχεση με το θεμα του συνεδριου. Και ολα αυτα διοτι πρεπει να εχουν καποιες παρουσιασεις ωστε να γινουν λεκτορες-καθηγητες-επικουροι κτλ. Οποτε οι μαθητες εχουν προτυπα, απλα θελουν να τα ξεπερασουν.
Μιχάλης Δ
01/02/2010 12:01
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 1/2/2010 09:57
Η κ Δραγώνα πού κολλά ει με το άρθρο αυτό; Το έχασες! Δεν το έχεις! Τί το παλεύεις;
pikis
01/02/2010 11:53
Αφού όλη η κοινωνία μας είναι μαϊμού έτσι και οι εργασίες. Φταίει και η οικογένεια που έμαθε τον κανακάρη να την βγάζει καθαρή χωρίς να κουνάει το δαχτυλάκι του. Όταν ήμουν φοιτητής (1991-1996) κανένας καθηγητής δεν δεχόταν τυπωμένη εργασία. Μόνο χειρόγραφο. Άσε που σε εξέταζε σε αυτά που έγραψες.
Totos
01/02/2010 11:23
TETIA XEFTILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
γτ
01/02/2010 11:11
Ενοχλήθηκαν οι πανεπιστημιακοί...Όταν το σκονάκι πάει σύννεφο στις εξετάσεις δεν τρέχει τίποτα όμως,ε;
Νικος
01/02/2010 10:42
ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Το τμημα μας εχει γυρω στις 30 υποχρεωτικες εργασιες και μια διπλωματικη στον πενταετη κυκλο σπουδων.Λειτουργουνε ηδη 4 φροντιστηρια μονο για το τμημα μας στη Θεσσαλονικη και τοσοι αναλαμβανουνε τις εργασιες των φοιτητων. Προσωπικα δεν εχω πληρωσει ουτε μια εργασια.Παρολαυτα εχω να δηλωσω οτι το τμημα μας ειναι υπερφορτωμενο απο ογκο εργασιων και ωρες διδασκαλιας.Για να τα προλαβει ενας φοιτητης ολα και να ολοκληρωσει τις σπουδες του σε 5 ετη πρεπει να ασχολειται ολη μερα με τη σχολη του.Κυριολεκτω σε αυτο που λεω. Σε συζητηση με εναν καθηγητη των ρωτησα ευθεως αν γνωριζει την κατασταση και μου απαντησε θετικα.Και οποιος δεν εχει χρηματα να πληρωσει λεω τι κανει;και απανταει:"Τι να κανουμε η ζωη δεν ειναι δικαιη...." Ειναι ολοκληρο κυκλωμα.Οι καθηγητες τα παιρνουνε απο τους φροντιστηριαρχες για να τους δινουνε τα θεματα.Ενας απο αυτους που εχουνε φροντιστηριο εχει κανει και διδακτορικο στο τμημα μας... Μια σαπιλα ολοκληρη εκει μεσα......
oime
01/02/2010 10:03
Oime....

http://www.zougla.gr/news.php?id=23830

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/06/600.html


10.2.2009
Πτυχιακές εργασίες πωλούνται έναντι αδράς αμοιβής στο διαδίκτυοΣτη χώρα μας η Παιδεία νοσεί και η παραπαιδεία ανθίζει όλο και περισσότερο. Την κακή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος επιβεβαιώνει η είδηση, ότι έχουν συσταθεί εταιρείες, που πωλούν έτοιμες διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες με εγγύηση βαθμού μέσω Ιnternet έναντι αδράς αμοιβής. Ιδιοκτήτης λεγόμενου Κέντρου Εκπόνησης Εργασιών μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι για μια απλή εργασία μπορεί να είναι και 150 ευρώ, απλή εργασία μαθήματος 10-15 σελίδες. Για μια πτυχιακή εξαρτάται από την έρευνα την οποία έχει, μπορεί να κυμαίνεται από 400, 500, 600 ευρώ, μέχρι 1.000, 1.100 ευρώ, 1.200 ευρώ, εξαρτάται από την έρευνα την οποία έχει μέσα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εταιρείες που προσφέρουν έναντι αδράς αμοιβής προπτυχιακές, πτυχιακές ή ακόμη και διπλωματικές εργασίες σε φοιτητές με γεμάτο πορτοφόλι. Όλες εγγυώνται κυρίως δύο πράγματα, πρωτότυπο κείμενο και έγκαιρη παράδοση. Ο ίδιος άνθρωπος είπε μιλώντας στον ALPHA, ότι όταν ο άλλος δεν επαρκεί η διδασκαλία που του κάνουν στο Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια για να του πούνε πως θα γράψει στο μάθημα και πως θα δώσει εξετάσεις και τα θέματα κ.λ.π., προφανώς είναι πάρα πολύ εύκολος μετά ο δρόμος να πει "ρε παιδιά έχω και αυτή την εργασία". Φοιτητής μιλώντας στον ALPHA είπε ότι στο Πολυτεχνείο και μέσα στις Σχολές, αλλά και στο διαδίκτυο, διαφημίζονται φροντιστήρια, τα οποία προσφέρουν εργασίες, οι οποίες γίνονται επ'' αμοιβή. Αυτό το καθεστώς προφανώς είναι απαράδεκτο.

Οι περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν, ότι απλά... βοηθούν τους φοιτητές να γράψουν μια εργασία, που θα τους δώσει τον πολυπόθητο βαθμό, που χρειάζονται για να πάρουν το πτυχίο τους, δίνοντάς τους οδηγίες. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης λεγόμενου Κέντρου Εκπόνησης Εργασιών μιλώντας στον ALPHA υπάρχει μια συνεργασία μαζί τους κατά τη διάρκεια της εκπόνησης, αλλά οι φοιτητές που λέτε εσείς, δεν είναι φοιτητές με την έννοια ότι εξαρτώνται οικονομικά από τρίτους. Έχουν δικό τους κομπόδεμα, είναι εργαζόμενοι οι περισσότεροι και άνω των 28 ετών. Άλλος φοιτητής μιλώντας στον ALPHA για τους λόγους που οδηγούνται σε τέτοιες λύσεις, είπε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι απότοκα μονάχα της βαρεμάρας ή της απροθυμίας κάποιων φοιτητών να κάνουν τις εργασίες, αλλά κατεξοχήν της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πολλές αγγελίες όμως κρύβουν παγίδες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι υπόσχονται γρήγορη παράδοση των εργασιών και είτε εξαφανίζονται αφού πάρουν την προκαταβολή ή παραδίδουν κείμενα που είναι προϊόντα αντιγραφής, θέτοντας σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή καριέρα όσων τους εμπιστεύονται.

klpΦιλιππινεζος Παρατηρητης
01/02/2010 09:57
Ευχαριστω τον συνταξαντα την εν λογω ενημερωση, διοτι με εβγαλε απο τον κοπο να ρωτησω την κ. Θαλεια Δραγωνα επ'' αυτου.
smigol
01/02/2010 09:51
Στην κουτοπονηριά πρώτος ο Ελληνας..Ειναι εξυπνος ο ελληναρας, οι αλλοι ειναι τα κοροιδα..
LITSA
01/02/2010 09:35
Οι ηλιθίοι και τα βλαμμένα δεν κάθονται να γράψουν τις εργασίες τους.
koritsi diplanhs portas
01/02/2010 08:39
symbainei kata koron sto Anoixto Panepisthmio, gia to popoio mexri kai frontisthria ginontai wste na proetoimastoun gia tis e3etaseis
sthn dikh mas sxolh exei arxisei me to na plhrwnoun foithtes statistikologous gia na etoimazoun thn statistikh analysh kai ta grafhmata.... opote, mporw na fatntastw na proxwrane kapoioi kai se perissoteres yphresies