ΕΠΙΘΕΣΗ από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε χθες το μεσημέρι έξω από τον σταθμό του Μετρό στη Λεωφόρο Κατεχάκη η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου. Ήταν μεσημέριώρα αιχμής- και η φασιστική πρόκληση έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων περαστικών.

Από νωρίς το πρωί τουλάχιστον δέκα νεαροί, φορώντας μαύρα ρούχα και καπέλα, είχαν στηθεί έξω από το Μετρό, μοιράζοντας φυλλάδια και υλικό της Χρυσής Αυγής. Η κ. Σοφία Παπάζογλου έβγαινε από το Μετρό, όταν την πλησίασε ένας νεαρός για να της δώσει φυλλάδιο. Εκείνη αρνήθηκε να το πάρει και τότε δέχθηκε την επίθεση. Ο δράστης τότε της έριξε σπρέι- κατά πάσα πιθανότητα πιπεριού- στο πρόσωπο.

Περαστικοί προσέτρεξαν σε βοήθεια, ενώ οι νεαροί έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η κ. Σοφία Παπάζογλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και μετά τις πρώτες βοήθειες και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί αποχώρησε.

«Δεν θέλω να μιλήσω για το περιστατικό, είμαι αρκετά κουρασμένη και ό,τι έχω να πω το είπα στην Αστυνομία», είπε ταραγμένη στα «ΝΕΑ» η κ. Παπάζογλου. Για την επίθεση διενεργεί έρευνα η Αστυνομία και με βάση τις καταθέσεις προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

Δεκάδες βίαιες επιθέσεις εις βάρος νεαρών και μεταναστών αποδίδονται τα τελευταία χρόνια σε μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η πιο αιματηρή επίθεση ήταν εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη, καθώς και του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998 κοντά στα δικαστήρια. Με μαχαίρι μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με καταγγελίες, μαχαίρωσαν στα πόδια φοιτητή, όταν διαμαρτυρήθηκε για συνθήματα που έγραφαν μέλη της οργάνωσης σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Το επεισόδιο έγινε τον Οκτώβιο του 2007. Τον Ιανουάριο του 1998, ένας 34χρονος μεταφραστής και μέλος μουσικού συγκροτήματος δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς που τον χτύπησαν με σιδερόβεργα στο πρόσωπο.

Στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένους από ξυλοδαρμό έστειλαν μέλη της οργάνωσης πέντε νεαρούς, επειδή μοίραζαν την εφημερίδα τους «Εργατική Αλληλεγγύη». Το επεισόδιο έγινε τον Απρίλιο του 1996 στην Κυψέλη, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΚΑ ΝΕΑΡΟΙ

Μοίραζαν φυλλάδια και επιτέθηκαν με σπρέι στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου