Πανελλαδικό απεργιακό μπλακάουτ προετοιμάζεται για αμέσως μετά το Πάσχα, όταν αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δικηγόροι, μηχανικοί,γιατροί, επιστημονικοί φορείς,ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες θα κορυφωθούν όταν το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα:

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην προκήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας μόλιςαρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα. Παρόμοιες αποφάσεις έχει πάρει και η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία.

Παράλληλα την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 7 Μαΐου αποφάσισαν σε νέα συνεδρίασή τους οι δικηγόροι, ενώ η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων εκτιμά ότι οι προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των δικηγόρων.

ΑΓΡΟΤΕΣ. Από την πλευρά τους, οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν (πάλι) στην Αθήνα. Από τον Σκάι ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, εκπροσωπώντας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι για κάθοδο στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλουστη Βουλή.

Εξάλλου από τις αρχές του Ιανουαρίου απέχουν οι μηχανικοί της χώρας από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Εργων και Μελετών, με απόφαση του ΤΕΕ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα, μάλιστα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστέλλει τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών. Επιστολή προς τους βουλευτές μηχανικούς απέστειλε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου»τυχόνυπερψήφισητουασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δυναμικά έχουν αντιδράσει και οι οικονομολόγοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί. Με αποφάσεις τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνικών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 6 Μαΐου.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Σε καταλήψεις προχωρούν την Πέμπτη 5 Μαΐου στους ΧΥΤΑ, στα δημοτικά γκαράζ, στα δημαρχεία και σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί τους συλλόγους εργαζομένων στους δήμους σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.