Την πλήρη απελευθέρωση στην αγορά προψημένου ψωμιού (bake-off) φέρνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα με τη σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίου άρτου σε ισόγειους ή άλλους χώρους που πληρούν τις διατάξεις του οικοδομικού κανονισμού.

Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, επιτρέπεται η ίδρυση του σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών πλην των κρεοπωλείων, των πτηνοπωλείων, των ιχθυοπωλείων, των περιπτέρων και των καταστημάτων ψιλικών.

Η εγκατάσταση της μονάδας bake-off (φούρνος προψημένου ψωμιού) μπορεί να αποτελεί είτε αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα είτε τμήμα μικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, που διαχωρίζεται, στην περίπτωση αυτή, με κινητό ή σταθερό χώρισμα.

Με άλλη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργείται κάθε δυνατότητα μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά.

Μεταβίβαση της άδειας μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση θανάτου ή ανίατης ασθένειας ή μόνιμης αναπηρίας του δικαιούχου, με μεταβίβαση, εντός εξαμήνου στον ή την σύζυγο ή σε ένα παιδί.

Επίσης ορίζεται ότι όλες οι υφιστάμενες άδειες, θα διατηρηθούν ως το τέλος Οκτωβρίου 2014 και θα εκδοθούν νέες με τριετή διάρκεια.