Μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία των τηλεοπτικών βραβείων Εμμυ κατέκτησε το πολιτικό θρίλερ «House of Cards» με τον Κέβιν Σπέισι, καθώς έγινε η πρώτη σειρά ενώ προβάλλεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο, κέρδισε υποψηφιότητες σε σημαντικές κατηγορίες.

Με αυτόν τον τρόπο η επιτροπή των Εμμυ αναγνωρίζει μια διαδικτυακή σειρά και την προτείνει ως υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς και καλύτερης ερμηνείας, αντρικής για τον Κέβιν Σπέισι και γυναικείας για τη Ρόμπιν Ράιτ.

Ο Σπέισι κέρδισε φέτος τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του στον ρόλο ενός αδίστακτου πολιτικού που κάνει σκοπό της ζωής του την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο, στην βρετανική σειρά «The House of Cards», την παραγωγή της οποίας υπογράφει το διαδικτυακό αμερικανικό κανάλι Netfix.

Στους κανονισμούς των βραβείων Εμμυ υπάρχει εδώ και έξι χρόνια η πρόβλεψη για υποψηφιότητα σειρών που προβάλλονται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, οι σειρές αυτές δεν κατάφερναν να διεκδικήσουν βραβεία σε σημαντικές κατηγορίες.

Στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς είναι φέτος επίσης υποψήφιες οι: «Game of Thrones», «Breaking Bad», «Downton Abbey», «Mad Men» και η περσινή νικήτρια «Homeland».

Για το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς υποψήφιες είναι οι τηλεοπτικές σειρές «The Big Bang Theory», «Girls», «Louie», «Modern Family», «Veep» και «30 Rock».

Το «American Horror Story: Asylum» κέρδισε τις περισσότερες υποψηφιότητες – συνολικά 17. Ακολουθεί το «Game of Thrones» με 16 υποψηφιότητες.

Υποψήφιοι για βραβεία ερμηνείας είναι επίσης ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ματ Ντέιμον για την τηλεταινία «Behind the Candelabra» του δικτύου HBO που παρουσιάζει τη ζωή του θρυλικού σόουμαν και πιανίστα Λιμπεράτσε.

Η 65η Τελετή των Βραβείων Εμμυ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, με παρουσιαστή τον Νιλ Πάτρικ Χάρις.