Σε συζητήσεις με τους παραγωγούς του «Τζέιμς Μποντ» βρίσκεται ο Σαμ Μέντες για την πιθανότητα να σκηνοθετήσει μια ακόμα ταινία με τον πράκτορα 007, μετά το «Skyfall».

Ο Μέντες είχε αρχικά αρνηθεί την πρόταση καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, κυρίως το μιούζικαλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», δεν του επέτρεπαν να αναλάβει τον επόμενο Τζέιμς Μποντ.

«Μου ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση να μην δεχτώ την γενναιόδωρη πρόταση των Μάικλ (Γουίλσον) και Μπάρμπαρα (Μπρόκολι) να σκηνοθετήσω την επόμενη ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ» είχε πει ο βρετανός σκηνοθέτης τον Μάρτιο.

Είχε αφήσει ωστόσο ένα παραθυράκι ανοιχτό, δηλώνοντας ότι: «Ηταν τιμή μου που έγινα μέρος της οικογένειας του Μποντ και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι παραγωγοί του Μποντ θέλουν τόσο πολύ τον Μέντες στο τιμόνι της επόμενης ταινίας, που είναι πλέον διατεθειμένοι να τον περιμένουν. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αναβάλουν τα γυρίσματα της ταινίας.

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που φήμες θέλουν να βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις για τη σκηνοθεσία της ταινίας είναι οι Ανγκ Λι, Κρίστοφερ Νόλαν, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.

Το «Skyfall», η 23η ταινία για τον Μποντ, έφερε στα ταμεία πάνω από ένα δισ. δολάρια, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών στη Βρετανία και την πιο επιτυχημένη ταινία της σειράς με τον διάσημο πράκτορα.